72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Zomil
    tudom, ezért neki cimeztem a hsz-t :D
  • RelakS
    én is így gondolom, de Prof William tükrözni-t írt :)
  • Zomil
    a helyes szo amit keresel trükközni, gondolom ezt nem értette... :D
  • Zomil
    én mondjuk sima VGA kábellel használom a laptop-tv-t(mert a laptopon nincs hdmi), sztem nincs akkora különbség :)
  • Prof William
    ??? Nani?
  • RelakS
    tükrözni?
  • Prof William
    Jee.

Most néztem hogy a laptopon van HDMI kábel csatlakozó + elég új modell is szóval tuti le tud játszani majd mindent.

Már féltem hogy majd tükrözni kell a dolgokkal (az én gépemen nincs HDMI) de akkor ezek szerint hál istennek csak egy sime hdmi kábelt kell majd venni hozzá.

Nem kell Mediabox Mert lesz egy saját hordozható box-om. :) Érdekel hogy viszi majd a HD BR Yosuga no Sora-t. :)
  • RelakS
    Most hogy így Zomil mondja...

Sok boldogat :)
  • Jakuza001
    Samsung TV-k lejatszoja szinte mindenevo. pl ott van a LE32C650
    Vagy ott van a kulso olcso lejatszo kategoria a Himedia HD200B ami 10k korul van a magyar piacon es lejatszik mindent.
  • Zomil
    Elöször is Boldog Szülinapot LeventeV!! :)

Aztán, ez a tv média lejátszás nagyon lutri dolog mkv-val, mert nemcsak a felirat lehet probléma hanem a hangkodolás is, pl. azt tudom, h a samsung nem viszi valamelyik hangkodolást, mert perkálni kellett volna érte...gondolom ez 1-2 másik márkánál is fenn áll.

Ha megoldhato mindenképp tv+gép a legjobb megoldás!!!Élvezheted a nagy képernyö elönyét és egyben ott van kapásbol a géped, nem kell szarakodni semmivel, tuti vinni fog mindent :)
    Ha esetleg nem megoldhato, akkor esetleg még egy lehetöség a laptop, már egy egyszerübb mai laptop is tud akár 1080p-s filmet is lejátszani...én legalábbis 720p-s filmeket szoktam nézni egy nem tul drága hp laptopon.

"Csak jelezni szeretném azoknak, akik a 10 bites H.264 videók miatt fel akarná tenni az új CCCP-t, vagy mplayer2-őt, hogy nem szükséges."
    Erre meg nemtudok reagálni, mert fingom sincs miröl van szo... :DD
  • Prof William
    Akkor majd marad a Pc és TV összekötése. Akkor tuti minden menni fog. :)
  • LeventeV
    közbe megnéztem én is angolul. inkább a moviet választottam a plusz jelenetek miatt, meg így egybefüggőbb volt mintha az ova-kat néztem volna.
  • IMYke2.0.0.0
    Az "Eve no Jikan" "movie" (mert pusztán a 6 részből álló sorozat egyberakása, néhány kisebb - elhanyagolható - bővítéssel, és kisebb kivágásokkal) voltaképp a sorozat felirataiból összerakható felirattal egészségesen megnézhető.

Én otthon fabrikáltam egy ideig - hogy legyen végre a "filmhez" is - de feladtam, hiszen csak időpazarlás, másrészt, a sorozatot és a filmet is amúgy megnéztem angol felirattal, előtte.
  • RelakS
    szerintem nincs olyan tv, ami egy codec-hez mérhető lejátszási tulajdonsággal rendelkezik, mindegyiknek lesz valami gyíkja. Rossz esetben közli, hogy hát ennek a hangjával ugyan nem tud mit kezdeni (BD Rip-nél fordult elő, Philips 32PFL5605H)
    Amúgy meg ha már Philips, 06 végűt keressél. Drágább, de idei, fejlettebb modell, a 05 végű az 2010-es.
  • Prof William
    Kiegészítés... közben utána néztem.

Gondolkodtam rajta hogy akkor egy olcsóbb LCD HD-t vesszek pl ezt

http://www.220volt.hu/Philips+32PFL3606H

vagy ezt

http://www.220volt.hu/Philips+32PFL3605H

körül és akkor veszek mellé egy ilyen media box-ot.

Tud valaki olyat ajánlani ami emberi árban van és kb képes olyan szintű lejátszási minőséget produkálni mintha teszem azt leszednék valmelyik fansub csapattól egy mkv-t és a gépen nézném... Tehát mindenféle felirattal meg effekttel együtt. ( Vagy legalábbis normális feliratemgjelenítés )
  • Prof William
    Szia! Ez a médialejátszó doboz érdekesen hangzik. Mi az? vagy linket tudsz adni?

