72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • ximix #72352
    Ousama Ranking / Ranking of Kings 2021
    Genres: Adventure, Fantasy

Bojji a süket elsőszülött kis herceg kalandjai Kageval az árnyékkal.

Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.10.21. 15:16:08
  • RelakS
    Akkor én különc vagyok, hogy már rühellem, ha jön valami napom, és mindenkivel jópofizni kell? :D
  • LasDen #72350
    a logikája az, hogy mindenki sdzereti ha fölköszöntik. Mert vele foglalkoznak, ő van a középpontban stb. És minél több annál jobb. Aztán gondolom ebből kiindulva terjedt el, hogy elmondod fűnek-fának. Bár szerintem az gáz, hogy kierőszakolod az emberekből, hogy köszöntsenek föl.
  • TBTPumpa
    Óóó nem is hinnéd. Valóságos divatja van ennek, de totál hétköznapi emberek is dicsekednek arrafelé a születésnapjukkal és akkor random emberek felköszöntik őket. Néha még egy-egy közismert személy is szokott írni nekik, ha épp be van "tagelve". Valahol aranyos, de nem teljesen értem ennek a logikáját. Más világ az.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.10.19. 22:21:30
  • Trucker39
    Nem tudom. Nem vagyok arrafelé ismerős.
    Minden évben ír, mond valamit ezen a napon.
    Tavaly mimózát kapott valakitől és azt osztotta meg.

LiSA meg tortával szokott fényképezkedni. Igaz, a két hölgynek egészen más a habitusa.

Nagydög: Köszönöm! Valami hasonlót írtam a hozzászólások közé.

Ja igen: Láttam a "Virágboltban" a Violet Evergarden filmet megjelenni.
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.10.19. 20:47:46
  • Nagydög
    A helyes megfejtes: Szuletesnapom van/lett. Tanjoubi ni narimashita.

Trucker, a jolnevelt valasz erre, ha erdekel: お誕生日おめでとう(otanjoubi omedetou)
  • LasDen #72346
    szokás egyáltalán a születésnapoddal dicsekedni? mármint nemtom celebéknél hogy megy ez...
  • Trucker39
    Nem vitte túlzásba a dicsekedést.

Boldog születés napot!

A legszebb éveit éli szerintem.
  • Trucker39
    Ez olyan...Kalafina-s volt.

Furcsállottam, hogy nem találom a hivatalos oldalán. Közben meg nem jó helyen kerestem.

Remélem, készítenek hozzá valami jó videót is.

Azért az nagyon érződik, hogy sikerült minőségi zeneszerzőt beszerezni ehez a zenéhez ismét. Meg sem lepődnék - ha jó lesz a videó - hogy összeszednének akkora nézettséget, mint a Homura zenével.
  • avensis18
    Látta már valaki tokyo revengers ?

Mini Militia App Lock
    Utoljára szerkesztette: avensis18, 2021.10.18. 13:29:46
  • TBTPumpa
    Gyorsan meg is lett az 1 millió megtekintés.

Plusz megjelent az Akeboshi is, LiSA új dala, amely a Kimetsu no Yaiba második évadához készült:
  • Trucker39
    Jó lett!

Link1
    Link2
    Link3
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.10.18. 09:32:42
  • LasDen #72340
    nem, nem érdekel... :D
  • Trucker39
  • UUUU
    Nem gondoltam, hogy kinai anime lehet ennyire jo, pedig de.
    Yi Nian Yong Heng
  • Trucker39
    Értem.

Ilyen nagy munkába azért ne kezdj miattam.

Szerencsére vagyunk néhányan rajongói. Sajnos magyarországon, meg úgy európában elég kevesen.
  • ximix #72336
    OFF
    Elsőnek egy ilyen LiSA-t kerestem ahol jól látszódik a felkarja és arra megpróbálni egy börtöntetkót felvésni "szívecskébe Trucker + Lisa", de aztán szembejött ez a ifjonti képe és adta magát :)
  • Trucker39
    Most már így néz ki.

• Trucker39
    Köszönöm!

Nem tudok én semmit.
  • ximix #72333
    Hmm LiSA küldött neked egy képet szülinapodra

Trucker, te valamit nagyon tudsz
  • ximix #72332
    Platinum End 2021
    Genres: Drama, Supernatural
    Theme: Psychological

Depressziós srác a halálba menekülne, de egy angyal megmenti és új képességeket ajándékoz neki, de nem ő az egyedüli és kezdetét veszi a harc.

