72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • a
    Attica! Attica!
  • Bucser
    Brühhühühühühühüüüü....

20. volume végére értem és nincs több:( Mondjátok, hogy írják még a Vagabondot!!!!
  • Sadun Tryst
    igen. japánban ma adják. szal majd 1-2 nap múlva kell csak keresni a subbold verziót :)
  • Dying Soul
    Az van ma
  • Sadun Tryst
    feb 10.én lesz az első rész hellsingnek :)
  • Dying Soul
    Hellsing
    Elméletileg a napokban jön ki, mai dátumot írtak, de még sehol sem láttam..
  • Seth
    Mikorra várható a következő Fate stay night?
    Nomeg a Hellsing ??
  • Bucser
    Reggel 8 óta olvasom^^ egyébként 11 voume közepe.
  • via_mala
    Ez még nagyon az elején van, hol tartasz benne?
  • Bucser
    nagyon jók az első lapokon ezek a jobb alsó sarokban lévő rajzok:D

pl: Dog: Looks similar to a cat, but actually it is very different:D (és le van rajzolva egy farkas:D)
  • Bucser
    :D Elhiszem:) Kb mint én a Gundam Seed (az eredeti) idején hisz azt akkor néztem mikor tolták kifelé a részeket és 24-ig találtam aztan sehol semmi:D
  • via_mala
    Képzelheted mennyire kétségbe voltam esve, amikor eljutottam a 10. kötet végére, és sehol se lehetett beszerezni a 2. felét a mangának.
  • Bucser
    NA persze kivéve a Granny-t:D
  • Bucser
    Vagabondra nem találok szavakat:) ma kezdtem el de ezt sem tudom letenni:) Annyira jó a 2 véglet:) Takezó és a másik srác között... Takezó mindenért nagyon keményen megdolgozik és nem tudja, hogy valójában mennyire erős. Míg a másik elhiszi a saját hazugságait és mindig a könyebb utat választja:) Szerintem zseniális:) Ami pedig extrán tetszik, hogy az idő múlása nem abban nyílvánul meg, hogy más az évszám hanem él az egész környezet Takezó borostásodik mindenkinek vannak kisebb nagyobb gondjai és eszméletlenül jól meg van rajzolva:) Egyszerűen csúcs:) (viszont félelmetes milyen szép nőket rajzoltak bele:)
  • CSOCSO
    aarghhh ichigo rulez!!!
  • via_mala
    Na igen, a Vagabond elég addiktív, olvasom mellette a Berserk-et, és le vagyok kissé maradva Monster-rel, de azt is mindenképpen végig akarom olvasni, és még belevágtam a Blame!-be is, és itt üdül a vinyómon már mióta a GTO mangája is "érintetlenül" :(. Ezek mellé már nincs erőm újabb futó mangát felvenni, sry.
  • Bucser
    67-es Dattebayo Bleach és 213-as Bleach seven leach Manga ... Hajrá olvaássára és nézésre fel:) (persze csak ha befejeztétek a Vagabondot)
  • [NST]Cifu
    Na, eddig főleg Read Only voltam a topicban, most viszont egy sorozat kapcsán egy picit aktiválom magam. Ez a sorozat pedig a Starship Operators. Na első körben már az csoda volt, hogy a figyelmemet egyáltalán egy pillanatra is felkeltette egy ilyen semmitmondó cím... (nehezemre esik megérteni, hogy is sikerül az Anime v. Manga sorozatok címeit olykor piszkosul jól eltalálni, máskor meg olyat összehozni, amihez még egy fékezett habzású mosópor neve is frappánsabb lenne)

