72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Prof William #47910 Csak sehol sem árulják. -
28 üzi....aszittem valami anime rengető dolog történt, de látom csak a tv mizéria folytatása.....im sad...:(
:DD -
szerintem 32LD550.
Bar megjegyzem en a 42"et kb 2-2.5 meterrol nezem es nem tulzoan nagy. Siman mukodik 2 meterrol a nagyobb is -
analóg tuner még mindenben van :) -
Prof William #47906 Ja és persze fogja a régi adásokat is de ez gondolom alapkövetelmény. -
Prof William #47905 Zúg a fejem...
Na akkor mit tudok ajánlani 82 centin ( kb szűk két méterről fogom nézni szóval elég ekkora) aminek jó képfrissítése meg a többi dolog, jó minőség (legalább 2 HDMI csat, lehessen összekötni géppel ne akadjon semmin, suhanjon rajta az anime, és olyan 100 000-ből kijöjjön. Többet ha a feje tetejére is állok akkor sem fogok tudni kiperkálni érte. Már így is rezeg a léc.
Valamint ha lehet árulja a 22volt. :) -
Az Emulátor segítség oldalra "Tiltott oldal" képet kapok :( -
ps2 emu? az engem is erdekelne, rengeteg final fantasy lemaradasom van es az FF10 mar csak arra jott ki ha jol tudom :( -
itt csak arról van szó, hogy hiányzó információt nem fogsz tudni 100%-os biztossággal helyreállítani.
Ha felveszel egy kerítést, ami szép lassan megy el a képernyőn, az gyöngyörű lesz. Ha ez a kerítés olyan gyorsan mozog, hogy a kerítés oszlopai szinte ugyanott állnak, te még észre fogod venni a mozgást a rozsdafolt elmozdulásából, de a tv szoftverének ez nem feltétlenül fog feltűnni, és nem lesz szép folyamatos a kép. Illusztráljam?
-
Addig is latogass el ide : Ps2 Emu topic
Van beallitasi segedlet.
Az emu-t meg innen leszedheted.
http://pcsx2.net/
Itt a forumban jo beallitasi leirasokat is talalsz, akar kulon jatekokhoz is. -
A PS2 emulálás dolog nem csak ezen játék miatt jönne jól :) -
Sajnos nem csak a TV :D Nalam a szamitogepen is szar lett a lejatszas, miota bejott a digitalis technologia, felvaltva a jo kis analog technologiat.
egyszeruen a digi technologia meg kiforratlan es a szemunk igy nem igazan tud megkuzdeni ezekkel az allapotokkal meg. Van nem egy olyan animen amin ha olyan objektumok vannak, mint kerites vagy egyeb elszeparalt objektum, ami sok reszre osztja a kepernyot, ha nem lassan mozog a kamera egyszeruen nezhetettlenne valik az egesz es "laggos" lesz a megjelenites.
Raadasul ATI-eknal sajnos 2010ben az ati fejlesztoi a drivertol elvettek a Vsync kezeleset es szanalmas lett azota az ilyen megjelenites, hiszen a winfos 7, ezzel nagyon gyatran banik. -
Ez igaz, viszont az is igaz, hogy ha majd kesobb ragondol mint ahogy e tetted, az arkulobsag sokkal kisebbnek tunik majd es akkor majd ha ragondol, hogy mondjuk 20-30 ezer volt a csak a kulonbseg es nem a teljes mostani osszeget nezi, rajon, hogy marhasagot csinalt a vetelnel, hiszen ha nem egy cserelgetos tipus, akkor bizony jo sokaig fogja huzni nala a TV.
Ami lenyeges a szempontjabol es ezt mindenkeppen szeme elott kell tartania. Tudja a 24p felbontast, hogy a 23.976-os filmeknel se legyen gondja.
Figyelembe kell vennie, milyen messzirol fogja nezni a TV-t, mert 1 meterrol nezve pl felesleges venni egy 46" TV-t.
Ha jatszani akar, akkor mekkora az inputlagja (LG nagyon jo ebben meg az alaptipusoknal is), ha filmet akar akkor milyen a TV frissitese es mit eszik meg a beepitett lejatszoja. (ebbol a szempontbol a Samsung talan a legjobb)
A szamozasrol amugy sok mindent kilehet talalni, Ugye irtam C Samsungnal tavalyi model, milyen a bevilagitasa a panelnek LE vs LD mondjuk, es a szamozasanak nagysaga, altalaban minnel tobbet tud egy TV annal magasabb a tipusszama adott gyarton belul es sorolhatnam. -
az én tv-m 100Hz-es... miután kiszórakoztam magam, kapcsoltam is ki a true 100Hz, meg a mittudomén milyen mósön technikákat.