• Trucker39
    Nem sajnos, de nagyon szeretném valami nem Netflix-s helyen megnézni.

A naptárat meg az ÁFA-s árának az ÁFA-val növelt.... jó édes, magyar... inkább nem írom ide, amit gondolok.
  • TBTPumpa
    A Violet Eventgarden anime film már elérhető Netflixen (magyar felirattal is). Láttátok már?
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.10.14. 22:13:31
  • TBTPumpa
    Yep, nem annyira LiSA-s vagy éppen motiváló, mint mondjuk az előző SAO mozifilm (Ordinal Scale) zenéje:

Sokkal inkább olyan, mint egy Yoasobi dal, bár mivel az abban lévő srác volt ennek a dalnak a társszerzője, így... nem is értem, hogy miért lepődtem meg a végeredményen.

A ReoNás naptár megint szuper lett. Sony Music Japántól meg lehet rendelni, jó drágán elküldik nagyon szívesen.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.10.14. 22:07:17
  • Trucker39
    Sikerült a premierre időben a TV elé ülnöm.

Tetszett. Még szokni kell szerintem. Elég ...kevéssé LiSA-san hangzott.

Most viszont naptárt kell beszerezni. :)

Amíg sikerül, vagy legalább a képeket begyűjteni, addig jó lesz telefon háttérképnek.
  • TBTPumpa
    Az új Sword Art Online mozifilm betétdala by LiSA:
  • Nagydög
    Attol tartok, ez azt jelzi, oreg vagy. A klasszikus kalandfilmeket idezi, az a varazsa. En is szorgosan nezem.
  • ximix #72325
    Senpai ga Uzai Kouhai no Hanashi / My Senpai is Annoying 2021
    Genres: Comedy, Romance, Slice of Life

Az alacsony termetű Futuba mindennapjai.

• ximix #72324
    Megaton-kyuu Musashi 2021
    Genres: Action, Sci-Fi
    Themes: Mecha, School

Az idegenek megtámadják a Földet, a maréknyi emberi túlélő a föld alá menekül,
    harci robotokat építenek és szembeszállnak az idegenekkel.

• ximix #72323
    Taishou Otome Otogibanashi 2021
    Genres: Comedy, Romance, Slice of Life
    Theme: Historical

Gazdag srác egy balesetben elveszti édesanyját és a jobbkeze épségét, apja száműzi vidéki birtokukra,
    ahol depresszióba zuhanva tengeti napjait, amíg egyszer csak be nem állít hozzá a felesége és indul a ramazúri.

Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.10.11. 00:59:43
  • ximix #72322
    Selection Project 2021
    Theme: Music

Lányok zenei vetélkedőn összemérik tudásukat.

• ximix #72321
    Tesla Note 2021
    Genres: Action, Suspense
    Demographic: Shounen

A Tesla szilánk szedegető tini titkos ügynök páros kalandjai.

Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.10.11. 00:31:03
  • CSOCSO
    Kaizoku Oujo
    Fena: Pirate Princess

Meglestem 3-4 reszt egyben. Szerintem tok kircsi ahhoz kepest, hogy alig talalok olyan anime-t ami megfog.
  • PetruZ
    Senpai ga Uzai Kouhai no Hanashi (AniDB): A pöttöm, de energikus Igarashi egy kereskedőcégnél dolgozik gyakornokként a hatalmas, de jámbor Takeda szenpai keze alatt, és állandóan zavarja, hogy a férfi milyen közvetlenül bánik vele. Miközben igyekszik teljes jogú ügynökké válni, egyre közelebb kerül is hozzá...
    Irodai romkom egy ismertebb mangából, kb. a szokásos szintet hozza, nézhető.
  • PetruZ
    Saihate no Paladin (AniDB): Will egészen pici korától kezdve távol minden civilizációtól az élettelen holtak városában nevelkedik, ahol Blood, a csontváz harcos, Gus, a szellem varázsló, és Mary, a múmia papnő gondozza és tanítgatja őt. Ahogy cseperedik, úgy lesz egyre kíváncsibb új "családja" múltjára, egyre többet akar tudni a világról, ami befogadta és új lehetőséget nyújtott neki. Még nem tud róla, de az istenek figyelemmel kísérik a sorsát, különösen az egyikük...
    Az évad másik nagy címe, mind a regények, mind a manga igen népszerű, ez utóbbit követem én is. Nem egy szokványos isekai power fantasy-ról van szó, sokkal mélyebb, földhözragadtabb lesz a dolog, bár Will a maga módján egészen különleges képességekkel fog rendelkezni majd. Jóféle, és bár az anime mintha kapkodósabb lenne egy kicsit, egyelőre nem hagy ki semmi fontosat.
  • ximix #72317
    Komi-san wa, Comyushou desu. / Komi Can't Communicate. 2021
    Genres: Comedy, Slice of Life
    Theme: School