A történet röviden: 2300-ban járunk, az emberiség számtalan bolygók kolonizált már, melyek saját kormányal és kultúrával rendelkeznek. A Kibi bolygó Védelmi Erőinek végzős űrkadétjai a vadonatúj Amaterasu űrcirkálón teljesítik a kiképzés végét jelentő gyakorlati utat, mikor sokkoló hírről értesülnek: az agresszív Királyság (A Henrietta népek szövetsége) és Kibi között hadiállapot lépett életbe, ami rövid úton, Kibi behódolásával ér véget, hála az ellenfél nyomasztó katonai fölényének. A kadétok azonban úgy döntenek, hogy saját háborút indítanak a Királyság ellen, a harchoz szükséges anyagi hátteret pedig úgy biztosítják, hogy egyességet kötnek a Galaktikus Hírcsatornával, amely egyfajta valóságshowt közvetít a hajóról. Közben a hajó felveszi Kibi volt miniszterelnökét is, aki számüzetésbe vonul, és a hajó számára igyekszik politikai támogatást szerezni. Miközben az Amaterasu hol az űzött vad, hol a vadász szerepében találja magát, mintegy nemezise lesz a Conquistator űrcirkáló és veterán parancsnoka.

Rövid vélemény a sorozatról: Kezdjük a rosszal. A szokásos klisék visszaköszönnek, csupa tini, akik egy hatalmasabb, és minden tekintetben erősebb ellenfélel szállnak hősiesen szembe. A karakterek mindegyike sajnos sablonos, nem igazán vettem észre igazi egyéniséget, vagy különösebben jól kidolgozott személyiséget (talán a Conquistator kapitányának kivételével). A párbeszédek sajnos (különösen az első részekben) meglehetősen fantáziátlanok és zagyvák (vagy a fordítás az, ezt nem tudom). Elmaradhatattlan a látványelemek fontossága, minhogy a lánykadétok szűkre szabott, desingos egyenruhát viselnek, vagy a logikai bukfencek (az Amaterasu ugyan egy csúcstechnikát képviselő számítógéppel van felszerelve, de a tüzérnek kézzel kell a célkeresztet a célpontot jelölő jelre vinnie...). A történet fonása is több sebből vérzik, hogy a fő karakterek "jellemfejlődéséről" ne is beszéljünk. Tehát adva van egy alapjában véve középszerűnek tűnő alkotás. De akkor miért vesztegetem a szót rá?

Azért, mert ott van az űrcsaták (számomra kedves) ábrázolásának egy csodálatos példája. Nagyszerűen érzékeltetik a gigászi távolságokat és a tehetettlenségi mozgásból fakadó manőverezés problémáit (még ha persze messze is van attól, hogy reálisnak nevezzük), illetve a nagy távolságokból vívott harc embertelen mivoltát. Jól ki vannak találva a legtöbb űrhajó desingjai, az, hogy az energiafegyverekkel vívott harcban a páncélzat hővédelme jelenthet mentséget az ellenséges lézerágyúk találataitól. Mindez különféle stratégiai finomságokkal megtűzdelve, amit tovább fűszereznek a sorozat közepétől a politikai harctér megnyitásával. Ha jól tudom 13. részből áll az egész sorozat, én eddig a 11. részig láttam, és alapjában véve jó véleménnyel vagyok róla, csak ajálani tudom azoknak, akik valami különlegességre vágynak, de kerüljék azok, akik a pörgős, feszített ütemű akciójelenet-orgiákat kedvelik - ez a sorozat nem nekik szól.

[center]
  • Jagi
    Neked legyen igazag 96,5 évesen is Berserket akarok olvasni :D
  • Bucser
    Buták vagytok:D Gatts átveszi a Skull knight helyét ő lesz a pokol seregeinek vezetője és fő életcélja, hogy a mennyek seregét legyűrje azaz Griffith-t és az apostolokat:) ÉS ez így fog menni az idők végezetéig:D
  • Jagi
    :DDD Amit a filmekből tudhatunk meg c. topik. :DDD

Caska szegény meg eléggé zombie...
  • Prof William
    Ja a tipikus szanszéjjel-vernek-de-eszembe-jut-mit-mondott-a-mesterem-vagy-nőm-és-felkelek-és-kb-100000-egységgel-nő-a-harci-kapacitásom klisé.

