72814
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Ebből is látszik, hogy még manga borítót sem szabad megnézni, mert azonnal felismeri az ember, hogy melyik naplótulajdonos jön.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a végén. Yuno képes lesz önmagától megvédeni Yukiterut, ha már annyira védeni akarja? Mert végül is élhetnének utána boldogan a naplójukkal együtt. -
vagyis akkor legalább késöbb kiderül miért? nem kell elspoilerezni, csak akkor mond azt, h nyomos oka volt rá :D -
a helyzet azt kívánta...:D -
Ettöl még nem értem miért csinálta ezt... :D -
annyit fog még fordulni a helyzet mintha csak Suzakut idézné...:DD -
Ezt meg kihagytam:
Azért arra is kiváncsi lennék, h a 7. rész végén:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a félszemü csaj miért segitett nekik? ha megölte volna öket 2 nehéz ellenféllel kevesebb...bezzeg a legelején még rájuk pályázott -
Mirai Nikki 7. rész...Yuno egyre félelmetesebb :D
Nemtom ha engem igy követne tuti megkattannék :D
Yukki meg néha elgondolkodik rajta, h mégis milyen aranyos csaj...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jah csak éppen lemészárolta az egész családját, legalábbis nekem igy 7rész alapján ez jön le :D
Amugy is Yuno nem gondol bele, h a végén ugyis az egyiköjüknek meg kell halnia, ha csak egy maradhat? :O -
ezek a Shuu féle karakterek a legrosszabbak...lenéző, álszenteskedő, önző köcsög és közbe még azt hiszi, hogy ő az áldozat...ejj de pofán verném az ilyet...:D -
most nezem, hogy kaptam meg egy csillagot a VIPsegemhez :) -
nekem a place promised jobban tetszett (lehet meg is kéne nézni), a hoshi meg majd maholnap.... -
Megneztem a Hoshi wo ou kodomo-t. Egyszercsak lesz belole blogbejegyzes is, most csak annyit, hogy bar az 5cm per second nekem sokkal szimpatikusabb volt, epp mivel nem volt benne semmi fantasy vagy scifi resz, Makoto Shinkai ujabb "meg kell vegyem eredetiben is" muvet alkotott
szerk: es persze utolag tudtam meg, hogy volt belole egyszeri mozivetites itthon is a mult het vegen :( -
van egy olyan érzésem, hogy sokan szeretik a one piecet.... -
Jaj, az a sorozat annyira idegesített!
Valahogy úgy érzek iránta mint az Endless Eight iránt, hogy még ha tudom is hogy csak egy csapda volt, és az egész nem szól többről mint hogy a studióban jót röhögnek a markukba a trollok, de mégis valahogy vonz, mint éjjeli lepkét a gyertyaláng.
Pont fordítottjaként annak amikor egy alapból értelmetlen sorozat elkezd drámázni, én meg nem tudok úgy csinálni mintha érdekelne a sablonkarakterek sorsa: erre meg éppen hogy úgy rákattantam, hogy még akkor sem tud nem érdekelni a története, ha tudom hogy nem veszi komolyan magát. -
jah az lesz utána meg nekiesek ugyse sok esély van 3. évadra :( -
Csak ajánlani tudom. Bár én már megvárnám a movie-t, és csak az után látnék hozzá. -
lehet olvasnom kéne a mangát :D -
nem....én is most végeztem az edolas arckal... -
Sora no Otoshimono 54-55-56. fejezet: Kár, hogy ez már sohasem lesz meganimálva. 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kiváncsi lennék rá, hogy összesen hány dark angeloid volt, egy egész seregnyit kellett legyőzni. Amúgy a Synapse mestere kezdheti írni a végrendeletét, mert ezzel a végső tervével nem csupán felsült, de még fel is erősítette az Ikaros-Nymph kettőst, Chaos-ról nem is beszélve... Még szerencse, hogy Chaos végül nagy valószínűség szerint szintén csatlakozik Tomokihoz. Az meg egyre jobban érdekel, hogy Daedalus-t milyen kapcsolat fűzi Tomokihoz... Remélhetőleg az is hamarosan kiderül. -
12 rész nem sok. 4 óra. 2 nap alatt teljesen korrekt lenne még ha nem is lenne kocka, de az. :D -
Edolas óta jött ki új Arc teljesen? -
vasárnap hajnalban (ugyanilyen tájban) újra belevágtam fairy tailbe, gondolván elég rész jött ki és egy időre elleszek velük....nem sikerült...ez alatt a 2-3 nap alatt lenyomtam 45 részt és most megin várhatok, hogy eljut egy idei a sorozat...bár elméletileg a mostani arc után vége is lesz....
