72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • armageddon666
    VÉGE?!
  • LasDen #58075
    Miről szól a különleges új rész, amit Hideaki Sorachi rajzolt a Gintama anime lezárására?!

A Gintama, a Shounen Jump egyik zászlóvivője több, mint 44 millió példányban kel el kötetenként. Könnyfakasztó vicceivel, hősi akcióival és szívmelengető történeteivel szenzációs kikapcsolódást nyújt, melynek nincs párja.
    Már nagyjából három éve adták le a népszerű "Benizakura ív - Egy új fordítás"-t. Hogy tovább népszerűsítse az animét, az eredeti szerző, Hideaki Sorachi készített nekünk egy teljesen új epizódot, amit a második filmmé alakítottak át!

Kabukichou-ban (Edóban) Sakata Gintoki egy Yorozuya nevű üzletet üzemeltet - mindent megcsinál, amiért megfizetik.
    Ő egy lusta, de azért gondoskodó lelkű; édesszájú és göndör hajú szamuráj.
    De ennek az unalmas főhősnek, aki egykor az űrből érkező megszállók, az Amanto-k ellen küzdött, és "Shiroyasha"-ként (Fehér Szellem) ismerték a vad, istenekéhez mérhető ereje miatt, rémisztő múltja van.

Ezt a történetet Gintama anime utolsó részének szánták.
    Az igazság, melyről soha nem beszéltek, most egy filmben fog feltárulni.
    Egy történet, mely Gintoki Fehér Szellem időszakától egészen a Yorozuya-beli időkig elér...

Az anime 7 éve kezdődött, és hogy eltöröljék "A befejezés botrány"* kellemetlenségét, ezúttal teljesen biztos, hogy lezárul a történet!

*A 125. rész címe "Az utolsó történet kezdete" sok találgatásra adott okot arról, hogy ez volt a lezárás.
  • PetruZ
    El ne felejtsük: Girls und Panzer 11. rész ma (és az utolsó jövő hét hétfőn), tehát 1-2 napon belül újra "Panzer Vor!"-októl lesz hangos a topik. :D
  • Zomil
    Najo azt hiszem megvan az a pont ahonnan megkedveltem Kumagawa-t :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez a jelenet nagyon jo volt, aztán mikor odaadta a 2 jokert...hát az kész volt :DDDD
  • PetruZ
    Lekjopp. :)
  • Zomil
    Amugy kezdem egyre jobban érteni, h Kumagawa miért ilyen népszerü :D
    Valoban elég jo karakter.
    Amikor ugye mindenki mondja, h mit szeretne nyerni, ha megtalálják a kincset a kincsvadászatban...erre ö azt mondja, h az összes lány öt szolgálja ugy, hogy csak egy kötényke van rajtuk... :DDD
  • LasDen #58070
    mikor Hidenori magában üvölt és utána Yassan nézése :D
  • IMYke2.0.0.0
    Gyilkos, tényleg :)
  • Count Adyn
    Ez még mindig áááá :DBest of:D Gintoki hangján:D
  • LasDen #58067
  • Lelouch
    Valószínűleg a mostani lesz az utolsó arc, de fogalmam sincs, meddig fog tartani.
  • Zomil
    Amugy ez az utolso fejezet? Mikor lesz kb. vége?
  • Lelouch
    Szerintem max. a Medaka fanoknak nem tetszhetett. :D De most komolyan, ez nem a derült égből jött, előre volt vetítve valami ilyesmi. Medaka magának köszönheti a kialakult helyzetet, örülök hogy koppant. Én mondjuk le merném fogadni, hogy a végén úgyis összeházasodnak, elég csak az arc címére nézni... (Bouquet Toss to the Future)
  • Zomil
    Jah belelestem az utolso kijött ch-ban aztán láttan, h Zen növesztett golyokat én mondta, h szarik rá, de nem megy vele :D

Mondjuk láttam, h ez elég sok embernek nemtetszett, arra hivatkozva, h végre valami érzelmi szálat épitettek ki, erre a kukába lett dobva ezzel, én nem nyilatkozom, majd ha felhoztam magam.
  • Lelouch
    Egyébként Medaka most otthagyja a sulit. Abban már nem is merek reménykedni, hogy ezzel akár egy kicsit is kikerül a képből, de legalább ott van a lehetősége... :D
  • Zomil
    Jo mondjuk ebben igazad van :D
    Elhiszem, h még 100fejezetig unalmas lesz majd olvasnom ugyanezt a Medaka-t :D
    Föleg ugy, h a többiek fejlödnek mellette.