Az is jó lenne, hogy Griff a végső saásra készülődik, amikor valéakihátulró leszúrja. Griff bután bámul, majd összeesik. A szúró Casca volt, aki közben viszanyerte az ép elméjét. Végre már csak nem csak azt tudja mondani, hogy ahhh meg uuuu... :)
  • Jagi
    Jah... Bedarálják Griffy-t (nekem már csak Griffy) :)
  • Jagi
    Szerintem griffy sokat hárít majd egyet üt. Guts meg afalhozcspódik és vért köp.Aztán Grffy aszongya Gutsnak "jó volt k*rni a csajod!" (közben halkan kuncog)
    és ugyanolyan hideg mint szokott lenni.
    Erre kedvenc főhősün kettől vérben forgó szemmel agyonvágja... :DDD
    szerintem.
  • Prof William
    egy nap majd épp egy hintaszékben melengetem öreg csontjaimat, amikor egy kis fiúcsak rohan be lelkendezve a szobámba...

- Dédi! Dédi! Megjelent A Berserk utolsó része!
    - Én ekkor majd a pészmékeremhez kapok, és lefordulok a hintaszékből...

DE vicc nélkül... vajon mikor lessz vége? már kezd eléggé High Fantasy jelleget ölteni...

Ammúgy ki tippel erre a jelenetre?
    Gats és Griff összecsap. Griff röhöve hárít, majd észreveszi hogy a kard felkarcolt a kezét. Nem nagy ügy de az ELSŐ sérülés. Innen már csak roszabb lessz.

A nyakamat rá, hogy lessz ilyen rész...
  • Bucser
    HAladunk szépen előre:) Most éppen menekülő úton van a mi kis partynk de kivételesen most nem Gutts írtott:D Azt hiszem van egy még nagyobb mészárosunk:D
  • via_mala
    Hát elég nehéz lenne összefoglalni a vol25-től a vol31-ig történteket, szvsz most már nyugodtan nekiveselkedhetsz. Nyugi, lesz benne fordulat!
  • Prof William
    Húha vajon mi lessz benne?

Kitalálom... Gats nagyon keményen néz majd vág a kardjával. :)

Jó kis manga amúgy, de egy ideje a 25 vol-tól nem követem az eseméyneket. (Várom hogy összegyüljön jó sok. A 25 ferjezetig eggybe olvastam el.)Mennyinél tart most? Van már valami előrelépés a Griffith brutális lemészárlása felé vezető úton?
  • Jagi
    ---------------FIGYELEM!!!!!---------------

KINT VAN A BERSERK 268! (Annak akinek még nem tudná)
  • via_mala
    Megvan a Vagabond 1-ről 20-ig!
    (Ha esetleg valaki nem olvasná a Manga topicot...)
  • Sadun Tryst
    hát tényleg elég illuzió-romboló :)
  • Cat #8124
    néztem képeket sojirorol googleban, de ezután nem bírtam folytatni:

http://images.google.com/images?q=sojiro+tenken&svnum=10&hl=hu&lr=lang_hu
  • Dying Soul
    Úgy tűnik ez a Hellsing 1, a Digest for Fleaks csak egy promo epizód volt, ezt olvastam egy másik fórumon. Azzal érveltek, hogy a hivatalos megjelenési időpont február 10. És ha belegondoltok, nincs openingje és normális endingje se.
  • CSOCSO
    innen azert nagyon fasza ismertetot lehetne kopizni...
  • CSOCSO
    via_mala emlegette a berserket:D lehet valami tudat alatti ordogocske megtrefalt:D
  • CSOCSO
    arghh.. tenyleg... bocs.. magam se tudom hogy irhattam felre...
  • Sadun Tryst
    nagy valószínűséggel, igen... :)
  • Bucser
    Nem véletlenül Bleach?:D
  • CSOCSO
    BERSERK SPOILER:

erdekes hogy Ishida milyen rohadt eros lett.. kivancsi vagyok mi fog tortenni vele...

(valeszkent ne spoilerkedjetek elore:D)
  • via_mala
    Hasznos linkek Berserk-fanoknak:
    Berserk a Wikipedia-n
    Berserk FAQ
    Jó kis Berserk fórum