És akkor a mkv-t már ugyanúgy lejátssza mintha gépen nézném? Karaoke meg minden?
  • Inquisitor
    Hopp ezt benéztem. Izé. Van belőle mozi?
    Én hülye az Eden of the east-re írtam választ.
  • Inquisitor
    Lefordította igen. Csak mindíg akkor volt FTP gondjuk amikor meg akartam nézni, ezért több hónapos késéssel múlt héten szedtem le tőlük. Mármint a második moziét, az első már réges régen kész van. Ők csinálták a sorozat fordítást is: ljkfansubs
    A külön felirat AA-n is kint van, csak szokás szerint próbáld levadászni melyik verzióhoz ... meg a második film felirata onnan valamiért lemaradt. Az ő oldalukon természetesen regisztrálni kell a letölthetőségért.
  • efti
    szemely szerint en azert vettem ezt a TVt mert jobb panel van benne mint a 420-450esekben. Jo nekem a gepemrol is az mkv.
  • LeventeV
    kösz :D

nem tudjátok véletlenül az Eve no Jikan movie-t lefordította valamelyik magyar csapat? mert az ovahoz van felirat AA-n de a moviehoz nincs.
    ha nincs az se baj, akkor marad az angol.
  • Inquisitor
    Ha őszintén érdekel, amennyivel többe kerül egy "lejátszós" TV, annyiért kapsz egy normális médiajátszó dobozt, amivel nincs ilyen szívás. Akár LG-ből is ... Max. akkor érdekes, ha olyna modellt veszel ami "okosítható" menüből, pl. LD420/450-es amiben bekapcsolható a videó lejátszás. De akkor meg minden MKV mellé be kell szerezned sima SRT-t.
  • efti
    nem. Nem tudnak mkv-ban foglalt felirattal mit kezdeni. Ki kell beloluk nyerni a feliratot, srt-kent kezelik. Legalabbis az enyem egy 2010es TV aminel ez a helyzet
  • Prof William
    Sziasztok!

Érdekelne a mostani LCD tévékben ez az avi/mkv lejátszási lehetőség. Ha van ilyen opció a TV-ben akkor ezek szerint pl AA, Ura vagy más oldalakról letöltök egs mkv-t akkor ugyanolyan minőségben és felirattal élvezhetem mintha a számítógépen nézném?

Elég fontos a kérdés mert ettől függ hogy milyen TV-t veszek. Az LG már elég jó áron árul ilyen TV-ket.
  • LasDen #47847
    háppi bőszdéj...:D
  • LeventeV
    köszi XD
  • Lelouch
    Egyébként meg, Boldog születésnapot!
  • Lelouch
    Nem olvasom, nem fogott meg annyira a sztori. :D Majd talán ha befejeződik, hozzálátok.
  • LeventeV
    egyetértek. sokkal több rejlik ebben az egészben. te olvasod a mangát?
  • IMYke2.0.0.0
    Csak jelezni szeretném azoknak, akik a 10 bites H.264 videók miatt fel akarná tenni az új CCCP-t, vagy mplayer2-őt, hogy nem szükséges.

A legutolsó verziójú KMPlayer, PotPlayer, de még a Media Player Classic HC (v1.5.0) is tökéletesen lejátssza ezeket az új kódolású videókat.

Tehát, nem kell fejvesztve lecserélni semmit, annak ellenére, hogy mind a kóderek, mind a releaserek azt írják.
  • Lelouch
    Na megnéztem én is. Elég gyenge utolsó rész volt, kb. semmi lényeges nem lett lezárva.
  • LasDen #47840
    AA-n is azt írták, hogy iszonyat gagyin néz ki....nem sok jót sejtet...
  • Inquisitor
    Az Appleseed XIII sorozatot látta már valaki? Érdemes rá pazarolni időt? Csak mert így részletek alapján fényévekkel gyengébben néz ki, mint a 2004-es Appleseed film, ami meg szép volt, de ezzel ki is fújt ...
  • Zomil
    Huhh hát ez a Blood-C eszméletlenül gyenge...én még ilyen sablonos anime-t nem láttam ahol minden részben szinte pontosan ugyanaz történik...Durván alulmulja az elvárásaimat...vmi jora számitottam...de ez...nagyon gáz...
  • LasDen #47837
    nekem is vannak napok mikor nincs kedvem animét nézni mer olvasni kell...:D
  • efti
    Meg pl a feliratos verziohoz olvasni is tudni kell :P
  • LasDen #47835
    nincs ezzel semmi baj....ha olyan erős lenne a piac itt is mint ott előbb-utóbb mi is leszinkronizálnánk.....sőt, sok amcsi még örül is neki (gondolom) hisz sokan szeretik a szinkront.....
  • Zomil
    csodát ne várj, nagyon ritka mikor egy szinkron jobb lenne egy eredetinél :)
  • Máté94
    Na de Madoka... hát kíváncsi leszek. Kyuubey-re mindeképpen. :D
  • Zomil
    ezt ugy irod, mintha mi nem szinkronizálnánk le, ha keresettek lennének az anime-k hazánkban :)
  • Máté94
    Úristen...