Számítógéphez nem kell (cska növeli a késleltetést), amikor meg filmet nézek, hááát.... amikor éppen működik, akkor úgy néz ki minden mint egy brazil szappanoperában. Ami nem is lenne gond, ha folyamatosan így nézne ki, de a gyorsabb mozgásoknál, átlátszó dolgoknál megbuggyan kicsit a kép. Hiába, a hiányzó információt semmi nem fogja interpolálni rendesen...
Az meg külön poén, ahogy az animékkel szenved XD (hátteret sokszor csak elhúzzák => meg tudja oldani a tv. Animált karakterek csak minden második kockán mozdulnak => nem tud mit kezdeni vele a tv) -
Szegeny Wiliam.. Ordogi kor am a nem sokkal tobbert jobbat, nagyobbat kapsz dolog ezeknel a TVknel. En a Samsung HD2770rol indultam es par honap alatt lett belole a mostani. Raadasul mostanra mar banom is egy kicsit hogy nem a 47"eset vettem.. -
Off:
Az a kulonbseg, hogy magasabb frissitesnel sokkal jobb a megjelenites folyamatos vagy gyorsabb mozgasoknal.
Hiaba allitjak itt, hogy az 50Hz-est vedd meg nyugodtan, ne tedd. Az 50Hzes TVknel, sokkal szembetunobb a digitalis megjelenites gyermekbetegsegei. Mint pl a judder, amikor a gyors kamerapanningnal vagy gyorsan mozgo objektumnal a szem nem latja folyamatosnak a megjelenitest (mint pl az utanhuzas a sportkozvetiteseknel, ha nezed a teniszlabdat vagy focilabdat stb), igy nem fogod elvezni a TVzest csak idegeskedni fogsz, hogy kidobtal egy csomo penzt mikozben ilyen hibakat latsz.
A TVkbe epen ezert egy ugynevezett interpolacios megoldast szoktak hasznalni az elektronikajukban, ilyen pl a Samsungnal az Auto Motion Plus, ami kb ugy mukodik, hogy plusz kepkockakat szurnak be a megjelenitendo kepkockak koze igy folyamatosabbnak latod a mozgast es nem annyira erzekeled azokat a hibakat, mint amit mar leirtam.
En azt mondom inkabb vegyel tavalyi modelt mint a mar megemlitett C650-et (a C jeloli a 2010es modelt a D-sek a 2011-esek.).
A 37-eseket keruld el a Samsungokbol.
92 ezerert ne akarj venni 50Hzes TV-t, mikor 5ezerrel dragabban jobb minosegu 32C650-t kapsz.
Ami meg jo aru TV es sokkal nagyobb mint a 32"-os altalad valasztott az LG 42LD550, de ennek a lejatszoja sajnos nem tudja a DTS hangot. Visznt a 114ezres ara 42"-s letere nagyon jo.
A 200Hz-es TVk nem valosagos 200Hzesek, az a humbug resze amugy arrol amit Efti ir.
Az LG irja ra a monitorjaira altalaban, viszont csak 120Hzesek es csak a Truemotion technologiaval trukkoznek. Ellenben jatekra jobb a kesleltetesuk, mint a Samsungoknak altalaban 2ms van rajuk irva altalaban, de olyan 30-40ms talan az inputlag, ami egy TV-nel nem olyan rossz.
Amugy talann az olcsobb kategoriabol a best buy jelenleg talan a Samsung LE40C650, ha az ar/tudas erteket tartjuk szem elott, de azert ez nem a 90ezres, hanem inkabb a 140 ezres kategoria.
Ui:
Mas Imyke ha kell utmutato a PS2 emulator beallitasahoz, hogy jatszani tudj vele csak szolj, es elmagyarazom. (amugy csajozni is tudsz a jatekban, ezert mondtam te biztos elvezned :D) -
jovan én ilyenekhez nem értek, mindent a gépen nézek, ha meg vmit nem akkor meg vga+jack-el kötöm a laptopot a tv-hez :)
valoszinü, ha a laptop tudna hdmi-t nekem is feltünt volna, h jéé ez a hangot is viszi :D -
a HDMI-nek ez a lényege ember :D
A DVD lejátszót összekötöd a TV-vel egyetlen kábelen, és kész.
Az más kérdés, hogy a videokártyák ezt nem feltétlenül támogatják. Az ATI kártyám pl csak akkor hajlandó hangot kiadni magából, ha a belé integrált hangkártyát használom -
oh szoval a hdmi a hangot is viszi? :O
jo tudni ilyet :D
bár mivel a laptopon nincs hdmi kimenet igy ez nemgond nekem, de ez egy hasznos info :) -
csak van annyi esze a tv-nek, hogy ha kap a kép mellé hangot, akkor szinkronizálja a kimeneteket.
