72816
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Én se maradtam ki abból se... :D De ha már témánál vagyunk, nekem voltak még Digimonos kártyáim, na meg persze Yugioh... :D -
A zombiban masou shoujo volt.
-
EnxTheOne #62878 Nekem tetszett a sailor moon is, csak zavart hogy minden rész fele az átváltozásokra megy el :D
Sailort leszámitva csak a kore wa zombie desu ka-t láttam amiben szerepel mahou shoujo, bár ott a vámpir ninja volt a kedvencem :D -
nálam a pokémon volt, ami nagyon elfajult a tazókban és hasonlókban -
Nekem voltak figuráim is. :D -
a DB-t tesómmal együtt néztem. de még DB-s kártyánk is volt valamennyi. Szóval nagy a nosztalgia faktor benne :D -
Na, jön vki, aki még meg se született akkor? :)
A Dragon Ball nézés ment itt is, bele is estem végülis a célcsoportba, de hát shounenek azért még ma is nézhetők, habár DB újranézés pár résznél tovább nem élt nálam.
De a Sailor Moon-t inkább kihagytam. :P
Előtte várogatás viszont nem is nagyon volt, VHS, időzített felvétel ment. :D -
Adatlapok alapján minimum egy 10-essel idősebb vagy nálam. :) Szóval vedd azt, hogy te mikor láttad azt a 2-3 részt, és vonj le tízet az akkori korodból. :D -
Én meg óvodás... :D Jól eltelt az idő... -
Maradjunk annyiban, hogy vannak sokkal szarabb sorozatok is... Ráadásul ez a kettő klasszikusnak számít, akár tetszik, akár nem. Mondjuk a Sailor Moon-t tuti nem nézném mai fejjel... :D
A Naruto-t én is utálom, de ettől függetlenül szerintem az elején még bőven vállalható volt az is... :D -
én általános 4.-es voltam akkoriban :D -
Képzeld el, ahogy középiskola 4.-es fickók ott ülnek a tv előtt, és bámulják a sailor moon-t. Csak azért, mert várják a Dragon Ball-t :D -
Nem dobok fel neked olyan magas labdát amit azzal csaphatsz le, hogy "de hát nem is láttad a teljes sorozatot".
Nekem mindegyikből elég vaolt 1 vagy 2 rész, még a tévés korszakból, hogy örökre behintsem még az emlékének a helyét is sóval.
Naruto dettó.
-
Én is néztem mikor ment a tévében, de baromira nem emlékszem belőle semmire. :D
Viszont pár éve megnéztem a híres Nanoha első két évadját, hát rendesen elvette a kedvem a műfajtól. :D A klasszikus megközelítéshez képest a Madoka szerintem tényleg nagyon jóra sikeredett. -
Mesélj, mi a problémád ezekkel? :D -
azért egy idő utána már a Sailort sem bírtam. Ha jól emlékszem, akkor egy idő után az zavart, hogy egy kaptafára mentek a részek... -
Akkor neked mindkettőért: 

-
Dragon Ball előtt ment. Én is sokat néztem. Többet, mint a Dragon Ballt, mert mire az kezdődött el kellett mennem dolgomra. :D -
Hááát, ööö...
-
a Sailor Moont sokat néztem régen :D -
Jó, rajtad nem lepődök meg... :) -
Azon kívül próbáltál már mahou shoujo animét? -
a 4. vagy 5. részig szenvedtem vele ha már olyan kurta nagy volt a hype körülette. Csak hát a semmire fel.... -
Madoka nagyon jó (nálam 9/10 volt). Az elején szépen elaltat, hogy egy érdekes varázslólányos urban fantasy mesét látsz, aztán gyomron szúr és megforgatja benned a kést... Die, Kyuubee, die!
Az alap sorozat 12 rész és mondhatni kerek, egész. Szerintem érdemes a BD-ket nézni, mert az eredeti TV-s változatok még korábbi állapot szerint készültek (bár van, akinek az jobban tetszik). A BD-re már volt elég pénz kibővíteni egyes jelenetek hátterét, a karakterek ruházatát, stb.. A filmváltozat három részes lesz, kettő már kijött, ezek csak összefoglalják a sorozatot, de a harmadik rész elvileg új sztori lesz. Ez most október végén jött ki, tehát hamarosan várható lesz.
-
Prof William #62856 Milyen kár hogy a valóságban IE-tant az első percben szénné vernék a vírusok, vagy harcok közben fagyna le... :) Vagy ami a legrosszabb... A belassulás miatt észre se vennék ha megtámadnák. :) -
Ez a reklám jobb mint a BlazBlue anime....... ez valahogy szomorú.
