72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Zomil
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jah akkor azaz :D
    Mondjuk fura, h Hitagi tényleg bármit megtenne Araragiért, valahogy nem illik a személyiségéhez :D
    Amugy ugy tudom Oshino bakemono ota nem került elö :(
  • Jakuza001
    Tud valaki valamit arrol, hogy mi van a Space Pirate Captain Harlock movieval ? Ha jol emlekszem valamikor 2010-re igertek es Hawaii-n mutattak be a trailerjet meg abban az evben. Viszont nem latom, hogy azota barmilyen formaban kiadtak volna.
  • Lelouch
    Nadeko Medusa=Snake God Nadeko
    Senjougahara meg végelkeseredettségben kérte fel Kaiki-t. Araragi érdekében bármit megtenne.(Araragi egyébként nem tud Kaiki felbéreléséről) Kaiki meg természetesen pénzért vállalta el... :D De ezúttal nem volt annyira szemét alak. Először elég sok pénzt kért, amire azt mondta Senjougahara, hogy annyi pénze nincs, de ha kell akár még prostitúcióhoz(!) is folyamodik, hogy előteremtse a kellő összeget.(Tényleg bármit megtenne Araragiért...) Végül Kaiki engedett az igényeiből, és jóformán csak annyi pénzt kért, amennyi a tervének végrehajtásához mindenképp szükséges.
    Hanekawa amúgy próbálta megkeresni Oshinót, de nem járt sikerrel.
  • Zomil
    nyami, F/Z 2. op

• Zomil
    wow...Kaiki-t Hitagi felkéri? :DDD
    Kiváncsi vagyok mi vezeti el idáig és h Kaiki miért segit :)

Gondolom az utolso könyvre akarja hagyni a végsö legnagyobb harcot, amiben kiderül miért kell Shinobu :)

Amugy Nadeko akkor nem semmi karakter, h mindig csak a bajt okozza...ugye ott van az általam emlitett Medusa rész is. :D
  • Lelouch
    A Snake God Nadeko elleni harcra gondoltam. Az Otorimonogatari végén volt egy időugrás és előrevetítés egy ún. végső harcra, arra a napra, amikor vele kellett volna megküzdeni, de a legutóbbi könyvben kiderült, hogy Nadeko már azelőtt le lett rendezve...(Igen, az újabb könyvek történetileg nem időrendi sorrendben jönnek ki) Ha nem trollkodik a maradék 3 könyvben is NisioIsin, akkor talán kiderül ki ellen volt szükség egy felerősített, idősebb formában lévő Shinobu-ra is.
    Snake God Nadeko-t meg bármilyen meglepő is, Kaiki intézte el. :D Természetesen nem erővel, hanem a jól bevált módszerekkel... Senjougahara kérte fel.
  • RelakS
    dahell?!
    Nem jöt át az üzenet? :D

Szóval a 3-4-ről nekem az Ajimu Beach Monogatari, a 7-ről meg a Slayers jut eszembe :) Tudom, hogy a stílus más, de a szemméret kb stimmel :)
  • Zomil
    Hát bakemono-ban minden aproságnak jelentösége van, ezért spec. engem érdekelt, h megtörtént-e a dolog :)

A GC-s dolog meg
    Nem igazán az a gond, h kurválkodott, hanem hogy még mellette, kb a legunszimpatikusabb eldobhato karakter :D

De hát GC-röl kisregényt irhatnék, h a mostani részben is mennyit fogtam a fejem :D
  • Zomil

Várom már nagyon Kizu-t Shinobu miatt :D

Ha a Nadeko Medusa-ra gondolsz akkor igen azt olvastam. De annyira nem olvasgatok utána az LN-nek, szoval nemtudom milyen beharangozott harcra gondolsz :)
    Ha gondolod leirhatod.
  • Ruley
    Egek, elolvastam a MAL topikot. Azok az emberek még nálam is megszállottabban csüngenek ezen a témán, hogy így "szüzesség", meg úgy "tényleg csinálták-e.", meg amúgy általában szex, szex, szex.

Már múltkor is észrevettem, a Guilty Crown előző részénél, amikor
    Arisa lefeküdt azzal a random alakkal

hogy ezek a MAL-os kommentelők szinte úgy hangzanak mint a sztereotipikus japán otakuk a Sankaku Complex cikkek szerint, hogy csak a waifu-juk vaginális érintetlensége érdekli őket.
  • Lelouch
    Állítólag a Kizu a legakciódúsabb a Monogatari sorozatból. Araragi is harcol majd benne vámpírként, valamint Oshino se lesz gyenge. :) Pedig ő is csak egy ember. Shinobu meg valóban, most se gyenge, de már várom, hogy lássam ereje teljében is.
    A későbbiekről elég hiányosak az ismereteim, de mondjuk Nadeko-ról már tudsz te is. Ellene be lett harangozva egy nagy harc, aztán mi lett abból is... Olvastad már? :)
  • Zomil
    Jah értem, akkor kicsit alábecsülte... :D
    Hát akkor valoban nem tul erös, bár amugyis Araragi erössége leginkább az, h ott van mellette Shinobu, aki annak ellenére, h eléggé legyengült azért mégiscsak vámpir :D

