72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Zomil
    A legjobb benne, h Nyaruko-hoz hasonloan ez is teli van utalásokkal más animékre :D
  • PetruZ
    Yuru Yuri 2 (2012): Mind kiáltsuk együtt: "Akarin!" Aki végignézte az S1-et, szinte biztosan nézni fogja ezt is. :) 6/10
  • PetruZ
    Bingougami ga! (2012): Mindenki egyenlő esélyekkel indul az életben, közel egyforma szerencse és balszerencse energiát örököl, aztán majd kialakul az élete. Sakura "Tittyko" Ichiko a világ masszívan legszerencsésebb tizenhat éves lánya. Gazdag, csinos, jó alakú (+boobz :) ), kitűnő tanuló és sportoló, mindenki a lábai előtt hever és tudja magáról, hogy szerencsés (azaz kicsit elszállt). Ennek azonban nem örülnek az istenek, különösen a Balszerencse Istennője, aki a Földre küldi Momiji-t (-flat :P), hogy állítsa helyre az egyensúlyt, ugyanis Ichiko a többi emberből szipkázza ki a szerencse energiáját, amitől előbb-utóbb végük lesz, vagy rossz állapotba kerülnek. A harc elkezdődik...
    A szöveges ismertető elég átlagosnak tűnt az AniDB-n, de őszintén megvallva rég röhögtem ennyit. :D 8/10
  • PetruZ
    Thx! Nem vagyok kifejezetten mangás, de ezt lehet, hogy végigolvasom majd. :)
  • LeventeV
    Van manga.
    Itt megtalálod:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://stoptazmo.com/manga-series/break_blade/

• PetruZ
    Broken Blade folytatásról van valami hír? Tegnap toltam le a régi elmaradásaimat az animéból (utolsó három rész) és bármennyire is véget ért a háborús sztori, nagyon befejezetlen az egész. Manga folytatás van hozzá?
  • Lelouch
    Na befejeztem a Spiral mangát. Irtó melankolikus és nyomasztó volt. A befejezés is eléggé keserű szájízt hagyott maga után... De legalább választ kaptam az animében felmerült kérdésekre, és még sok más egyéb dolog is kiderült.
    8/10
  • Lelouch
    Nem hinném hogy folytatásos lesz, akkor már az a tény is be lett volna jelentve. Na mindegy, majd meglátjuk mi sül ki belőle.
  • LasDen #53739
    valószínű nem fogják. gondolom valami kedvcsináló lesz csak...vagy folytatásos...
  • Lelouch
    Ez maga a Tenri arc lesz? Ha igen, nem tudom hogy akarnak 8-9 fejezetet belesűríteni egyetlen egy részbe.
  • Malakai
    Accel Worldben ez a "Noumi arc" de gagyi. :)
  • Malakai
    KamiNomi OVA Vótmá?
  • Zomil
    listámon van már egy ideje néhány ghibli mü, meg kéne öket nézni :)
  • LasDen #53734
    megnéztem totorot...kivételesen szinkronosan, mert mostanába néhány anime japán hangjától falat tudnám kaparni...:D
    kedves kis történet....
    mei hangja nagyon ismerős volt először aszittem a Bogdányi Titanilla, de aztán megnézte és a Molnár Ilona volt, aki anno Chidorinak is hangját adta...:D
  • Zomil
    Nem hiszem, h az otakuk csak arra izgulnának ha valaki cserediák... :D
  • LasDen #53732
    mittom én...majd Ruley megmagyarázza ő tud ilyeneket....:D
  • Lelouch
    Miért kellene nekik ez? :D
  • LasDen #53730
    az otakuknak ez kell...
  • Zomil
    ugy látszik mára kifogytak a készitök az 5letekböl hogy a föszereplö mellett tartsák valahogy a többi szereplöt :S
  • LasDen #53728
    kezd már a tököm tele lenni a sok áthelyezett diákkal....:D
    campione is elmerült a szürke szarban....
  • Lelouch
    Ez nem is az arc neve, csak ugye a következőben szerepelni fog a társulat.
  • Zomil
    jo hát én az arc-ok nevét nem ismerem :D
  • Lelouch
    Ott van a videó nevében. Előzetes a következő arc-hoz.
  • Zomil
    szép trollkodás :D
    ez a HxH izé meg mi? :)
  • Prof William
    A Silent-Raws kiadta a Muv-Luv első epizódjának az ATX ( avagy cenzúrázatlan) verzióját.

