72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
2011 shows over 10k (average sales per volume)
70,973 Mahou Shoujo Madoka Magica
38,703 Persona 4 (ongoing)
33,707 IS -Infinite Stratos-
31,260 Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai
27,713 Tiger & Bunny (ongoing)
17,221 Uta no Prince-sama Maji Love 1000% (ongoing)
16,561 Working'!! (ongoing)
16,560 Steins;Gate (ongoing)
13,572 Ao no Exorcist (ongoing)
13,218 Gintama' (ongoing)
10,267 Natsume Yuujin-chou San (ongoing
sok jó sorozat...gintamanak és working magas eladásainak örülök..::DD AnoHana is -
Listára legjobb az AniDB, vagy a MyAnimeList, pipálós-kattintós webes cucc mindkettő és könnyen megosztható.
Amúgy az első pár HTF epizód jóval hamarabb volt, mint a plüssfigurák, az csak a siker után jött. A készítők a Mondo-nak dolgoztak és ötletként ment be. :)
-
"amikor egyes filmeknek van 3 japán meg 8 angol címűk, akkor nehéz is."
http://myanimelist.net -
Inquisitor #50945 Jogos, kéne csinálnom, mert lassan én sem tudom követni. Igaz, amikor egyes filmeknek van 3 japán meg 8 angol címűk, akkor nehéz is.
PetruZ - Már az elején se hobbiból csinálták, plüssállatokat árultak, csak később bővült a bolt.
Lasden - Köszi, utánuk járok.
Az MKV nem egyszerű eset, előbb leszedtem DVB-T-ről rögzített HD adást, Steve Jobs életrajzi riportfilm. Az 56 másodperces sample csont nélkül megy a lejátszón, a teljes filera (70 perc?) meg azt se mondja fapapucs. -
1. FMA:B, Madoka Magicka, Steins Gate, Fate Zero, AnoHana, Usagi drop, Durarara, Toradora, Angel Beats, skip beat, rainbow, Detroit Metal City, higashi no eden, Kuroshitsuji, kuragehime, Bakuman 1-2, Shiki, Gosick, pandora hearts, mawaru penguindrum...
2. asszem talán MEguival... -
Á, fenéket, mikor a HTF indult baromi régen, még csak neten ment, flash-ben (mert úgy jóval kisebb volt a mérete, mint videóként), a készítők ingyen csinálták. Később nőtt ki belőle az az üzleti brand, amivé vált (és úgy lettek egyre erőltetettebbek az epizódok). Én őszintén szerettem, éjszaka mindig levadásztam a legújabb epizódokat és terjesztettem a sulin belül. :P
-
nincs egy listád, h mit láttál már? ugy könnyebb lenne :) -
Inquisitor #50941 Kéne segítség:
1. Kéne egy vagy több minél frissebb (2007 utáni) anime sorozat, ami hozz egy minimális színvonalat, persze még jobb ha valami jobbat, és 13 vagy max. 26 részes, de semmiképpen sem ilyen 1000 részes. Valami olyan ami felér egy GitS, Lain, haibane Renmei vagy Eve no Jikan sorozattal. Lehet fantasy, sci-fi, keverék ... romantikus most nem kéne, de rühellem az X részen keresztül küzd X és Y és közben látványosan szenved mindenki sorozatokat.
2. Árulja el valaki, hogy az AA miként kódolja az MKV videókat, hogy szinte semmilyen lejátszó (nem program, vas!) sem viszi azokat??? -
nah hosszú idő után sikerült befejezni sengoku basara 1. évadot...az első 3 rész volt, ahol a részek között több idő telt el mire megnézte aztán most utána már jobban csúsztak...pedig nem volt rossz azokból se 1 csak nemtom. a sorozat pedig jó volt tetszett ez a kis fantasyval kevert kardozgatás...jöhet majd a folytatás :D -
stimmel, csak sokáig kiragadott részleteket láttam belőle kizárólag.
Belenéztem amúgy az első részbe, és tényleg elég beteg sorozat :) -
"Brony" = "bro + pony", a My Little Pony rajongói közösség tagjának neve.
Kb olyan formában mint az hogy "Star Trek rajongó" = "trekkie"
vagy "anime rajongó" = "otaku" -
Nem teljsen "olyan" sorozat, elvégre a HTF az tényleg csak egy egy-poénos baromság volt olyan értelemben hogy a "lol már, rajzfilmfigurák, de vérengzenek" gimmick népszerűsítette az egészet, de nem hiszem hogy bárki tényleg őszintén szerette is.
Ehhez képest a My Little Pony-t tényleg úgy nézik a rajongók mint bármelyik sorozatot, hogy követik a történetet, fansite-on megvitatják az epizódokat, rajonganak a szereplőkért, fanfiction-t írnak, fanart-ot rajzolnak, a fanatikusabbak neten zaklatják az alkotókat extra infómorzsákért, Bronycon-ra járnak, cosplay-t hordanak, stb, Kb. mint mondjuk a Star Trek rajongók vagy a Harry Potter rajongók.
-
passz :) -
azért a HTF nem azonnal ment tévében, nem? -
a ponis sorozat netes elnevezése :D -
vat iz bronik?
-
de a happy tree friends is olyan sorozat, mint a bronik nem? :) -
A Happy Tree Friends is volt annyira kidolgozott szerintem
Néhány netes képregény is van annyira kidolgozott ;) -
Fantasztikus amit a rizsföldekkel művelnek japán barátaink. -
Már benne is van a kliensben.