Amugy ugye most a 92. fejezetben kiderül, h Ajimu a not equal osztályba kerül Hanten-el együtt, aztán most esett le, h akkor ö azért volt elzárva, mert általános suliban Kumagawa belevágott egy rakás bookmaker csavart és ezért lesüllyedt az ö szintjére.
  • Lelouch
    Nem bánnám. :D Azért amikor már a character development se segít, ott tényleg nagy a baj. :D
  • Zomil
    Jo hát felöled Medaka örökre eltünhetne a mangábol :D
  • LasDen #58058
    szép csavar...
  • Lelouch
    Én az ilyen Medakás dolgokat nem tudom értékelni. :D
  • PetruZ
    Majd április 4-én indul. Ez csak egy beharangozó pilot volt. :) Annyiból érdemes belenézni, hogy kb. mire lehet számítani. Az AniDB-s kapcsolódó topikban leírták a lényeget a lányról és a srácról, hogy kik/mik is ők:
    "Izumiko learns that she is a yorishiro, a vessel for a shinto spirit known as a kami, while Miyuki learns that he is a yamabushi, a warrior tasked with protecting her."
    .
  • Zomil
    Csodás :D
    Amugy itt egy ujabb kedvenc kép :)

Ez már elkezdödött? Még nincs is vége a téli évadnak :D
  • PetruZ
    Red Data Girl (2013, AniDB): Új, kicsit misztikus, (egyelőre) kicsit fura sorozat. A főszereplő lány (szokásos 15 éves) valami nagyon elzárt szentélyben él, elég zárkózott természet és minden nap sofőr viszi le a suliba. Egy nap valami furcsát művel a számítógépekkel, majd találkozik egy vele egykorú sráccal, akinek nagyon nincs az ínyére, hogy a szolgálója legyen, de úgy tűnik, nincs más választása...
    12 rész, LN feldolgozás (ami még nem ért véget), meglátjuk. Mintha kicsit sablonos lenne, de akármi is kisülhet belőle. Az első rész egy stream TV-n lement, ebből már van fordítás, de a minőség nem a legjobb. A rendes TV-s adás majd húsvét után indul.
  • Lelouch
    Tessék, itt van színesben. :D
  • Zomil
    "Az nem mindig hiba, mert előfordul, amikor tényleg zárójel nélkül beszél."

Erre gondoltam én is, csak néha elfelejtik elhagyni, néha meg odairják véletlen :)

A másikra: ah értem, kár hogy néhány ilyen dolog elveszik forditás közben.
    A képességeinél meg egyelöre csak 2-öt tudok, az egyik amit a falmászásnál használt mikor anyja elöl menekült a Devil Climb :D
    A másik meg a parasite seeing ezt is valami devil akármicsodának akarta elnevezni.

Amugy vicces, h a fekete-fehér mangában megjegyzik, h megváltozott a szemszine...sokat nem érek ezzel az infoval :D
  • Lelouch
    Az nem mindig hiba, mert előfordul, amikor tényleg zárójel nélkül beszél.