Akkor lehet hogy jó esély van rá hogy láthatjuk tőlük az ominózus 2-ik epizódot mindenféle cenzúra meg sötétítés nélkül?

Nem mondom nem tölt el örömmel azt látni amikor
    A BETA-k széttépik a főbb szereplőket
    de ha már anime akkor legyen csorbítatlan.
  • armageddon666
    Hát én is...
  • Lelouch
    Naívan azt hittem, hogy ez ugyanaz a trailer lesz, mint amit leadtak az élő eseményen. :D
  • armageddon666
    Fuck -.-
  • Lelouch
  • Lelouch

Ez igen.
  • Ruley
    Ez természetes, hogy vannak egyszerű motívumok, amik lekommunikálnak egy műfajt, vagy egy hangulatot:

futás = fiatalos lelkesedés, shonen kalandvágy

távolbva nézés = melankólia, jövőbe tekintés. (megjegyzem, hogy ez és a futás is jellemzően balra történik, ami hagyományos japán jobbról-balra gondolkodásban az "előre" iránya, tehát nem menekülés vagy visszavágyás hanem pozitív.)

repülés/madarak = "I can fly", szabadság, nincsenek korlátok.

kezek = kinyúlás a néző felé, a barátaid akarnak lenni, eszképizmus.

meztelenül lebegés= testen kívüli élmény, a karakternek egy transzcendens szerepe van, szellem, Istennő, Kiválasztott

fénygömb a kezekben = hasonló, a fény egy "csoda" amit a főhős birtokol

Ezeknek a nagy része a nyugati OP-kben, posztereken, vagy hasonló promó anyagokban is megtalálható, (pl itt van egy pár) a köpenyes badass hátulról elsétál, vagy a fehér alapon vállveve álló komikus duó.

Szinte csak azok egyediek amik vagy japánhoz kötődnek pl. sakura virágzás, vagy az anime rajzstílusban kialakult motívumok, mint a lebegő könnycseppek vagy a kardcsapások közötti robbanások.
  • Lelouch
    Eureka Seven Ao 11.
    Ez az Elena-szál elég érdekes volt. Szóval akkor ő valójában az előző sorozat világából való.
  • Prof William
    Nekem a kedvencem a "Depressziós tekintettel meredünk a távolba a romok között."

• Zomil
    hát nem tudom mennyivel jobb egyszerre :)
    néha nehéz megérteni, h mégis mi a franc van :D
  • LasDen #53713
    mert majd a két évadot együtt akarom megnézni egy nagy maraton keretében :DD
  • Zomil
    miért? :D
  • LasDen #53711
    ja jó semmi...aszittem a sírásra írod :DD
  • armageddon666
    Particle. Hogy van magyarul? :D
  • LasDen #53709
    részecskék...:DDD
  • armageddon666
    -futnak
    -megfordulnak
    -meztelenül lebegnek üres tekintettel
    -elmélázva a távolba merednek
    -"összebújnak" (csoportkép)
    -összecsapnak
    -remegő kamerás felvétel
    -sétálnak
    -"meztelenül csukott szemmel kontrasztban egymással összelebegnek" (:D)
    -repülnek
    -könnyeznek
    -részecskék repkednek köröttük
    -kezek
    -találkozás
    -madarak
    -végső páros megjelenés

vagy valami ilyesmi :D
    végére besűrűsödött a dolog :)

Sztem nem beszéltünk még erről.