A sorozat megvan már rosszabb minőségben, de még nem néztem meg - így majd 1080p-ben fogom :) -
Én elég lazán kezelem, de akkor is CSILLÁMPÓNIK! :D
---
RelakS: netes baromságnak azért túl kidolgozott, nem gondolod? :)
Lelouch: fent van youtuben, olyan mintha a TV elé ülnél le, csak itt még kéznél is van :D
Többiek: Egy ideig én is TV-ben néztem Houset, aztán (természetesen félévvégi hajtásnál, alig lehet rosszabbul időzíteni) elkezdtem előröl gépen. 6. évadig jutottam elég rövid idő alatt. Most vizsgák, szóval nem szedek le új évadot :D -
Be lett jelentve, hogy még folytatódik a Monogatari LN-sorozat, jövőre jön a 3 utolsó könyv. :) Remélhetőleg a SHAFT végig feldolgozza majd. -
off:
megnéztem ezt a The Warrior's Way-t ami korábban emlitve lett a topicban, egy olyan 10/7-et kap tölem :)
Mondjuk a ninják ruhái eszméletlen jok voltak :) -
Shinobu -
hehe NCIS-t meg house-t én is tv-be nézem...nemtom miért... :D -
új szempár...kié?? :D -
Ezt soha nem értettem hogy miért lenne kisebb erőráfordítás megvárni egy konkrét időpontot és akkor leülni a TV elé, mint egy gombnyomással letölteni valamit.
Mondjuk én az NCIS-el meg a House-al vagyok így, hogy új évadokat végignézek a TV-ben, de az már, ott csak már korábbról amúgy is megszoktam a (viszonylag normális) magyar hangjukat, meg általában, hogy az az esti programom. -
A "csillámpóni" kifejezés az konkrétan egy magyar Facebook mém, ami még 2009-ből megelőzi ezt, de egyébként nem, az hogy a legújabb, 2010-es My Little Pony sorozat egy internet-szerte nagyon népszerű, humoros, imádnivalóan ari-édi-cuki-moe-moe-kawaai sorozat, az nem ökörködés.
http://www.equestriadaily.com/
http://knowyourmeme.com/memes/subcultures/my-little-pony-friendship-is-magic
-
szentszar, szóval ez egy tényleges sorozat, nem csak netes baromkodás? :D -
Azért, mert annyira nagyon azért nem izgat. Ha már eddig még nem vitt rá a lélek, hogy belenézzek... De ma kapcsolgatás közben meglepetten láttam az ajánlóját a Minimaxon, gondoltam magamban ha már magyarul is adják, majd egy próbát megér. -
Az Azumanga Daioh-t, meg a K-on-t, amik pont ennyire kislányosak voltak, végignéztem, és még ha azok névlegesen is fiúknak készültek is, attól még ha belegondolsz, azoknak is ugyanaz a műfajuk volt mint ennek.
Meg aztán a Kimi Ni Todoke-t meg a Lovely Complex-et is végignéztem, amik konkrétan lányoknak készültek.
Ezek után már nem jelent nekem különösebb lélektani határt sem az hogy elvileg lányos, sem az hogy elvileg gyerekes.
Egyébként szerintem épp ezért olyan sok az anime-rajongó a brónik között. A magunkfajta már eddig is sokkal lazábban vette az ilyen elvárásokat, hogy kinek melyik műfajt "szabad" néznie, shonen, shoujo, mecha, magical girl, hárem, moe, ahova ez jöhet ömlesztve mind, oda már ez is belefér. -
Uramirgalmazz. Rákerestem youtube-on a magyarra, és minden rémálmomat alulmúlta. Egy csapat teljesen jellegtelen női hang felváltva felolvas sorokat.
De még a fordítása is allmúlja a google translate-et.
"(szarkasztikus) No, Reeaally?" = "Ne! Tényleg?"
"We are best friends" = "Mi vagyunk a legjobb barátok"
-
Első rész
Egyébként még letölteni sem kell, fenn van youtuben :) -
Kíváncsiságból belenéztem már, és tényleg, nagyon jó a szinkron :D aztán 10 perc után kinyomtam, mert... csillámpónik... -
Akkor már miért nem a normális angol hanggal nézed, magyar felirattal? Az egyik legnagyobb erőssége a sorozatnak a színészek. A magyart még nem hallottam, de el tudom képzelni mire számíthatok a minimaxtól. -
aa-n azt írták, hogy jövőre is várható lesz néhány premier...shippuden meg szerintem blícs folytatás mellett max 2-3 címet tudok elképzelni... -
Off: LOL, a Minimaxon mióta megy ez az új My Little Pony? XD Holnap meg is nézek már egy részt, hogy mire ez a nagy hype körülötte.
Az Animax is okozhatna már egy ilyen meglepetést, bár úgy elég nehéz bármit is elvárni, hogy a tavalyi animekarácsony óta nem jelentettek be semmilyen új címet. -
hihi...en is kis hijan leszedtem, de en meg idoben meglattm a kommentekben, hogy digimon.. -
óó HS kapja be....Kimi to boku helyett fasza digimon....
viszont a mai Gintama talán a legjobb volt idén....mennyit szakadtam a röhögéstől kész...:D -
Van jofele 30 illetve 43 gigas szeneslanyok fele Dennu coil verzio. Javaslom Imy ha meg nem lattad ezt a sorozatot, akkor allj neki letolteni, mert egy nagyon nagyon jo tortenet