72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
És majd nézd meg a Clannad-ot. De ne most. -
Mondjuk ez eleve nem csak anime műfaj, hanem minden másban is használják, tehát olyan médiumokban is, ahol a többségük amúgy is nélkülözi a természetfelettit, ez magától értetődő, és még ezen felül állítja a Slice of Life-ot szembe a krimikkel, a kórházsorozatokkal, a romantikus vígjátékokkal, akciófilmekkel, stb. -
clannad-ot még nem láttam, ezért nemtom... :D
lehet akkro rossz példa volt...
lehet az én slice of life definiciom nem tökéletes, de én ezt a kifejezést leginkább a lentebb leirtakkal tudom összekapcsolni :) -
A Clannad az messze van a hétköznapi élettől. Veled talán minden nap előfordul, hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kómás szellemek kívánságait teljesíted, hogy órákig verekszel egy gengszterrel az esőben, hogy meghalsz a hóesésben, vagy hogy baseball-ban nyered el a lány kezét az apjától?
A Slice of Life nem csak az hogy "elvileg meg is történhetne", hanem az hogy "rutinszerűen meg is történik normális emberekkel." (vagy legalábbis esetünkben japán tinédzserekkel) Pl.: Az hogy "Az iskolai klubban kellett volna gyakorolnunk, de inkább végig tortát zabáltunk", vagy hogy "lementünk a strandra, fürödtünk, jégkrémet ettünk, aztán hazajöttünk", az önmagában a cselekmény, és nincs benne külön romantikus, drámai, humoros, vagy kalandos elem, hogy direkt történetszerűbbé tegye. -
nem baj, ha azt mondom: majd?
lesz úgyis három napos hétvége... -
Képek mikor lesznek a taliról?! x.x -
Nem. :) -
Nos akkor az én értelmezésem, egy olyan anime ami minden természerfelettit/misztikus dolgokat nélkülöz: mint K-on, Clannad és hasonlo sorozatok(attol tekintsünk el, h van esetleg benne még dráma stb.)
Én ezeket a sorozatokat tartom sima slice of life-ot ami a 7köznapi életet mutatja be(persze különbözö csavarokkal estleg).
Szoval ebben az értelemben kérdeztem, h ez az-e? :D -
Érdemes nézni.
Egyébként egyáltalán nem Slice of Life.
Mostanában úgy érzem túlhasználjuk ezt a kifejezést, mintha minden beletartozna amiben nincsen egy komplett alternatív univerzum, a MAL is rásütötte erre, meg az Irohára is. -
engem nagoyn megfogott az első rész....remélem nagyon epic lesz...:D -
ah, nincs hangulatom most "siros" anime-hez... :D
valahogy a vidámabbak jobban vonzanak mostanában :)
de ha sok jot olvasok itt rola lehet mégis belekezdek... -
Ez dráma:)
Szerintem érdemes. -
ez nem tul slice of life? vagy érdemes nézni? :S -
észrevettem.
ahogy azt is hogy a háttereket nem :P -
A sakuráshoz Kubo csinálta a karakterdizájnt. :D -
Valaki magyarázza el mi tetszett neki annyira az Aoi Bungaku Seriesben.
A No Longer Human még nem volt rossz, de azért nem vágtam hú de hanyatt tőle magam, ez a Sakurás meg kifejezetten bugyuta, se füle se farka (tudom, too deep for me, de akkor azt mondjátok el mit kellett volna látni benne) -
Na ezt ki is próbálom. -
Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai kint AA-n! :) -
Egyébként a Katawa Shoujo című Visual Novel-nek most láttam hogy már magyar fordítással is megjelent az egyetlen kiadott fejezete.
Ez kellemes meglepetés volt, "rendes" VN-t még nem is láttam magyarra fordítva. -
3. évad a legjobb :D -
Goku Sayonara Zetsubou Sensei: Ezt most jól esett megnézni. :D -
"Kroáze" éa Dantalian várós.
De Memochou-t is nézni fogom. :) -
Én is belenéztem - szigorúan csak az elejébe. Tetszik.
-
Ja, jó lesz a nyár is.
Ott van még a Bibliotheca Mystica de Dantalian, ami ránézésre ugyan olyan minha a Gosick-ot keresztezték volna a Gosick-al, (Kora 20. századi Európa, könyvtárba bezárkózott loli, plusz misztikum), de a GAINAX készíti, úgyhogy lesz benne valami csapda, ez tény.
Aztán ott van még az Ikoku Meiro no Croisée, ami ellenben inkább olyan minha a Gosick-ot keresztezték volna a Gosick-al, (19. sz.-i Európa, kultúra-közi Boy Meets Girl) csak kivonták volna belőle a krimit.
Vagy ott a Kamisama No Memochou, amiben egy hikikomori loli detektív, és egy fiú együtt nyomoznak...
Na igen Ez egy... érdekes évad lesz. -
várom már...:D
-
Szomorú vagyok :_(
-
Karabakh #44196 Az sajnos nincs. -
képzavar? :) -
Pokémonnal, Narutóval, Shongukuval meg társaival kínozni lehetne engem.
Értelemszerűen, egyiket se láttam (rövidke beléjük tekintés elég volt annak idején).
Ezért, nem is szégyellem magam. -
nem láttad pokémont??? shame on you...:D -
Rakéta csapat... :D -

-
gecc...:DDD
-
Gondolom, "Elfen Lied" cuccod nincs... -
Karabakh #44188 Remelem a moderator (es a forumozok) elnezik majd nekem ezt a picike reklamot (legalabb nem szex oldalt hirdetek :P).
Szoval koltozes miatt megszabadulok egy csomo Manga/Anime cuccomtol, amiket igyekszem folyamatosan feltolteni a Vaterara. Egyelore csak nehany NewType es Shonen Jump magazint raktam fel, de erdemes ranezni 1-2 naponta az elado cuccaimra (gstuff), mert lesz meg tobb dolog is.
http://www.vatera.hu/newtype_usa_manga_anime_magazin_1452715043.html
http://www.vatera.hu/snonen_jump_manga_magazinok_1452755639.html
p.s.: Ha zavaro a fenti info, eloszor legyszi szolj, ne bannolj rogton! ^.- -
Megnéztem a C-t....érdekes... -
Nah azt hiszem egyelöre meg is van a szezonbol a kedvencem az Aria személyében...iszonyat tetszett... :D
Jo persze volt benne klisé, de igazábol nem nagyon zavart..."légy a rabszolgám"... :D -
Whoa uj rekordom volt a blogomon, 73 view!! pedig alig volt ma cikk -
Ahogy belenéztem voltak változtatások, hol kihagytak valamit, hol meg bővítettek a mangához képest. De már megvárom a magyar feliratot, aztán nézem csak meg rendesen a részt.
Egyébként a rész az első fejezetet dolgozta fel, mivel most a manga a 43. fejezetnél jár, így még a manga fele se lesz feldolgozva, nem hogy az egész. :D -
Há.hogy belefár-e normálisan,anélkül,h kihagynának dolgokat,amik a lényegét,atmoszféráját,meg az egész sajátosságát adják,kis apróságok meg ilyesmi.A történet egészével együtt persze...