Amugy remélem késöbb majd megerösödik, jo lenne látni vmi jo kis harcot is, tudom ez az anime nem erröl szol...bár az elözmény moziba biztos lesz 1-2 shinobu-s harc :)
  • Lelouch
    Erősebb, azért írtam, hogy egy átlagos embert Karen egyetlen támadása is kiütötte volna. :) Araragi amúgy nem számított arra, hogy Karen ilyen erős, az LN-ben többször is kiemelte a harc során.
    Ahhoz a megjegyzéséhez meg csak ennyit: "Araragi reflected on how arrogant he was in thinking he could have killed Karen on the spur of the moment."
  • Lelouch
    Nem szeretem, amikor már túldramatizálják a dolgokat, ennyi bőven elég volt nekem. :) A Nagisa-route se nagyon érdekel igazából, úgyhogy részemről jár egy bónuszpont a KyoAni-nak a két alternatív szálért. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Hátha érint valakit: "Eureka Seven Astral Ocean Youtube Trailer
    2012.04.12-től.
  • IMYke2.0.0.0
    Pedig a Clannad csak felvezető az After Story-hoz [az üt igazán].
    De, ha a Clannad vége nem kapott el, akkor tényleg ne nézd meg az After Story-t.
  • Zomil
    Nemtudom a multkori beszélgetés után nem abban maradtunk, h azért mégicsak erösebb, mint egy átlagos ember? Nem értékelem tul az erejét, csak többször elhangzik a sorozatban, h azért egy embernél azért még erösebb, de persze minden másnál joval gyengébb lévén már nem sok vámpirság maradt benne.
    Mert mondja is, h azért nem verekszik már a testvéreivel, mert fél h véletlen vmi kárt okozna bennük.
  • Lelouch
    Clannad: Csak végignéztem az első évadot, de túl sokat nem változott a megítélésem... Még azért a Kyou és Tomoyo-féle alternatív szálat megtekintem, de az After Story-t már inkább nem fogom erőltetni.

Na mindegy, annyi haszna legalább volt, hogy mostmár tudom hová tenni a Clannad-os lányokat saimoe szavazáson... :D
  • Lelouch
    Az LN-olvasók szerint erősen túlzásba esett a harcnál a SHAFT. Szóval ilyen méteres repülések, rombolás például egyáltalán nem volt eredetileg. :) Igaz, az LN-ben is kapott Araragi rendesen, de hát nem csoda, ha valaki tehetetlen egy harcművésszel szemben. Meg egyébként se akarta bántani Karen-t, csak megakarta állítani, amiből végül az lett, ami. :) Az emberfeletti ereje annyiban azért így is megnyilvánult, hogy olyan támadásokat viselt el, amik egy átlagos embert egyből kiütöttek volna.
    Araragit amúgy túlbecsülöd, jelenleg kevesebb ő egy félvámpírnál is... :) Ha nincs komoly módban, vagy Shinobu által felerősítve, akkor a regeneráción kívül mást nem nagyon tud felmutatni.
  • Zomil
    hm, MAL-on azt olvastam(szoval ne tessék készpénznek venni), h nekomonogatariba kiderül, h nem feküdtek le...szoval valszeg akkor ezért nem volt semmi utalás a szex megtörténésére
  • Zomil
    Nisemono 7.:
    Ez a rész valahogy annyira már nem tetszett...persze még mindig 10/10-es sorozat, de ez a rész valahogy nem volt az igazi. Pl. az a harc az elején már tulságosan is szürreális volt, pedig gondoltam majd jol kiderül itt, h Araragi nem átlagos ember, de aztán csalodnom kellett...Karen elég szürreálisan elverte, holott mivel Araragi azért még mindig fél vámpir emberfeletti erövel, nem igazán érzem, h ennek igy kellett volna lennie. Meg a beszélgetés a végén, sztem kicsit tulságosan el lett nyujtva. Föleg ugy, h végülis semmi nem történt.

Gondolom aki irta, h volt is meg nem is szex az Araragi x Hitagi dologra gondolt...hát igen, lehetett volna valami több rola(mármint nem hentai jelenetre gondolok, hanem a szokásos shaft féle szürreális animácioval)
    Mondjuk ott vannak még a yuri testvérek... :D
  • PetruZ
    Ezeket csak regisztrációval látod. Az epizód előtti pluszjelre kattintva kinyílik az összes release (és látszik a származás is). Vagy fent a group-oknál szintén. A rating rendezés a fejlécre kattintva megy. Bár szerintem az átlagos rating-ek megbízhatatlanok, érdemes inkább a számra kattintani és az osztályzatokat nézni, vagy a comments (Cmts oszlop számai) részbe beleolvasni. De sajnos már sokan trollkodnak itt is és direkt lepontoznak bármit, ami az általuk utált group-tól jön. :(
  • kamionosjoe
    Eddig még nem néztem ilyesmit, csak régebben a Dragon Ball-t, de nem tudom hogy az animének számít-e. Még csak jókat olvastam róla, megnézek pár részt és akkor majd eldöntöm. Köszi mindenkinek. :)
  • armageddon666
    Régen AniDB tudott olyat, hogy egyrészt Rating alapján rendezi a feliratokat, másrészt ha a rész sorszámára kattintottam, kiírta milyen release van. Mindkettő eltűnt. Most hogyan lehet megnézni hogy melyik release Bluray?
  • PetruZ
    Mayo Chiki - Doki (full), Deadman Wonderland - SGKK kezdte el, A-Channel - Doki (még nem teljes), Kamisama Dolls - Chihiro, ezekre tutira emlékszem.
    Érdemes az AniDB-t nézni, ott látszanak a BR release-ek is.
  • Zomil
    mayo chiki-t US csinálta br-el...csakhát azt ugye jelenleg nem lehet beszerezni, szoval arra várni kell

