72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • BEAST #9275
    még nem :) de rajta vagyok xD 5. rész :)
  • Prof William
    Már végig is nézted? Te aztán gyors lehetsz... :)
  • BEAST #9273
    amúgy nem így értettem , de ahogy egyre több dologra jön rá a srác hirtelen nem tudtam hogy ő képzelődik és viselkedik furán , vagy mindenki más körülötte :D
  • Prof William
    Látom bejöt... :) Az a dal nekem is a kedvencem...
  • BEAST #9271
    mindegy , meg kell szereznem a főcímdalt :D
  • Prof William
    Azért az első rész elején lévő kis promó némileg előrevetíti a történteket...
  • BEAST #9269
    elkezdtem nézni :) kiváncsi vagyok hogy lesz ebből vérengzés , olyan édesek ^.^
  • FFX
    huh ez komolynak tűnik
  • Prof William
    Higurashi no Naku Koro ni
    Alapsztori. Minimális Spoilerek

Adva van egy falu, ahol minden évben törrénik egy gyilkosság és egy eltünés. Hősünk megpróbál a végére járni. Rosszul teszi..

A mangája nem követi annyir a sztorit de borzongató részek itt is vannak.

Meg is adok egy képlinket. Beilleszteni ne merem. :)

Mivel ez a mangából van nem hszem hogy spoiler, de nem lehet tudni.

Lehetséges Spoiler

Főhősünk Keichi miután azt hiszi megoldotta az ügyet (Sajna meg kelett ölnie a gyilkost bézbólütővel, aki melesleg az a lány volt aki nagyon bejött neki. Nem volt más választása... :( )
    Kissé zaklatott idegállapotban megy haza. Némi terefere után álomba könnyezi magát. Ám az éjszaka közepőn arra ébred hogy valaki lehúzta rólla a takarót.

Az ágy végébe néz és...

http://usteam.hu/pictures/b/pics/1148506000304.jpg

• Ottto
    Rakka - Haibane Renmei
  • Lacc
    Hm a bannerban ez kicsoda?
  • Ottto
    Mit tegyek, ha egyszer nincs fent sehol...
    Megnézném szívesen, de magyarul nemérdekel.
  • Dying Soul
    Pedig jó sorozat, csak a vége felé durvul be, jó ötletek vannak a 10. rész után :)
  • Ottto
    Én még a Ghost Storiesen is megremegtem esténként a töksötét szobában :) Sajnos csak két részt láttam A+on, és mivel nem találtam meg a sorozatot, el is dobtam. Igazi felüdülés lesz egy ilyen kárpótlásképp, márha tényleg annyira erős ahogy leírtad >)
  • Sadun Tryst
    ok, felvéve :D
    bár én most ezt a Mushishi-t néztem ki magamnak így képek alapján. de ennem is majd csak akkor állok neki, ha vége lesz. ez már tényleg sok lenne a sok futó sorozat mellett. most hagyom, h végetérjenek a futó sorozatok (blood+, black lagoon, fate, ergo proxy), azt akkor nekiállok a kész sorozatoknak is. :)
    abból is elég sok listán van. régiek, újak... pff. ha tényleg megint a sávszelóm 90% anime és mangára menne rá, kb az elkövetkező 1 évben nem néznék mást csak a "betervezett" animéket :D
  • Nuki
    fú televan a várólistám, azért ezt is fölírtam a cetlire ^^
    htx ^^
  • Prof William
    Higurashi no Naku Koro ni
    Ep 1-4
    4-8

A sorozat még fut, de az 1-4 és 4-8 egy-egy történetet már elmesél a 6-ból.

Emberek! Aki azt hitte eddig hogy animén nem lehet beparázni az ezt nézze meg! Komolyan mondom ilyet még nem éltem meg! Ne tévvesszen meg senkit az első részek gyerekes kawaisága. Ez egy nagggyon kemény psziho-thriller-horror!

Aki nem fél egy kis/nagy borzongástól és szereti a rejtélyeket az nézze meg!

A zenéje, főleg a főcímdala nagyon jó!

