72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Zomil
    hát sztem kevés ahhoz, h egy 2. évadra számitani lehessen a közeljövöben :)
    de ez is ilyen manga demo anime, mint nagyon sok másik, csinálnak egy 12részes anime-t, ami nagyon jo, aztán ha tetszik folytasd a mangával :S
  • Lelouch
    Freezing vol. 1(DVD+BD): 6,242

Ez nagyon kevés lenne? :)
  • Zomil
    nem hiszem, h jönne belöle 2. évad, mert nagyon kevés fogyott belöle
  • wolf magic
    Hali
    van 1 olyan anime sorozat hogy freezing...nos nekem nagyon tetszik 1 évad jött ki belőle 12 részes...Azt szeretném kérdezni hogy van e aki még nézi és ha igen ő tud e róla hogy lesz e második évad hozzáteszem hogy feliratossan néztem a válaszokat előre is köszi :) Egy kis részlet belőle (Freezing) NÉZZÉTEK MEG!
  • Máté94
    Valamikor az ipar nekik is kedvezhet :D
  • Lelouch
    Anno pl. HOTD PV-ben is volt olyan jelenet, ami a sorozatban ki volt cenzúrázva.
  • Zomil
    nah igen, én is erre gondoltam...mondjuk akkor meg PV-ben is kitakarnák nem? :)
  • Lelouch
    Kiváncsi leszek a tévés cenzúrára, nem vagyok benne biztos, hogy pl. a meztelen Kanbaru nem-e lesz kitakarva valamilyen módon.
  • Zomil
    :D
  • Ruley
    Az az érdekes, hogy ha a Blood Lad anime is mostanában, nyáron vagy tavasszal lesz kész ahogy azt sejteni lehet, akkor azzal együtt a következő hónapokban egymás után/alatt 4 olyan sorozat is lesz, ami egy halott lányról szól (Another, Sankarea, Tasogare Otome), és ebből egy oszlásnak indult zombi, kettő szellemnek meg már biztosan szerepelnek a földi maradványai is.

2012 - A Nekrofília Éve?
  • Zomil

nagyon várom már :)
    Suruga meg hosszu hajjal :P
  • Lelouch
    2 perces Nisemonogatari PV

Ezt már nevezem!
  • Ruley
    És azt se mondta senki hogy bárki ilyet mondott volna.

Elnézést ha kioktatóan fogalmaztam, csak a saját találgatásomat, gondolatmenetemet írtam le, hogy azt tudom hogy a Toradora Blu-Ray most jelent meg, tehát gondoltam biztos a Bakemonóval is hasonló kellett hogy történjen, hogy annak is így megugrott a népszerűsége.
  • Lelouch
    Senki se írta, hogy spontán teljesített ennyit. :)
  • Ruley
    Akkor csak a gyűjteményes BR Box jelent meg most, nem tudom biztosan, de az biztos hogy nem spontán teljesített negyedannyit egy átlagos héten, mint előtte évek alatt.
  • Lelouch
    A Bakemonogatariból már eddig is volt BD.
  • Ruley
    Asszem azért mert csak most jelent meg a Blu-ray változata, meg a Toradorának is, és mindenki újra megvette.

Az utóbbi még érdekesebb, maga a DVD annak idején 10.000 darabot teljesített, most meg majd' kétszer annyit.
  • Lelouch
    A Bakemonogatari nem semmi, hogy még most is el tudtak adni ennyit...
  • LasDen #51090
    heti eladások...

Blu-ray
    *1, 22,080 22,080 Bakemonogatari Blu-ray Box
    *2, 19,130 19,130 Persona 4 The Animation vol.2 Limited Edition
    *3, 19,121 19,121 Tiger and Bunny vol.8 Limited Edition
    *4, 18,651 18,651 Toradora! Blu-ray Box
    *5, 16,349 16,349 Kyoukai Senjou no Horizon vol.1 Limited Edition
    *6, 12,820 12,820 Steins;Gate vol.7
    *8, *7,544 *7,544 Working'!! vol.3 Limited Edition
    *9, *6,750 *6,750 Hanasaku Iroha vol.6
    10, *5,914 *5,914 Yuru Yuri vol.4
    11, *5,374 *5,374 Uta no☆Prince-sama
    Maji Love 1000% vol.4
    12, *5,252 *5,252 Natsume Yuujinchou San vol.5 Limited Edition

horizon eladása fasza (főleg, hogy el is fogytak a lemezek :D) ha így folytatja, akkor folytatás nem kétséges (2. évadon túl)...working is jól tolja, így bármi lehet :D új monogatari előtt még a bakeról is lehúznak még egyet...:D
  • Ruley
    Ez igaz, de amíg ezek a "balesetek" a kevésbé jellemzőek, addig ez megint csak nem mond el semmit a többség igényességéről.

Itt egy hasonlat: Van egy haverod, akiről tudod hogy elég jó futó. Elkíséred egy futóversenyre, de azt látod, hogy most éppen elég rosszul megy neki, utolsó helyezett lesz. Reakciód: "Sej-haj, az baj ezekkel a futóversenyekkel, hogy mindig a lassúak győznek és a gyorsak vesztenek."

Nem. Még ha néha van is úgy hogy valaki megérdemelné a győzelmet de nem jön össze neki mert épp rossz passzban van, vagy valaki azért nyer mert csal, doppingol, stb, attól még elméletben mégis csak arra irányul a rendszer, hogy lehetőleg a gyorsabbak győzzenek.

