72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Lelouch

• Lelouch
    Ez már tényleg a szánalmas kategória. Na mindegy, legfeljebb nem nézem meg a recapot, és várok egy héttel többet az új részre, belehalni nem fogok.
  • PetruZ
    Namiuchigiwa no Muromi-san 13 END: A sellőlányok, a yeti, a hárpia, a kappa és mások, valamint a mólón korábban békésen pecázgató, fiatal fiú, Taku történetei véget értek (ősszel jön még egy OVA). Különösebben nem volt nagy formátumú sorozat, a ~12 perces részei inkább csak random ökörségek és kevéske ecchi sorozata, de végig lehetett nézni. 5/10

És az új évad első fecskéje (persze már nyár van, de mindegy):
    Kami-sama no Inai Nichiyoubi (AniDB): Isten megteremtette a világot, majd a hetedik napon elhagyta azt. Azóta az emberek nem halnak meg és nem is születnek újak, még holtukban is tovább mozognak. Egyetlen módja a megszabadulásuknak, ha egy gravekeeper (kb. temetőgondnok) helyezi őket nyugalomra. Hősnőnk, a 12 éves Ai megörökölte anyjától a gondnoki feladatot és lelkiismeretesen meg is ásta faluja mind a 47 lakójának leendő sírját. Aztán megjelenik egy titokzatos fiatalember, akinek a neve ugyanaz, mint a soha nem látott apjáé, és a falu minden lakóját lemészárolja...
    Érdekes indítás, bár a háttér ugyan tipikus és ismert panelekből építkezik, de a sztori eddig jónak tűnik.
    (Még csak wwwrip van belőle, hdtv gondolom valamikor 1-2 héten belül.)
  • IMYke2.0.0.0
    "Ghost in the Shell: Arise - Border:1 Ghost Pain" (Koukaku Kidoutai Arise: Ghost in the Shell) - 7/10

Röviden: többet vártam. Remélem, a többi jobb lesz!
    A főcím és ending rettenet volt!

Motokóval megbékéltem, nekem így is bejön. A háttértörténete is jó. A többiek már neccesek.
  • Lelouch
    De ha már itt tartunk, a databook szerint pl. Chrollo neve is eredetileg Quwrof Wrlccywrlir... :D
  • Zomil
    De Pitou neve legalább könnyen megjegyezhetö...de a többi :D
  • Lelouch
    A felségőrökre gondolsz? :D Nálam simán Pitou, Pouf és Yupi lesznek, a neten is így utalnak rájuk a legtöbben.
  • Máté94
    HxH 86:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mik ezek a nevek, te jó ég... Egyszerubb, ha FuFu1, FuFu2, FuFu3-nak nevezzuk őket mostantól.
  • Lelouch
    Hataraku Maou-sama!: Az idei animék közül még ez jött be nekem eddig a legjobban. 8/10
  • PetruZ
    Suisei no Gargantia 13 END: Mondtam, mondtam, megmondtam, hogy Chamber még tartogat meglepetést. :P Amúgy a vége a várható és kissé deus ex "machinás" befejezés lett, semmi meglepő, minden elvarrva, folytatás felesleges. Augusztusban itt is jön majd még egy special epizód, gondolom, az már csak valami extra ráadás lesz az eltelt időről. 5/10, végig lehetett nézni a sorozatot, egyáltalán nem az a mechás izébizé, mint az első rész első fele alapján tűnt.
  • Zomil
    Az majd kiderül a következö évadbol, ha lesz...vagy pedig bedobnak valami random jelenetet a BR-be, mint multkor is :D
  • LasDen #60265
    azé jól nézett ki :D
    csak tudnám, hogy a végén akkor most a többiek élnek vagy halnak? :D
  • IMYke2.0.0.0
    A cicafüllel szemben nekem amúgy is mindig fenntartásaim vannak egy animében - holott, tudom, hogy "cukifaktor".
  • Zomil
    Jhajjj...hát azért ott kicsit fogtam a fejem, mikor megjelentek a kis rozsaszin szalagocskák, meg kapott cicafület, meg jatpack-et :D
  • LasDen #60262
    cicafüles jetpack szamuráj FTW!!!! :D
  • Zomil
    Samurai Girls: Legyen egy 6/10(ha szigoruan nézem 5/10) mert az utolso 2rész ütös volt, ha csak annyibol állt volna a sorozat, akkor kapott volna egy 7.5/10-et is :D
    Sajnos hatalmas csalodás volt az egész, és egyedül az utolso 2rész volt értékelhetö...de legalább az epic harcot most nem fekete-fehérben kellett végignézni :D
  • LasDen #60260
    nagyon...
  • Zomil
    Gargantia 12: Huhh ez nagyon jo rész volt :)
  • EnxTheOne
    hxh 86

a nekomimi meg felakarja éleszteni kaitot? Előző részben még a levágott fejével játszott, most meg berakta valami kristály regenáló izébe ahelyett hogy elvitte volna a királynőhöz kajának :S
  • EnxTheOne
    hxh 86