ez az első op/ed a sorozatból, ami tetszik is..:D
-
veegre hoshi o ou kodomo forditas, raadasul egybol jo minosegben ha miden igaz. Ennel mar csak az lenne szebb ha kaphato lenne europaban is.. -
vegig is nezte? jol ledaralta... -
Hát öcsém nem számított a Nice Boat endingre ... :DDD -
Az hazudik XD
Azumanga: Animáció 10? :D Hát baltával faragták, könyörgöm! :D -
Review-oknál van különbontott, ahogy írtam korábban. -
Azért nem volt szégyenlős retardáltnak nevezni őt. :D -
uu..a tapos, te meg szoveges ertekelest is kaptal? :D -
Hehehe...
-
Csak egy van. Mi csak felvetettünk pár ötletet, illetve a részletesebb osztályzások a review-ekbe találhatók. -
érdekes, én MAL-on egy darab 1-10-es pontlistát látok csak -
Tudom, hogy nem súlyoz, csak felvetettem, hogy mi lenne ha. De minnél jobban elmerülünk a témában annál inkább rá kell jöjjek, hogy nem csak maga az értékelés, a végeredmény szubjektív, hanem annak módja is. Mindenki másképp csinálja, mást tart szem előtt.
@Ruley: Neked is teljesen igazad van. Dango Daikazoku ismét egy nagyon jó példa. -
Második bekezdés: Mármint hogy "...a TÖRTÉNETE eredeti és hangulatos, vagy az érdekes rajzstílus tette azzá..." -
Én már a játékoknál sem szeretem ezt a felosztást.
Nehéz így szétválasztani a dolgokat, például sokszor ha valami szépen néz ki, arra úgy rátapad a szemem, de utólag már nehéz észrevenni hogy edeti és hangulatos, vagy az érdekes rajzstílus tette azzá.
Vagy amit pár hónapja már felhoztam, utólag lehetetlen megmondani hogy vajon azért bőgök-e ahányszor újrahallgatom a Dango Daikazoku-t mert olyan zseniálisan szép zene, vagy mert egy zseniálisan szép történetre emlékeztet.
Arról nem is beszélve hogy ugyan, helyezd már el egy 100-as skálán az Usagi Drop grafikáját, vagy a Mawaru Penguindrum történetét. A zenénél meg eleve nincs szubjektívebb a világon.
Az egységesített pontozásnál legalább a legtöbb embernek hasonló összkép jön ki, úgy nagy átlagban. -
MAL nem átlagol, vagy súlyozza ezeket, te adhatod meg azt is, hogy egészében mennyi és külön a sztori, látvány, hang, karakterek és élvezeti értékét.
Kereső/szűrő viszont jó lenne.
Egyébként egyen súlyozás nem is jó, különböző műfajokban pl ez is váltohat, hogy melyik milyen súlyú, vagy pl egy K-On! mindenféle történet nélkül is aranyos és nem pontozom le. :) -
nah sikerült kicsit felpörgetnem a topikot...:DD -
Lehetne egy olyan osztályzási rendszer, hogy külön osztlályozhatod a sztorit, grafikát, zenét st. és egy súlyozott közepet számolna ki belőle átlagnak. Sztori érne 50%ot, grafika 20% stb. -

Valahogy én is így pontozok :D
6 alatt nem nagyon kapott anime (nem szoktam dobni, látszik is a rövid listán) -
Úgyszintén érzésből osztályzok, majdnem 100% 7 az átlag nálam is, alig tér el a közvéleménytől. :) Szerintem a szazalekos rendszernek ugy lenne ertelme, ha az animek pontozasat tobb teren tenned, pl tortenet, zene, grafika.. mindegyiket egy 1-10es skalan es ebbol szamolna a rendszer egy valamilyen %os overall pontot.
Erre van a review, amiben ezt megteheted, igaz ahoz írni is szokás. :)
Bár a hozzáteszem erre pl lehetne MAL-nak egy jó filter rendszere, amiben pl jó sztori osztályzatokra szűrhetnék, na mindegy. :) -
"Szerintem a szazalekos rendszernek ugy lenne ertelme, ha az animek pontozasat tobb teren tenned, pl tortenet, zene, grafika.. mindegyiket egy 1-10es skalan es ebbol szamolna a rendszer egy valamilyen %os overall pontot."
Ez is egy nagyon jó módszer, játékoknál nagyon jó, animéknél is simán beválna.