72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • IMYke2.0.0.0
    A banner gondolatolvasó :)
  • IMYke2.0.0.0
    Fincsi!
    Remélem, módomban lesz majd, és elnézek :)
  • Inquisitor
    Vicces, beléptem ide, nézem a sztoridat és közben Elfen Lied képet tett be a rendszer. :D

• chhaya #64318
    Sziasztok, egy kis nyári programajánló jöhet? :)

Elsősorban a pécsiek és Pécs környékiek figyelmébe szeretném ajánlani a következő eseményt – illetve természetesen bárkinek, akit érdekel és hajlandó utazni... :)

Idén nyáron először lesz megrendezve a Nippon Expo Pécsett, egy animeconhoz hasonló rendezvény, a PAF (Pécsi Anime Fanclub) jóvoltából. A cél a színes, tradicionális japán kultúrára bemutatása, ennek megfelelő változatos programmal (lesznek japán kulturális előadások és kiállítás, origami és ikebana workshopok, teaszertartás), de természetesen a hagyományos conos dolgokat is megtalálhatjátok (vásár, cosplay verseny, ddr táncszőnyeg, stb).

Részletek itt.

Mindenkit szeretettel várunk, aki érdeklődik Japán és Kelet-Ázsia világa iránt. :)

Helyszín: Pécs, Expo Center (Megyeri út 72.)
    Időpont: 2014. június 28.
    Belépő: 1.500 Ft

(Kösziafigyelmet és bocsiazavarásért)
  • IMYke2.0.0.0
    Perverz...

//Anno én Lucy-vel - Elfen Lied - és hogy annyira szeretett, hogy megvédett engem mindenkitől, és mondanom se kell, én is őt, mint az állat.
    //Aztán felébredtem.
  • LasDen #64316
    Azt hiszem az éjszaka azt álmodtam, hogy Fairy Tailt nézek. Sőt, úgy néztem, hogy benne voltam :DD Csak a végére emlékszem, hogy mind elhagyták a ruháikat :DDD
  • Lelouch
    Monogatari Series' Hanamonogatari Delayed Until August 16

Hurrá.
  • IMYke2.0.0.0
    1080-ban láttam mind a 2 évadot.
    Megérdemli.
  • PetruZ
    Hát, nem volt olyan jó, mint a sorozat. Az első fele, a new yorki rész még elment az amerikás hülyeségekkel és az újabb Kyoloko-móddal (bár ez nagyon rövid volt), a második fele már elég uncsi volt ezzel a lelkizéssel. De ez azt is jelenti, hogy nem is lesz több "GJ klub", sajnos. Ez az extra rész 5/10, a sorozat jobb volt.
  • Lelouch
    Meme se oldott meg mindent... Vele se boldogultak volna sokkal jobban. Kaiki meg szuper volt. :D
  • LasDen #64310
    megfelel. mostanában kezdett hiányozni a sorozat. újra akartam nézni, de ez tökéletes :D
  • xblades
    Most néztem a Monogatari Series: Second Season-t, és amellett hogy a szereplők még mindig tetszenek a történet vezetés nekem átment egysíkúvá.
    Értem ezalatt hogy eddig mindegyik lánynak megvolt a saját kis problémája, de ez most átment Koyomi felé érzet érzelmeik és Hitagival való kapcsolatának konfliktusába. Mindegyik lány problémája e-köré épül fel, ez és Koyomi és Hitagi kapcsolata és közös jelenetei háttérbe szorultak, Tsubasa-val együtt tették naggyá az eredeti sorozatot hiánya nálam elégé egysíkúvá tette a történetet.
    Végül Meme Oshino óta nem megoldják a problémákat hanem a károkat probálják mérsékelni, plusz olyan szereplőt tesznek középpontba mint megoldó személyt mint Kaiki.
  • PetruZ
    Pontosabban a GJ-bu 2 csak egy 50 perces TV special.
  • PetruZ
    Az UTW-nél kint van a Madoka film 3. része, illetve elindult a GJ-bu 2 (EveTaku). :)
  • Lelouch
    Befejeztem a Jojo első ívét, hát eléggé so-so volt... Ez a hamon is eléggé gagyi technika eddig... :D És ahogy olvasom, a part2-ben is ez lesz még, utána viszont jön a za warudo és társai, állítólag onnan már jobb lesz.
  • LasDen #64305
    azé raktam be mer mondtad, de bőven elfér ott is, hadd lássák. :D
  • armageddon666
    Nem komolyan mondtam, már lement a téma. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Az "Icarus - Deus Ex: Human Revolution Main Theme".
    Amúgy meg bátor próbálkozás volt a "trailer". Igaz, én magától az "Akira"-tól sem voltam elájulva annak idején.
  • armageddon666
    Rakd be humiariba. Pont téma volt a keleti filmek. :D
  • LasDen #64301
  • efti
    En a Frozent moziban lattam nagyobbik lanyommal, neki bejott, nekem nem. Szerintem uncsi. De a dalok nem voltak rosszak. Azota hallottam oket angolul is es bar a szoveg forditas (ha lehet egyaltalan ilyesmirol beszelni) konnyfakasztoan rohejes, de magat a dalokat es az enekhangokat jol hozta a magyar is.
  • Lelouch
    animeland?
  • dregnarr1 #64298
    Tudom hogy nem bolhapiac, de:

Vennék angol nyelvű Spice&Wolf light novel köteteket, ha esetleg akad valakinél ilyen vagy tudja hol lehetne magyar helyről rendelni ilyet, hálás lennék egy privát üzenetbeli tájékoztatásért!
  • Prof William
    Eladó a Cage of Eden c. (angol) manga első 7 kötete kötetenként 1000Ft-os áron. A manga kifogástalan állapotban van. A sarkai meg vannak erősítve.