Valahogy így látom a médiában siker és az igényesség összefüggését is. Van úgy hogy egy jó sorozat eltaknyol a pályán, vagy hogy egy másik csak véletlenszerűen jött hype-ot lovagol meg, de általában mégis csak az a rendszer funkciója hogy az emberek megjutalmazzák azokat amik tetszettek nekik, ők pedig képességeik szerint törekednek arra hogy megkülönböztessék a szart a remekműtől.
  • LasDen #51088
    13
  • LeventeV
    Pff... én is számítottam valami befejezés félére, az lett volna a logikus ha tudták, hogy tavaszig szünetelnek.
    Hány rész ment le? 12 vagy 13?
  • LasDen #51086
    jah...én vártam hogy legalább valami lezárás szerű legyen, nem az hogy úgy ér véget mintha jövőhéten jönne a köv rész....
  • LeventeV
    Vége a téli Fate/Zero-nak?
  • Zomil
    ha a mestermüvek tucatjával lennének...akkor nem lennének azok is tucatsorozatok? :)
  • Lelouch
    Nem mindig lesznek bombasikerek a jó sorozatok, lásd pl. Kaiji, Baccano stb... Ilyenkor különösen fájó látni, mikor egy utolsó gagyi sorozat is kelendőbb, példának okáért mondjuk a Tantei Opera Milky Holmes.
  • LeventeV
    Igaz.
  • LasDen #51081
    szerintem nem lenne jó, ha szezononként 6-7 mestermű készülne, mer akkor unalmas lenne....jó ez így :DD
  • Ruley
    Viszont ennek meg semmi köze az igényekhez.

Ha egyszer az ilyen jó sorozatok rendszeresen bomba sikerek lesznek, az igénytelen ecchi sorozatok közül meg az elmúlt évtizedben az EGYETLEN ezekkel egyenrangú eredményt elérő az Infinite Stratos volt, (ami inkább egyszeri anomália mint jellemző trend), akkor nyilvánvaló hogy nem azért van mert mindenki hülye, és jobban szereti az igénytelen sorozatokat.

Mindenki örülne ha évente két tucat mestermű készülne, de sajnos a legtöbb író, rendező, nem elég tehetséges ahhoz hogy ilyeneket írjon, úgyhogy vagy meg se próbálja, vagy megpróbálja utánozni, és akkor lesznek a gyenge/közepes történetek, mint a Guilty Crown, a No.6 és a Chaos;Head.

Sőt, még csak azt sem mondom hogy "sajnos". Elvégre ez nem valakinek vagy valaminek a hibája, ez a világ működésének a legalapvetőbb logikájából adódik, hogy több a szar mint a kiemelkedő remekmű. Épp ettől remekművek. Olyan ez, mint ahogy a hepe-hupás úton sem lehet csak sok hepe, és semmi hupa.
  • LeventeV
    Akkor szerintem nem értjük egymást. :D
    Én arra értettem azt, hogy nincs igény, hogy az ilyen animék mondjuk úgy "előfordulása" igen alacsony 1 évben, a többi műfajhoz (pl ecchi) képest.

DN, CG, S;G, Madoka, Kaiji mind mind nagyszerű animék. De a folytatásokat is beleszámolva ez csak 7 cím az elmúlt 6 évben. Ez azért szomorú. :(
  • Zomil
    vagy akár sztem a madokát is lehetne ilyennek besorolni, hogy egy legujabbat emlitsünk :)
  • Ruley
    Ezek szerint nem troll, nem is érted mi a problémám.

Nem is azzal van a bajom, hogy tényleg jók-e, hanem hogy szerinted "ilyenekre nincs igény", aztán kapásból felsorolsz három híresen nagy kasszasikert, amik szerinted még "ilyenek".

Ezzel mintha épp magad bizonyítanád hogy nagy általánosságban éppen hogy VAN igény ilyen érdekes, elgondolkodtató történetekre.
  • LeventeV
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Death note L haláláig szerintem nagyon jó volt. Tetszett az elején, hogy hogy játsza ki a megfigyelőkamerákat, meg mikor a listát rejtette el. Aztán ahogy Misát is kihasználta.
  • Ruley
    "Elgondolkodtat, fent tartja az érdeklődést. Sajnos az ilyenre nincs igény. Death Note, Code Geass és Steins;Gate"
    ...
    "Sajnos az ilyenre nincs igény."
    ...
    "Code Geass"
    ...
    "nincs igény"
    ...
    "Steins;Gate"
    ...
    "nincs igény"
    ...
    "Death Note"

• LeventeV
    Teljesen egyet értek. Egyik kedvencem, már csak a stílusa miatt is. Elgondolkodtat, fent tartja az érdeklődést. Sajnos az ilyenre nincs igény. Death Note, Code Geass és Steins;Gate volt az a 3 anime a Kaijin kívül ami elgondolkodtatott. A megnézésük után is elmélkedtem rajtuk. Legutóbb pl. mikor a Steins;Gate-et néztem, azt vettem észre, hogy az unalmas kurzusokon is a párhuzamos idősíkokon járt az eszem. XD
  • RelakS
    Vagy szép magyarosan: A vándorló palota
  • Máté94
    http://myanimelist.net/anime/431/Howls_Moving_Castle
  • kakaoskalacs
    üdv, a kép amely szemlélteti a kulonsget melyik animéböl valo?
  • Lelouch
    Szomorú, hogy a Kaiji a 300-as határt se érte el.
  • Máté94
    Egy olyan sorozat, ami tucat létére is vonzza a szemeket. Tipikus amerikaiaknak való, de mégis... van benne valami. :)