Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondjatok jó animéket légyszi, nincs mit néznem 😞

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Zomil
From The New World 20-21: OMG! Hát Psycho Pass mellett ez is ott van az év animéje között. Basszus végig kirázott a hideg nagyon durván nyomaszto részek voltak...Föleg a 21. vége...uhhh...Nagyon durva.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
Robotics Notes 18 omg akarom most a folytatást! 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

PetruZ
Yuri Seijin Naoko-san (2012, AniDB): OVA, amelynek tavalyelõtt már volt egy röpke elõzménye (azt már láttam akkoriban), ez most egy full hosszú rész, bár több kis epizódból áll. Az alapsztori ott van a linken, mindössze arra hívnám fel a figyelmet, hogy a látszat ellenére ez nem gyerekmese, bár elég vicces. 😊 A szövegek és a felbukkanó "szürkezóna" erotikus téma miatt talán nem véletlen, hogy nincs belõle sorozat. Egynek azért jó, nézhetõ. 6/10
PetruZ
BR-bõl csak kétféle van. De majd eldönti mindenki. Csak szóltam. 😊
LasDen
meg úgy általában is kinn van már...vagy az jobb? 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
A komcsiknál kint van a Farkaskölykök (Ookami Kodomo no Ame to Yuki) anime.
Zomil
Ez tény 😊

LasDen
am ehhez a felirat dologhoz annyit, hogy vannak páran, akik tudnak japánul, de tisztán csak abból senki nem fordít itthon. Szinte mindegyik az angolból kiindulva csinálja.....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
jött máté és megvédte az AA becsületét.....D

Lelouch
Na ja. Máskülönben pl. már biztos lefordították volna az Accel World ova 2. részét is.
Lelouch
Utána jött ahhoz kapcsolódóan a kérdésem.<#falbav>
Máté94
#57873 😊
Lelouch
"Miket fordított mostanában?"

Akkor mi? 😄
Máté94
Nem ezt volt a kérdés. 😄
Lelouch
Ok, te nyertél. 😄
Lelouch
Ezek nem mostanában voltak már. 😄
Máté94
+K... befejeztem.
Máté94
+Sakamichi no Apollon, na elégedett vagy? 😊
Máté94
+UN-GO+NO.6 és még lehet van... 😄
Lelouch
Megnéztem, a Tiger & Bunny-t. Hát ez így még beleesik szerintem a "nem nagyon" kategóriába. 😄
Lelouch
Miket fordított mostanában?
Jakuza1
Tobbnyire az angol szovegbol forditanak ott is.

Máté94
Dehogynem.
Lelouch
Nekem is, de õ sorozatokat nem nagyon fordít.
LasDen
nekem koizumi risa rémlik, hogy tud....

Lelouch
AA-fordítók közül ki az, aki olyan nagyon jól tud japánul?
Zomil
Itt épp AA-rol volt szo 😛

De amugy tényleg nem sok van 😊

Nemtudom, hiába értem meg gond nélkül az angolt, mert igazábol nem zavar, ha ugy kell néznem valamit, pl. lassan forditott amcsi sorozatoknál sürün elöfordul, de mindig is a magyart fogom preferálni, de szerintem ez természetes, h az ember az anyanyelvén szeret inkább olvasni.

Ráadásul a magyar felirattal jobban tudok a japánra koncentrálni közben 😊

Lelouch
Azért olyan nem sok van... 😄
LasDen
ez így igaz, de ha nem tudsz japánul, akkor úgy se veszed észre 😄

Zomil
Vagy éppen jobban sikerült, mint az angol, ha a fordito tud japánul 😊

Count Adyn
Akkor csak nekem fura^^ Már azzal is sokminden elveszik az eredeti jelentésbõl hogy angolra fordítják, ha magyarul van akkor meg általában egy fordítás fordítását olvassuk, ami az én kis finnyás lelkemnek már sok😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

LasDen
én is néha a magyart preferálom.....bár ritkábban
mondjuk már nem sok különbség van számomra, hogy magyar v angol...😄

Lelouch
Milyet? Hogy valaki elõnyben részesíti a magyar feliratot, ha teheti? Például én is így vagyok ezzel, nincs ebben semmilyen furcsa vagy egyedi...
Lelouch
Hoppá, Yugi kikapott, talán mégse lesz ez annyira vészes. 😄
Count Adyn
Ilyet se hallottam még😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

LasDen
biztos a karaoken akadtak el a dolgok...mert hát ugye azok nagyon fontosak, hogy legyen és milyen kurva jól nézzen ki....😄

PetruZ
OreShura 9: A kérdés lassan már odáig szûkül le, hogy kirõl nem derül ki, hogy a fõhõs elfeledett gyerekkori barátnõje. <#hehe> Amúgy szerintem egyre jobb, kár, hogy ennek is hamarosan vége. 😊
Máté94
Magi, Shinseikai yori és Zetsuen nem FFnF-tõl függ igazán, mivel nem õ fordítja. 😊
LasDen
tök meglepõdtem, mikor megszólalt 😄DD

Zomil
Nem, csak magyarul jobban szeretem olvasni 😄

Jo akkor szar a memoriám, kapjátok be... 😄DD

Count Adyn
A macska(HM-432) a legjobb arc😄

LasDen
most néztem darker than black 2. részét...majdnem 1 hónapja néztem az elsõ részt, de tudom mi történt benne...
de shame on me, hogy ennyit vártam vele...érdekesen alakul, tetszetõs 😄

Count Adyn
Hát úgy tényleg szar lehet😄 Ennyire nem vagy jóban az angollal?😊 A sok várakozás közben ha tanulgatod elõbb utóbb nem kell majd várakozni😄

Lelouch
Szerintem 3-4 hét nem olyan hosszú idõ. 😄
Zomil
Hát, ha 3-4hetente látnál egy részt, lehet te is elfelejtenéd mi történt közben 😄
Meg hát ugye nem csak ezt nézem és az összes sorozatukkal ezt csinálják -.-

Szoval 3hétig tarthatom fejbe Robotics;Notes-ot, From the new World-öt, Psych Pass-t, Magi-t :S

Count Adyn
Jah meg az zavat hogy a nagyi azt igérte Saki-nak amikor átadja a vezetõi székét akkor visszakapja az emlékeit Shun ról ehhez képest ez elfelejtõdött, bár nem voltak ideálisak a körülmények mondhatni 😄

LasDen
kezdõdõ alzheimer-kór? 😄

Lelouch
Értem, köszi! Akkor lehet jövõhét hétvégén már bele is kezdek.
Zomil
Nekem azon legnagyobb bánatomra nem igazán pörög az agyam, mert AA olyan ritkásan adja ki, h mire jön a következö elfelejtem mi történt és pörgethetem át ujra az elözö részt :S