a többi passz, h br-hez passzol-e a felirat
  • armageddon666
    (2011 tavaszig visszakövettem a lemaradásom...)
  • armageddon666
    Denpa Onna to Seishun Otoko
    C - The Money of Soul and Possibility Control
    Deadman Wonderland
    A Channel
    Hana-Saku Iroha
    Hen Zemi
    Kamisama Dolls
    Blood-C
    Mayo Chiki
    Dantalian no Shoka
    Baka to Test to Shoukanjuu Ni!

Ezeknél úgy tudom már kijött a Bluray változat. Subolták is őket? (Mármint Blurayt, nem akarok eldugott rawt leszedni meg külön subot)
  • Culram #51999
    Nekem 5-ös bejövős.
  • Ruley
    Az a baj, hogy egy animének nagyon sok részlete van azon túl hogy realisztikus-e vagy nem, és ez ezeket figyelmen kívül hagyja. Vannak karakterek amik annyira eltúlzottak mint a 9, de nem ÍGY eltúlzottak, és vannak annyira realisztikusak mint 1, de nem ÍGY realisztikusak.

A hajuk például 1-től 5-ig túl lágy, szinte egy anime szereplőnek sincsenek ilyen könnyed ceruzavonásokkal kihúzva a hajszálai, 6-tól 9-ig meg túl kócos, a legtöbb elnagyolt-életszerűtlen karakternek éppen hogy egy zárt tömbbe áll a haja egyetlen ahoge kivételével, nem így a négy égtáj felé.

A szemük 3-tól fölfelé fura, mert ekkora szemekre nem szoktak arányosan nagy szempillát rajzolni, sőt, éppen hogy lehagyják.

Az arcuk pedíg nem vízszintesen elnyúlt ovális felé szokott torzulni, hanem kör alak felé. Még egy chibi-nek sincsenek ennyire oldalra széthúzott pofái mint 7-9 nek.
  • IMYke2.0.0.0
    1-7-ig láttam már karaktereket.
    8-9 = erős túlzás
  • armageddon666
    "De egyébként részleteiben egyik fázis sem hasonlít egy konkrét animére sem."

Pont erre gondoltam én is.
  • Malakai
    Nagyjából igen, habár én időrendnek nem mondanám, régen is voltak olyan karakterek amik alig hasonlítottak emberre és most is vannak picit realisztikusabb stílusú animék.
  • Zomil
    nemtudom, sztem meg kb. mindegyik fázis megtalálhato az anime-kben :)
  • Ruley
    Ezt sokszor láttam már de nem tetszik. Olyan mintha valaki olyan rajzolta volna aki csak úgy hallomásból tudja hogy "az anime az az amikor olyan nagy szemük van, ugye?". De egyébként részleteiben egyik fázis sem hasonlít egy konkrét animére sem.

• armageddon666
    fake!!!!!! :)
  • LeWyTy
    "Animevolúció"?
  • Cef
    Igaz, hogy nem egy mélyenszántó mű és tele van sablonokkal meg hülyeségekkel, de elég jól kidolgozott világa van, nem hemzseg a logikai bakiktól(de azért van benne 1-2 oltári nagy) és a karakterek szerethetőek. A történet is előre felépített, rendesen tart valamerre, csak el van nyújtva mint a rétestészta, de szórakoztató. Ha bejön ez a műfaj tetszeni fog, ha nem akkor nem. Én el vagyok vele, arra hogy hetente elolvassak egy-egy fejezetet tökéletes kikapcsolódás.
  • Zomil
    hát kb. mint nálunk a barátok közt, rengetegen nézik, de pl. én nem ajánlanám azt, h elkezd nézni :D
  • Ruley
    A lenti véleményekről azért azt tudni kell hogy ez egy elég elitista álláspont, a Naruto egyébként a világ egyik legnépszerűbb animéje, csak éppen nem bennfentes rajongói körökben, hanem egy tágabb, mainstream-ebb környezetben.

Nem mondom hogy nem értek egyet velük, mert amennyit láttam belőle az alapján igen, de nem biztos hogy te is ebbe a nézőpontba tartoznál. (legalábbis a kérdésed megfogalmazásából úgy érződött, bocs ha nem).