72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Hmuda
    +1 Chobits
    +1 Jin-Roh
    +2 Love Hina
  • Hmuda
    Hát nemtom. Kicsit fura, hogy sehol nincsenek szereplőnevek, de amúgy nekem nincs vele bajom (majd a többiek eldöntik). :-)
  • RelakS
    Na, de yó lesz, annak ellenére, hogy teli van dumával? ^^
  • Hmuda
    Passz. Eredetileg PNG-khez használtam, de mint látjuk, JPG is tökéletesen megfelel neki.
  • _Vegeta_
    Erre nem is gondoltam. ^^

Szerk: Na varok a bleach bannerekkel, amig veglegesitodik a stilus.
    Naruto ugye nemkell? Mer bucser seggberug. ^^
  • RelakS
    pl elírás? :)
  • _Vegeta_
    Koszonom szepen!
    Ertheto azaz egy pici dolgot nemertek. Ha a image type png akkor miert jpg kepek vannak?
    Tenyleg png vagy jpg kepek legyenek? :)
  • Hmuda
    Miért kellene kidobni? :-)
  • RelakS
    Akkor most ezt dobjam ki? ^^

A nevek kiírásához az InuYasha adta az 5letet, egy idő után ott jelentek meg így folyton a nevek :D (bár kezd gyanus lenni, hogy eredetileg nincs benne a sorozatban, vagy csak a tvrip tartalmazza)
  • Hmuda
    Tess. Gondolom minden egyértelmű (az én PHP tudásom nullább mindenkinél, de azért tudom ebben mit hova kell írni). ^.^

<?php
    //Képek felsorolva...
    $images = array("azu001.jpg", "azu002.jpg", "cb001.jpg", "cb002.jpg", "cb003.jpg", "excel001.jpg", "flcl001.jpg", "flcl002.jpg", "gits001.jpg", "haruhi001.jpg". "haruhi002.jpg", "nge001.jpg", "nge002.jpg", "sr001.jpg");
    //Cache
    header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
    header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
    header("Pragma: no-cache");
    header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");
    header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
    //Kimenet
    header("Content-type: image/png");
    readfile($images[array_rand($images)]);
    ?>
  • mikusmate
    damn... dupla post sorry...
    Vegeta: vállald :D
  • mikusmate
    *Hát én sík hülye vagyok... nem nélkül of korsz :P
  • mikusmate
    *Hát én sík hülye vagyok... nem nélkül of korsz :P
  • _Vegeta_
    Bleachet vallalom! :D
  • _Vegeta_
    A php kodot esetleg nem tudnad kozkinccsé tenni? Csakmer a dbz topikba akartam enis ilyet, de nekem eltartana egy ideig mig a fantasztikus php tudasommal kilogikazok egy scriptet. :)
  • mikusmate
    Hát én nem sík hülye vagyok a bannerkészítéshez, szóval max ötletet tudok adni (vagy inkább kérés? ), de esetleg egy Bleach, meg egy Vampire Hunter D képet nem lehetne beletenni? :)
  • Hmuda
    A file két Azumanga, két NGE és két Haruhi képpel bővült. Ha megjön a ti munkátok is akkor akár ki is lehet rakni.
  • Hmuda
    Én síma saveas-el csináltam 12-es minőségben. Nem egy nagy képek ezek, hogy agyon kelljen tömöríteni.
  • Jagi
    thx
  • Jagi
    save to web, .jpg, 60%?
  • Hmuda
    Itt az alap.psd, Mikuru-channal az élen.
  • Jagi
    ha behúzol két "kék vonalat", azzal sem lesz gond :)
  • Jagi
    és kép nélkül nem is lenne túl nagy
  • Hmuda
    Na ja, úgy egyszerűbb lenne. Csak egy kiegészítés: mikor a szöveget igazítjátok a széléhez, akkor úgy csináljátok, hogy pont olyan távol legyen a szélétől, mikor pont elengedi az auto-snap (már ha értitek mire akarok kilyukadni).
  • RelakS
    Szvsz szerintem is... 72 pixel/inch környékén is csak hasonló a szöveg
  • Jagi
    Figy, Hmuda! Az nem jobb lenne, ha a psd filet feltöltenéd vhová, mi meg behajigáljuk a képeket?
    így tuti egyforma lesz és neked meg nekünk is kevesebbet kell szenvedni
    (az asimov font-os layert meg rasterizálva lenne jó)

[csak kérdés volt]
  • RelakS
    Vadi új képen csináltam 91pix/inch felbontás
  • Hmuda
    Nem méretezted át a dolgokat úgy, hogy a stílusokat nem igazította véletlenül (csak tipp)?
  • RelakS
    fotosopban nekem 9-es verdana hozza az azonos méretet O_O
  • Hmuda
    Photoshopban, plusz a betűelmosás "smooth" és a stílus regular. De mérete 12pt.
  • RelakS
    Mivel csináltad a képeket? Én a 10-es Verdana-val sem tudom rendesen reprodukálni pl a Cowboy Bebop feliratot
  • Hmuda
    Nem feltétlenül kell, csak épp a kezem ügyébe akadt ez a betűtípus (win alapkiszerelés ha jóltudom). De ha ezt akarjátok akkor csak egy síma 72-es méretű Asimov fontot használjatok. Az anime címe pedig egy 12-es Verdana (ezt viszont már jó lenne egységesen).
  • RelakS
    ANIME felirat mindig ugyan az legyen? Ha igen, akkor alpha csatornás png-ként plz feltölteni valahova :)
  • Hmuda
    Nos, én személy szerint valami ilyesmit képzeltem el magamban:

BANNER PRÓBA

Eddig nyolc kép van berandomizálva.

(Sajnos nincs akkora tapasztalatom PS terén, hogy magam rakjam össze a háttereket.)
  • Hmuda
    Matériakeresés közben leltem.

Plusz egy háttér.
  • Hmuda
    A "by vakhangya" szerintem is felesleges. Azért lenne jó (mondjuk a jobbalsó) sarokba írni a címeket, mert így ha valaki meglát egy neki tetsző bannert akkor nem kell megkérdeznie, hogy ez-meg-az honnan van. :-)
  • Hmuda
    Ok akkor én megcsinálok pár 750x200-asat, max majd átméretezem ha kisebbet akartok. :-)
  • Seth
    a mérete jó, csak egyforma legyen akkor mind, a cím szerintem nem olyan fontos, illetve nem akarom megsérteni egyik készítőt sem, de ne legyen rajta hogy by XY
  • Hmuda
    Pedig már elég régóta ott van (hiába, Osaka-san nem tud rémmeséket mesélni ).
  • RelakS
    Cím mindenképp legyen ott, a méretet meg szögezzétek le, mire hazaérek ^^ (kb 2 óra)