Az évfolyam legszebbjének kommunikációs gondjai vannak.

Tsuki to Laika to Nosferatu 2021
    Genre: Sci-Fi
    Themes: Space, Vampire

"Az emberiség történetében az első űrhajós egy vámpír lány volt."

Deji Meets Girl 2021
    Genre: Slice of Life
    Duration: 2 min

A nyári szünetben a tengerparti szálloda recepcióján dolgozó iskolás lány különös, mesés kalandjai 2 percben.

• PetruZ
    Taishou Otome Otogibanashi (AniDB): A Taisho-éra (az 1920-as, 30-as évek) felemelkedő Japánjában a gazdag és befolyásos családok fiúgyermekeitől mindig elvárt volt a tökéletesség és a katonás szellem, a szülői szeretet pedig csak egy szükségtelen luxusnak számított, ezért amikor Tamahiko egy balesetben elveszti a jobb karja használhatóságát, az apja kirakja egy vidéki udvarházba "rehabilitálódni" - ami gyakorlatilag egyet jelent azzal, hogy a továbbiakban nem számol vele semmilyen szinten, még csak látni sem akarja. A fiatalember meggyűlöli az egész világot és mélységes depresszióba süllyedve várja a megváltó halált, amikor egy fiatal lány kopog az ajtón. Ő Yuzu, akit adósságból vásároltak ki, hogy a semmire se jó fiú mellett legyen segítőnek és feleségnek...
    Lehet készíteni a zsebkendőket, mert ez egyszerre überaranyos és drámai lesz, mint minden japán romantikus történet. Miközben néztem, esett le, hogy ezt már olvastam mangában, viszonylag rövid (5 kötet), de eseménydús, és szem nem marad szárazon...
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2021.10.08. 20:59:55
  • PetruZ
    Sakugan (AniDB): Valamikor a távoli jövőben az emberiség föld alatti mesterséges városokban, kolóniákban él a Labirintusnak nevezett hatalmas kiterjedésű régióban, amelyben hatalmas és veszedelmes kaijuk kóborolnak. Memempu, a kilenc éves feltaláló-zseni kislány és apja, a lumpen Gagumber, egy bányász-mechában alkotnak párost, de a lány folyton egy fantasztikus világról álmodik, ahol nem borul fölé kupola, csak valami határtalan kékség, és egy különös torony uralja a látóhatárt, ezért mindenáron szeretne "marker" lenni. A marker-ek a Labirintust járják és felderítik annak zegzugos járatait minden veszéllyel dacolva, ennélfogva az apja mereven ellenez minden ilyen őrültséget, de aztán egy titokzatos fénykép, egy térkép-kő, és egy váratlan tragikus esemény mindkettőjüket egy legendás felderítő nyomába küldi...
    Original sztori, nem tudtam semmit sem róla korábban, csak azt, hogy a regény a 2018-as Project Anima második helyezettje volt "sci-fi és robotok" kategóriában. Elég jól kezdődött, az animáció (Satelight) erős, és a sztori is érdekes, bár van némi Gurren Lagann-utóíze.
  • Nagydög
    A studiok mogotte: Madhouse es MAPPA.
    Az elso resz alapjan eleg sulyos mindfuck, es nyilvan minden egyes vonal gyonyoru.
  • ximix #72313
    Takt Op. Destiny 2021
    Genres: Action, Fantasy

A közeljövőben egy fekete meteorból idegen lények potyognak, melyek minden zene forrást megtámadnak.
    Három főkarakter nyugati partról NerwYork-ba szeretne eljutni, az út során, zene segítségével megküzdenek az idegen lényekkel.