kíváncsi vagyok hogy hogy fogják legyőzni őket, van még két nekomimihez hasonló kategóriájú harcos a bogaraknál, +a király aki gondolom erősebb lesz mint a 3 felségőr együtt.
  • Lelouch
    Szerinted tényleg ilyen egyszerűen mennek majd a dolgok? :D Akkor nem lenne ilyen hosszú az arc.
  • Zomil
    Hát valoban érdekes. Viszont Bisuke megjelenésének nagyon örültem. De a következö rész ciméböl itélve, már meg is ejtik a párbajt és huznak vissza ngl-be?
  • Lelouch
    HunterxHunter 86.
    Időben valahogy nem állnak össze a dolgok... Hogy kalkulálhatták bele Morel és Knov tanítványainak próbatételébe Gon-t és Killuát? Már a kocsiban NGL-hez tartottak Neteroék, mikor megtudták, hogy Gonék elbukták a küldetést és elmenekültek, az meg már a szervezés szempontjából túl késői már...
    Na de nézzük a pozitívumokat:
    -Bisuke visszatért
    -Palm nagyon LOL, Gon Hisoka után egy újabb "beteg" hódolóra tett szert :D
    -Knuckle úgy néz ki a HxH Kuwabarája lesz, szóval őt szerintem bírni fogom :)
  • PetruZ
    Hentai Ouji to Warawanai Neko 12 END: Jó volt, az utolsó epizódban a múlt és a jelen a helyére került és tkp. lett egy lezárás is. Nem tudom, lesz-e folytatás, de így is jó a vége. Összességében 7/10 volt az évad.
  • PetruZ
    Shingeki no Kyojin 13: Végre történt is valami és haladt előre a sztori, erre legközelebb jön a recap... :/ 'nyátok...
  • PetruZ
    Akkor az a négy (ill. három hosszú, meg egy rövid) special lesz a vége, augusztusban.
  • Lelouch
    Új évad már tuti nem lesz. Kb. 1 kötet vár még feldolgozásra a befejezett LN-ből.
  • PetruZ
    Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai S2 13 END: Az utolsó rész csak Kirino visszaemlékezése arról, hogy mi vezetett oda, hogy otaku lett bleőle és így bánik a bátyjával. Augusztusban jön még négy special és szerintem jön majd új évad is, nem biztos, hogy ezek az extra részek elegendőek lesznek egy lezáráshoz - bármi is lesz a vége. :) 8/10
  • LasDen #60248
    az értékelőmből a Railgunt csak kihagytam...a 4. rész után ment a süllyesztőbe. Az imoutók kevésnek bizonyultak, hogy nézzem....:D
  • RelakS
    Én ezen az ován kétszer röhögtem sírva:
    Először mikor megnéztem ... spanyol felirattal, szóval szart sem értettem
    Utána meg mikor már feliratom is volt hozzá, és értettem a szöveget :)

-Jaaj, Szagara-úr, olyan undoook vaaagy...
  • Lelouch
    Ebben mi az utalás? Ez csak egy hülye szóvicc. Misha egyébként is inkább kuudere/dandere lenne, ha már mindenképp be kellene sorolni valahová...
    A képen meg mi az, ami +18-as? :D
  • qtab986
    Az anime régebbi, mint ez a mém. És a mém se magyarázza meg, miért lesz a gumikacsából csibe. Mindegy, azt hittem, valaki tudja.
  • IMYke2.0.0.0
    Nehogy már nem hallottál a sárga kacsáról?!
    Big Yellow Duck meme
  • qtab986
    Van egy jelenet, amikor Touma meglátja Misha Kreuzhev-et (orosz ortodox egyház apácája), ahogy éjjel a parkban az eget bámulja. Odamegy hozzá, és megkérdezi:
    - Hiányzik az orosz Tundra?
    De japánul a Tundra=Tsundora és ő nem pont azt mondja. Tsundora helyett Tsundere-t mond. Mert Misha Kreuzhev is olyan, mint egy Tsundere. Szóval vannak ott finom utalások.
    Amúgy ez a gumicsibe, de a kép +18-as (korhatáros).
  • Lelouch
    Most komolyan az Index-ben keresel mélységet? :D
  • qtab986
    Toaru Majutso no Index S01E15 00:05:22-nál van egy olyan jelenet, Index a medencében van és elúszik előtte egy gumikacsa. Aztán hirtelen csibe lesz. Ez önmagában egy humoros jelenet, vagy utal valamire, amit a japánok értenek? Szerintem ebben a részben van néhány utalás.
  • IMYke2.0.0.0
    Hazaugrottam, és miközben másoltam fel az anyagokat a gépre, eszembe jutott, hogy mi volt az a zene, ami illett volna a filmhez - miközben tudom, hogy már "foglalt":
    山崎まさよし / One more time,One more chance
    (5 Centimeters Per Seconds)
  • IMYke2.0.0.0
    "Kotonoha no Niwa" - 8/10

Nincs mit cifrázni rajta - a téma kényes, de hétköznapi.
    Mindig bámulatba tudnak ejteni ezek a grafikusok. Gyönyörű minden benne. A táj, a fények. B-á-m-u-l-a-t-o-s.
    A főszereplőnk súlytalan volt, és a lezárás is suta - akár csak az életben elszalasztott lehetőségek is.
  • LasDen #60238
    amúgy MALgraph szerint 0.98-cal az átlag alatt pontozok...szóval elég szigorúan :DD
  • Lelouch
    Valvrave S1: Úgy bírom ezeket a Sunrise-féle évadzárókat... :D Egészében nézve a sorozatot, szerintem a vége felé úgy-ahogy sikerült összeszednie magát, így sikerült elérnie, hogy vevő legyek az őszi folytatásra.