72814
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • armageddon666
    ?
  • Lelouch
    Népszerűségi szavazásokon megengedett az ilyen? :D Igaz itt most nem sokat számított az az 1500 szavazat, mert anélkül is ugyanúgy 4. lett volna a karakter. :D De azért azt nézve, hogy elvileg 1 szavazat 50 yen-be kerül, Y-san nagyon oda lehet a waifu-jáért. :D A következő szavazon, ismerve az erőviszonyokat, lehet még többet szavazatot fog beküldeni... :D
  • LasDen #57113
    jó étvágyat....:D
  • Zomil
    Ezt meg igazán megcsinálhatná már az ufo anime-ban.
    Ps vita Heavens feel:

• Zomil
    Need :DDD

Kár, hogy csak psp-re van amugy a játék, mert jo kis rpg :)
  • LasDen #57110
    Fate/Extra OP

ez amúgy a SHAFT csinálta...zomilnak talán ez lenne a tökéletes kombó, Saber kalandjai a shaft által :DDD
  • LeventeV
    Az engem is érdekelne. Már régóta tervezem, hogy megnézem, de nem jutottam el odáig.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezek után, érdekelni fog engem, hogy a 2. részről mit gondolsz.
  • Zomil
    Gits 2.0 is megnézve. Nagyon szép volt a grafikája. A CGI is meglepöen gyönyörü volt, az más kérdés, h szerintem nagyon nem illett az animébe és eléggé elütött. Az anime továbbra is érdekes és egyben rövid :D
  • armageddon666
    Megnéztem Hellsing X-t. Jó volt. :) A többség megkapta amit akart. Integra badass.
  • PetruZ
    Bizonyos high-tech, transzhumán és cyberpunk regényekben, szerepjátékokban nem kell, hogy legyen, és mindegy, hogy van-e. :) (L. pl. Richard Morgan könyvek.)
  • RelakS
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Biztos, hogy van szerves agyuk? Nekem az első évad végén úgy tűnt, hogy Kusanagit gyakorlatilag átmásolták egy új testbe, nem pedig átrakták.

Nézzem meg még egyszer? :D
  • PetruZ
    Júniusban jön a Kingdom 2. (Hátha nézi még valaki rajtam kívül. :) )
  • Zomil
    Vivid Red 02: omg...
    Ez nagyon beteg...a lila haju csajrol ugy látszik mindik lesz egy láb közötti shot. :D
    Meg a szörnyü titok is gyorsan kiderült.
  • LasDen #57101
    The List - 10 Tearjerkers That'll Empty the Tissue Box

Spoileres lehet...bár az utóbbi 2 évből csak 2 sorozat került fel, a többi régebbi (és a Clannad nincs a listán, mert megvan magyarázva miért :D)....
  • IMYke2.0.0.0
    Nem véletlenül ajánlottam a 2.0-t sem :)
  • Malakai
    A Solid State Society a sorozathoz tartozik, ahogy a címében is benne van (szép rövid: Ghost In The Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society), a második évad után játszódik.

Az Arise pedig ugye úgy néz ki, hogy egy újabb alternatív verzió lesz, reboot divatosan.

GITS 2.0 töredék költségből készült, mivel csak egy kis újítgatás volt. :)
  • Inquisitor
    És mi van az egy részes Solid State Sociaty-val?
    Ezért hülyeség az AA oldalán a leírásokban utalgatni a mozik és a sorozatok között, meg időrendet állítani, mert halál semmi közük egymáshoz.

Kíváncsi leszek a GITS: ARISE-re, hogy honnan lesz az új test?

A GITS 2.0-nál meg miért voltak annyira gázosak a 3D részek, ha a sokkal régebbi Innocenc-ben olyan szépen megoldották?
  • Zomil
    Mindenképp a filmeket nézem meg elöször(meg már ugyis láttam az elsö filmet :D )
    Utána meg majd a sorozat jön, bár 2x26rész elég sok :)
  • Malakai
    A sorozat lényegében alternatív univerzum (vagy a filmek azok inkább), az alapfelállás ott is adott, a főbb szereplők és azok külseje és jellemvonásai (nagyrészt) ugyanazok, de a film eseményei nem történtek meg.
    Ettől függetlenül a filmekkel érdemes kezdeni, a készítők is azt javasolják. ;)
    Hogy akkor a spoiler első pontjában lévő kérdésed miért releváns a filmekre? Mert a filmben úgysem érintik a témát és beilleszthető oda is, amit a sorozatban leadnak. :)
    Kivétel talán annyiban érintik a full testcserét Motoko esetén, hogy utal rá, ha megtehetné nem választaná ezt a testet.

Ami Motoko öntudatát illeti, igen a második filmben kapsz rá választ (fogjuk rá).
  • Malakai
    Van organikus agya és valaha ember volt. SAC 2nd GIG spoiler:
    Kisgyerek korában került teljesen kibernetikus testbe első alkalommal, egy repülőgép-szerencsétlenség áldozata volt.
  • Inquisitor
    Az első kérdésed okán átnéztem egy halom GITS témájú oldalt és leírást, de lövésem sincs. Úgy értem én felületesen néztem a GITS1 mozit, bár sokszor és nem tudom, hogy az őrnagy volt valaha ember, mert abban a világban ugye még a mesterséges agy se jelenti azt, hogy valaki mindig gép volt ...
  • Zomil
    Persze tisztában vagyok vele, de igy mégsem 2szer nézem meg ugyanazt :)

Spoilerre:
    Igen énis ilyesmit tippeltem, csak nem értettem Motoko hogy jött létre, de akkor majd a sorozatbol ki fog derülni, szoval ezt nem feszegetem :)
    2. dologhoz: ez ki fog derülni a film 2. részéböl?