A devil az nála egy sokat használt, kedvelt szó(catchphrase?), csak a fordításban ez rendszerint elveszlett. Ezért használja a képességeinél is, de nem mindnél...
  • Zomil
    Jah meg olvastam, h néha nem rakana/raknak zárojelet Kumagawa beszédéhez is :S

Amugy Zenkichi minden uj megszerzett képességét valami Devil-nek akarja elnevezni? :DDD
  • Lelouch
    Na igen, olykor nagyon nincs a helyzet magaslatán a CXC.
  • Zomil
    Közben továbbolvastam a mangát és irták, h bocsánat, de benézték...szoval akkor a wiki nem tévedett :)
  • Zomil
    Medaka 88.ch: Valamit nem értek

itt azt mondja Ajimu, h visszaadta a Hundred Gauntlet-et az All Fiction-ért cserébe
    viszont itt a Book maker van eredeti minus-nak irva és a hunderd gauntlet csak az all fiction kezdeményének.
    Most akkor melyik a hibás? A forditás vagy a wiki?
  • LasDen #58046
    Fairy Tail: Houou no Miko. A sorozat 100 rész után kezdett hanyatlani, de ez legalább javított rajta. A sorozathoz képest nincs semmi változás, az egész felépítése ugyanaz. A történet korrekt volt, az új karakterekkel sem volt baj. És most legalább nem a barátság ereje miatt győztek, hanem, mert szimplán lenyomták a rossz arcokat :D
    Ami nem tetszett, hogy az elején, ahogy összeálltak a csajjal. Nem volt erőltetett, de semmi racionális magyarázata nem volt. 'Veled megyünk, mert mi vagyunk a főszereplők.' kb ennyi :D
    Meg olyan fakók voltak a szereplők. Hogy ez most csak a HD hiánya miatt volt v másé, nemtom. Ez is, mér van, hogy egyes filmeket csak DVD-n adnak ki? Annó a Gintama film is csak dvd-n jött ki. Drága a BR-t megcsinálni és tudják, hogy úgyse vennék annyian v mi? :D
  • Zomil
    Valoban zárojel, viszont ami az angol forditásban van jel, az idézöjel, ami pedig az eredeti japánban van...nah olyat meg még nem is láttam :D
    Mert ugyebár a zárojelet ugyanugy használják, mint mi.
    Itt vannak, de olyat nem is találtam ami az eredeti müben van. Nah mind1, de jo tudni, h ez ilyen szojáték :D
  • Lelouch
    Szerintem a Jump Square a második legnépszerűbb.
  • LasDen #58043
    Folytatódik Love-ru darkness anime...

am az jutott a hírt olvasva eszembe, hogy van jó pár Jump magazin, és hogy melyek a legnépszerűbbek. Gondolom a Shonen Jump a legnépszerűbb, de utána? Young Jump? Jump Square? :D
  • Lelouch
    Az nem idézőjel, az zárójel. Itt a magyarázat rá.
  • Zomil
    Medaka Box manga 87. fejezetnél járok, nagyon bejövös :)
    Zenkichi anyja nem semmi, 42éves loli, beiratkozik Zenkichi osztályába, és még elég erös is :D

Találtam is 2 kedvenc jelenetet:
    Egyik(amikor Zen visszanyeri a látását)
    Másik(amikor Medaka kölcsönveszi Kumagawa fejét :D)
    Amugy a Naze féle harc eszméletlen jo volt.

Egyébként miért van minden idézöjelben amit Kumagawa mond?
  • LasDen #58040
    én is megnéztem ova-t és közbe rájöttem, hogy ezt már olvastam a mangába :D Jó volt, meg jól kitöltötték a részeket..Murasakibaranak meg milyen hangja van. Nem ilyet képzeltem el neki :D
  • Lelouch
    Accel World EX 2. - Na ez jobb volt, mint az első rész. :D Viszont lassan itt is bejelenthetnék már a 2. évadot.
  • LasDen #58038
    ezt még nem láttam, de akkor ráhibáztam a tippemmel.
    másik tippre valami disszociatív személyiség zavar lesz a 2 emberből kiindulva.
  • Lelouch
    Kuroko no Basket OVA: Egy kis szösszenet abból az időből, amikor Kise bekerült a Teiko első csapatába. Jó volt. :) Jöhetne már a 2. évad...
    Egyébként érdekes, hogy itt Akashi még nem volt heterokróm... Gondolom akkor a mangában most erről is lesz szó.