Melyik topicban láthattam? Ugye nem itt? :D
-
A 3. Madoka film a nevezettek között van az animációs oscarra. a letter to totomi vagy tatami meg a Miyazaki film mellett. De ha van eszük, akkor Miyazakinak adják.... -
Remélem azért mikor véget ér az anime, akkor legalább tényleg neki áll már folytatni a mangát... :D -
Jó. -
EnxTheOne #62851 mahou shoujo madoka milyen?
Index 2. évad end:
7 pontot megért, legjobban a last orderes részek tetszettek :D -
Ne búsulj, legközelebb. Majd mikor megérett rá az emberiség... -
http://www.crunchyroll.com/anime-news/2013/11/06/report-contradicts-hunter-x-hunter-manga-resumption-news
Ennyit erről.
-
ne mááá :D
Blu-ray
*1, 18,758 18,758 IS: Infinite Stratos 2 Vol.1
-
Úgy néz ki, decemberben folytatódik a HunterxHunter manga! 
-
Ja, és megint elfelejtettem: AsianWiki
Trailer, stáblista stb.
-
Akár anime live action is lehetne, de nem az: Véleményem a filmről:
"Yonosuke Yokomichi" (A Story of Yonosuke Yokomichi) (2013) - 9,8/10
Eredeti novellából készült, tehát nem manga és nem anime. Igen, japán. Ha nem szereted őket, akkor ne is olvass tovább!
A film hosszú, 2 óra 40 perc (ráadásul, nincs semmi title, azonnal belekerülünk a történetbe, és a stáblista is kereken 4 perc a végén), de úgy elszáll, hogy észre sem veszed - mert a minimalista zenei háttér [gyakorlatilag 3 darab zenei betét van mindösszesen, és amúgy meg csak a környezet], a főszereplő személyisége, és a történet dramaturgiája úgy elragad, hogy mikor már egyértelmű is hogy vége a történetnek, szinte haragszol rá.
A rendező és a forgatókönyvírók élnek a késleltetéssel (nem-szereplős magyarázatokkal és narrációval), ami rendesen üt.
A sztori akár egy anime is lehetne:
1987. Történetünk főhőse egy kissé fura, egyetemista korú srác - akár szellemileg visszamaradottnak is tekinthetnénk viselkedése alapján, ha nem éppen Tokió egyik legerősebb egyetemére lépne be a film elején -, aki a környezetében állandó meglepetéseket okoz vidéki akcentusával (Nagasakiból érkezett a fővárosba), már-már pofátlan közvetlenségével és erőszakosnak tűnő érintésmániájával [Japánban ez durva illetlenségnek számít], megmagyarázhatatlan kedvességével és esetlenségével.
Mindenki, aki kapcsolatba kerül vele, örökre megjegyzi, és bár az élet elsodorja tőle, valahogy - évekkel később is - mosolyra, kacagásra vagy éppen könnyekre fakasztja.
Mert a történet két időszakban is halad előre. A 90-es évek elején, és a 2010-es évek elején.
Amúgy döbbenetes, mennyi energiát fektettek a készítők abba, hogy autentikus, valós legyen a 80-as évek végi, 90-es évek eleji Tokió és a vidék! Természetesen, bevetettek minden modern technikát is, de az öltöztetők, maszkmesterek, és a kellékesek is kitettek magukért - Shibuya pazar, Nagasaki dettó.
A filmet csak azoknak ajánlom, akik már belekóstoltak - akár élőszereplős, akár rajzolt filmekkel - a japán filmkultúrába, ismerik valamelyest a japán szokásrendszert (így értik, tudják, miért is fura a főszereplőnk, vagy megértik, mekkora súlya van főhősünk barátnőjének szülei és a srác közti beszélgetésnek és az azt követő eseményeknek, vagy annak, ha a japánok elhagyják a másik ember megszólításakor a -chan és -san szavakat stb.), és azt is, hogy mely korszakról is van szó a film 90-es éveit érintve.
Semmiféle történet-elemet nem szabad leírnom, mert spoiler lenne [miközben a sztori evőpálcika-egyszerűségű], és végszóként: akár partnernőt is szórakoztató filmnek is nevezhetném, mert a történet magja maga a fiatalkori ELSŐ szerelem.
Pazar!
Pontlevonást csak azért érdemel, mert a film közepén arcul csap.
-
Nyílván.
-
:))))
//Csak egy hozzászólásban válaszoltam mindkettőtöknek :) -
Vagyis ő a harmadik alteregód! -
Már nem csak BEAST, hanem Malakai is én vagyok? :D