Amugy a sorozat idöben hol helyezkedik el? A filmek után?
  • Malakai
    1. Nem növesztenek agyakat, az eredeti, még emberi. Különböző mértékben pakolnak kibernetikát emberekbe, de ami a legalapabb az a cyberbrain, ami lényegében rácsatlakozik az idegrendszerre és az agy és a digitális eszközök közti kommunikációt segíti elő, ez még Togusának is van (alapfeltétel a Section 9-nál bizonyos eszközök használatához és a kommunikációhoz). A többség csak bizonyos egyéb kibernetikus eszközöket, végtagokat, testpáncélozást, stb pakol magában, de vannak akik viszont a teljes testüket lecserélik gépire, "jobbra". Motokonak is csak az agya ami eredeti, hogy ő hogyan lett ilyen az a filmekből nem derül ki, a sorozatból viszont igen. Az egyik alaptéma meg ugye, hogy még mennyire irányít az igazi agya és mennyire a cyberbrain (ami nála elég fejlett, egy teljes testcserénél kell is), a Puppetmaster bemutatta, hogy a mesterséges agy is öntudatra ébredt, ennyi erővel ugye ő is lehet már csak "AI". Az alap filmből egyértelmű választ erre se kapsz, max tippelni lehet.

2. Igen, a Puppetmaster célja is ez volt, két külön entitásból egy újat létrehozni, ala a természet, két génálományból egy harmadik mixet. Hogy mennyi az új és mennyi maradt meg Motokoból, na ott elvágja a film.
    A 2.0 lényegében csak egy felújítás, az első film második verziója, de nem egy új film, új tartalmat se várj tőle.
  • Inquisitor
    Vass Gáborral semmi baj nem volt, hanem az egy óra alatt éjjel összedobott szinkronnal volt.
  • Zomil
    Ami nekem van az japán szinkronos, más nem is kell :)
    Holnap nekiugrok a 2.0-nak(mondjuk ezt sem értem miért 2.0 amikor az elsö rész felujitása), hátha akkor majd jobban értem :D

Amugy 2 nagy problémám van, ezeken kivül nagyjábol mindent értek.
    1. Az örnagy most akkor micsoda? Mert ugye többször mondják, h kiborg, de akkor nem egy AI van benne, hanem egy emberi agy? És az kinek az agya? Vagy ezt igy külön növeztették és beültették neki?
    2. A végén most végülis mi a fene történt? A 2 tudatbol lett egy 3.?
  • LasDen #57089
    gyűjtsünk pénzt és szinkronizáltassuk le újra...Kusanagi hangja Csifó Dorina lenne, míg Batou Hamvas Dániel....lekjopp lenne....
  • Inquisitor
    Nem, többször meg kell nézni a részletek miatt. Nekem olyan verzió van meg amiben van japán, angol és magyar szinkron, plusz 3 féle magyar és 4 féle angol felirat.
    Sajnos a szinkron elég lesújtó lett, amiért Batu magyar hangja egy másik fórum anime részlegében bocsánatot(!) kért és leírta a körülményeket ...
  • Zomil
    Megnéztem a Gits-et(elsö 1995-ös movie): Az gáz, ha nem nagyon értettem? :D
    Ez az 1:22 elég kevés volt a történet kifejtéséhez.
  • Zomil
    közben körbenéztem nem csak AA-n és a magon találtam hd verziot 8gigás...valami rip-nek jobban örülnék de ez van, és elvileg van felirat is hozzá.

És köszi a segitséget :)
  • Inquisitor
    "Ghost_in_the_Shell_Innocence.DVD(xvid.ac3-5.1)[KAA]"

Enenk az AVI és MKV verziójához van, pont mint a másik felirat is. A "nem mondjuk ki" oldalon fellelhető.

Persze egy olyan animéhez aminél van értelme HD-nak miért csinálna bárki a HD verzióhoz feliratot? :D
  • Zomil
    Vki nem tudja, h az AA-n lévö Gits 2(nem a 2.0) FFNF féle forditás milyen verziohoz jo?
  • Lelouch
  • Lelouch
    A York Shin arc során teljesen okés volt a cenzúra, erre most ennyit nem mertek bevállalni? ([URL=http://i1088.photobucket.com/albums/i336/MKM03/HxH%20GI/HorribleSubsHunterXHunter-63480pmkv_snapshot_0747_20130120_223840.jpg]A "kedvenc" megoldásomat alkalmazták[/URL]...) Nem túl bíztató a későbbieket illetően.
  • Zomil
    öhm... :D
  • LasDen #57080
  • IMYke2.0.0.0
    Én sem tudom megjegyezni az anime szereplők neveit. Némelyiké kifejezetten felesleges is lenne.
  • Zomil
    Nem csak te vagy igy, csak a szar névmemoriám miatt, nem birom megjegyezni, h kivel mi történt :D
  • LasDen #57077
    esélytelen....:D

látszik, hogy én történelem buzi vagyok, mert már mikor utánanézegettem ezeknek....:DDD
  • Count Adyn
    A Gintama spoiler kifejezés az paradoxon kb:D