Jó nézést...
  • Nuki
    south parkban kedvenc részem :Ð
    megtaláltam, úgyhogy le is töltöm, kiváncsivá tettél
  • Prof William
    Onizuka sensei hogy kicseszett már azzal a lánnyal+anyjukkal! :) Le kelett kicsit törni az önbecsülésüket. :)

Aztán az anyja azt üzente hogy Oni minden ezközt bevethet a lánya rendszabályozására.
    Szerintem kevesen félnek úgy jövőtől mint most az a (régebben nagyképű)lány. :)

Nézem is tovább...
  • Bucser
    Erőt vettem magamon és megnéztem Bleach 80-at... Azt hittem nem süllyedhet mélyebbre... tévedtem...
  • RelakS
    Meg tudja az egyszerűbb programok dolgait is :) Nekem sokkal bejövősebb, mint a ps, bár az meg több színteret tud kezelni.
  • Sadun Tryst
    GTO tényleg nagyon jó sorozat, "iskola-élet" stílusban amit eddig láttam, ver mindent :)
  • Prof William
    Ja U.I

Nagyon jó kis sorozat! El sem hiszem a rajzolóról/rendezőről, hogy a TOKKO c. förmedvényt is ő csinálta.
  • Prof William
    Great Teacher Onizuka 1-6

Hát ezen behaltam! Onizuka tanárbácsi új értelmet ad az "Édes a bosszú" fogalmának.

Utoljára a South Parkban cseszett így ki Cartman Scott Teromannal. (Bár a tanárúr kicsit enyhébb... )
  • Sadun Tryst
    5500 forint sztem dupla anime dvd-ért még olcsó.
    sok filmnek (ami mondjuk hazánkban nem lett forgalmazva) kb 7-8 ezernél kezdődik az ára, pedig még nem is dupla dvd...
    így ha szereted a jó sci-fit, a poszt-apokalitpikus világokat, akkor az akira biztosan jó választás lesz :)
  • Sadun Tryst
    jómagam paint és paont shop pro-val "ügyeskedek" :D
    paint shop pro azért jó mert gyorsabb mint photoshop és ugyan azt tudja :)
  • Voltan
    Kijött az AKIRA dupla DVD-n, sok extrával. Én még nem láttam, kíváncsi vagyok rá, de az ára elég borsos. Megér vajon 5500 Ft.-ot?
  • Nuki
    ja... vagyis nem jön be :)
  • RelakS
    A www.animeaddicts.hu másnak sem jön be?
  • Nuki
    hmm photoshopnál jobbat én se tudok :\ összefüzni meg külön pdf-esítő programmal lehet.
  • Bucser
    Photoshopot használtam a Bleach első fejezetéhez anno. Bár úgy is egy nap volt egy fejezet... Szóval a fordítás az ilyen pepecs meló... különben meg ronda lesz:D (mondjuk én mindent fordítottam:)
  • madfist
    Manga fordításhoz milyen progi ajánlott? Mert valahogy úgy tűnik, hogy a paintet nem kifejezetten erre találták ki. 5 oldal egy óráig tartott. Így gyorsan el fog menni tőle a kedvem.
  • Nuki
    angolul japán tanulós pdf-em van egy teherautónyi, magyar tanulósat volt felüdülés találni ^^ (vagyis pontosabban megmondták hol és úgy :))))
  • RelakS
    Egy angol oldal, >tanítsd magadat japánul<

Jó kis nyelvtan gyakorlás angolból, és ragad némi japó :)
  • Nuki
    mért, ne? :D ha megírtam/szóbeliztem angolból akkor már mindegy mit tanulok ^^
  • RelakS
    Közben akarsz japánul is tanulni?
  • Nuki
    #9237-8:: köszi mindent!!!

saját érdekemben inkább csak hétvégén kéne elkezdenem foglalkozni ezzel, mert ezen a héten van angol nyelvvizsgám és így utolsó napokban kicsit még készülni kéne ;D
  • RelakS
    Media Player Classic:

Open file:
    Felső sorban megadod a videó helyét
    DUB sorban megadod a hangfájl helyét

Ha meg kötexik, hogy nem tud feliratot megnyitni, mert ilyen-olyan render cucc kell hozzá, akkor két lehetősék adódik. A rossz: át kell srt-re konvertálni, de így effekt hegyek vesznek el az ass-ból. A jó: a filters -> feliratok menüben (este részletezhetem) meg lehet nyitni bármilyen feliratot, és nem fog kötekedni.
  • madfist
    szinkron:
    ha csak lejátszani akarod, akkor pl. bsplayer-ben: külső hagfájl megnyitása... ha ki akarod cserélni a japánnal, akkor virtual dub, vagy bármilyen másik videókódoló progi :)
  • Nuki
    de hogy van fönn szinkron? hogy kell megcsinálni hogy szinkronos legyen egy animém? vagy mivan?! :D
    ja és mi a cím? :D