Elég nagy baj lenne, ha a Szerelmes Szívek 276. részében elcsattanó pofon hangját előbb hallaná Margit néni, minthogy látná a pofont :) -
Ugyan a hang atmegy a TVbe, de a TV nyilvan nem 5.1. Azt sajna nem sikerult letesztelnem, hogy ha a TVbol tovabb viszem a hangot az erositobe, akkor a kep es a hang elcsuszasanak problemaja megoldodik e a mindenfele kepjavito eljarasok mellett, mert az erositom 5.1 csak analog mod fogad, a TVmnek meg erre a celra optikai kimenete van.
De hogy az eredeti kerdesedre valaszoljak, igen, atmegy. -
én ha a melós laptopot rákötöm a tv-re akkor ez a helyzet:
Display Port -> DVI átalakító
DVI -> HDMI átalakító
a hang kérdés nélkül a tv-ből jön :D -
én vga kábellel kötöttem össze és igy egy jack-jack-et kellett vennem amit rákötöttem a laptop kimenetére és a tv bemenetére :) -
Ezt ki lehet választani windowsban. -
Prof William #47886 Csak még1 láma kérdés. Ha HDMI kábellel kötöm össze laptopot meg a TV-t akkor a hang a TV-ből fog jönni ugye? -
Olvasd el a cikket amit linkeltem, nagyon szepen elmeseli mirol szol -

Tetszene, valóban.
-
Uhh ez a szinkron nagyon furcsa ... kezeld az isot egy undub patchel (írd be a googlebe hogy "Shin Megami Tensei: Persona 3 undub"), én úgy játszok mindent amit lehet... -
Prof William #47882 Azért elsősorban TV-nek szánom valamint a ps3-nak plussz néha rákötöm majd a laptopot film meg anime nézéshez. Gondolom így is jó a dolog.
Kicsit láma vagyok de a 50-100hz között mi a különbség? -
Hmm... erdekes volt ujra olvasni a cikket, de azert hozzafuznem a kommentjeimet is. Miutan kb egy evvel ezelott megvettem a monitornak szant TVm, kiserletezgettem az ott leirt profilosdival. Egyreszt nagyon zavaro volt a hang csuszas amit nem PC modban produkalt BD lejatszas kozben, masreszt a 200Hz feature nem javitott annyit a kepelmenyen amennyit a 0% overscan megszunese rontott, ugyhogy vegul filmeket is PC modban nezek, a 200Hz featuret egyaltalan nem hasznalom (Igaz a clearvoice, a widgetes netezes, az mp3, mkv stb lejatszast sem) -
Nyugodtan vedd meg az 550et. Az hogy nincs rajta 100Hz funkcio nem szamit semmit monitor uzemmodban. Ugyanis olyankor minden ilyen csilivili le van tiltva. Ha nem allitod be monitor uzemmodra, akkor tudod hasznalni az ilyen funkciokat, de az inputlag meg no toluk.
Van a temarol egy jo cikk itt. Nem mindenben ertek vele teljesen egyet, de a technikai dolgokat szepen elmeseli.
Ami meg a hang temat illeti, az a 2009es (B sorozat) 650eseknel volt, azok nem ismertek a DTS hangot. A 2010es (C sorozat) mar azt is ismerte. -
köszönöm
-
Allison & Lillia OP-jára emlékeztet. :) -
Dantalia op-jával nem tudok betelni, nagyon tetszik :)
Amugy jo rész volt ez a 3. megint :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!bár nem igazán értem, h az elsö fele végén miért égették el a könyvet... -
Amugy el is felejtettem mondani neked Imyke, hogy megtalaltam a jatekodat, amit te biztosan elveznel.
PS2 (PCSX2) emuval a Shin Megami Tensei: Persona 3
Teljesen olyan mint egy sulis anime. Nagyon kiraly.
-
Azt ne vedd, csak 50Hzes.
Jo hogy szep az arcedulaja mert kicsik rajta a szamok, de 50Hzes TV-t ne vegyel. Mint irtam az elso versenyzo a c650 legyen, az mar 100Hzes.
Az a legjobb ebben a szeriaban. -
Boldog születés napot :) -
kösz :P
szerintem jó döntés a D550. -
Prof William #47872 Ja értem. Nem figyeltem mit írtam. A lényeg az hogy örülök hogy megoldódott a dolog.
És persze nem utolsósorban... Boldog Névnapot LeventeV!
Amúgy nagy valószínűséggel ez lesz a nyertes.
http://www.220volt.hu/Samsung+LE32D550 -
Köszönöm XD