Ha valaki egyszerre megveszi mind a 7 kötetet, akkor a postaköltséget átvállalom.

Akit érdekel PM-ben írjon.
  • armageddon666
    Disney filmeket egyébként javallott társaságban nézni. :) Frozent mondjuk esélyes, hogy magamban nézem meg, de amit láttam Disney filmet, azoknak a nagy részét társaságban, és jobb volt, mint egyedül. :D Persze nem mindegy milyen társaságban, de na.

(Ezzel szemben pl. animét szívesebben nézek egyedül)
  • armageddon666
    Pedig akár tetszik, akár nem, a Disney betétdalok eléggé népszerűek. A Frozen meg ahogy hallom pláne kiemelkedő.
  • RelakS
    Nekem valahogy sok volt benne az ének, viszont a Let it go az nagyon bejön. Angolul. A magyar valahogy borzasztó, de talán csak azért, mert ismerem az angolt :D
  • DasIsFuck
    Nem mások ízlését firtatom.
    Csak véleményt formálok a szóban forgó zenékről.

és például a Frozenben elhangzott zenék számomra színtelen-szagtalan tucat zenék.
    Semmi elragadó nincs bennük,átlagos ezerszer hallott előadás mód,bagatell szöveg és unalmas,semmilyen dallam.

Nem mondom, hogy nagy kedvelője lennék az ilyen musical stílusú filmeknek, de láttam már ilyeneket ahol annak ellenére, hogy a zenei stílust nem kedveltem, még sem zavarta a fülem, mert nem ilyen semmilyen zenékkel voltak benne.

Nem a legjobb példa a Shrek, de ott érdekes módon az összes zene tetszett amik bele volt rakva, nem törték meg a hangulatot és nem süketültem beléjük.
    Itt meg pl a komplett ellenkezője fordult elő.

De hogy visszatérjek az eredeti témára, nekem a zenei részek túl sok időt elvettek a filmből és én sokkal szívesebben néztem volna a történet alakulását ezen idő alatt.
    A történet,hangulat,karakterek nagyon tetszettek a filmből, nem gondolnám, hogy a zenék nélkül csak egy lett volna az éves animációs film felhozatal közül.
    Ebbe a kategóriába pl a Zöld Urai illenek, na az egy tipikus tucat film a kategóriába.
    vagy a turbó/repcsik(bár ez a 2 szerintem borzalom kategóriába illik inkább mintsem a tucatba)
  • Lelouch
    Engem nem idegesített. :D
  • efti
    Kaiji S2 befejezve. Orulok, hogy nem akkor neztem a sorozatot amikor adtak, heti egy epizodban ez az idohuzas 10x annyira idegesitheto lehetett. Csinaltak volna inkabb csak 24 reszesre. Nade azert ennek ellenere is nagyon jo, izgalmas sorozat volt. Sajna az elso evad strategiazasanak nagy resze hianyzott belole, igy nalam alulrol nyalja a kilencet: 8.7/10
  • IMYke2.0.0.0
    * Szabad vélemény formálás van sok-sok országban élünk --- Szabad vélemény formálás van, ilyen országban élünk
  • IMYke2.0.0.0
    Szabad vélemény formálás van sok-sok országban élünk - direkt nem írom, hogy ilyen világot élünk, mert még mindig akad több mint egy kéznyi ország, ahol nem írhatsz le akármit, sehol -, azt írsz, mondasz szinte, amit csak akarsz.
    Csak akkor ne lepődj meg, és eszedbe se jusson hirtelen kettős mércét alkalmazni, amikor más teszi meg ugyanezt netán a te világszemléleteddel, és "ízléseddel" (remélem, érzed az idézőjelet... ahogy te a zenék szónál alkalmaztad...) kapcsolatban teszik.

Ha meg tudod tenni azt, hogy ne kavarsz port mindig az köré, ami számodra elfogadhatatlan, vagy szemöldökrángató az életben, akkor nyugodtabb lesz az életed. Ha nem, akkor ilyen vitákra számíthatsz másoktól is. Sokszor, nagyon sokszor.

Még egyszer: mások ízlését firtatni meglehetősen kétélű dolog.
  • DasIsFuck
    Minden szarra lesz vevő amiből pénzt lehet csinálni,a kapitalizmus erről szól.

De nyilván a 6500. tömeggyártott pop ikonnak a 6500. copy-paste zenéjére is milliók kíváncsiak és ez is csak természetes ízlés dolga semmi más.
    Nincsenek erre a természetes ízlésre hatással az olyan dolgok mint a tv,rádió vagy épp a frozenhez hasonló filmek.

Egyébként megint nem tudom honnan szedted, hogy elítélem azokat akiknek tetszenek a frozenben elhangzott "zenék".
    Viszont azok a zenék olyan szinten voltak tucatok amik kb az mtv meg viva-ban szoktak menni.

• IMYke2.0.0.0
    "Inkább azzal van a baj, amit és akik közvetítik."

Mindenre (!) van vevő ezen a világon. Tudom, nehéz ezt elfogadni.
    Viszont, azokat meg/elítélni, akik kedvelnek valamit vagy valakit, amit te nem: ne erre írom azt, hogy balgaság.

//Nem mellesleg, egy igen erősen disszonáns szubkulturát szeretsz például te is, az anime képében, amire 7 milliárd emberből sok-sok millió ferde szemmel néz, és ilyen-olyan jelzőket mondanak, írnak a produktumokra, és az azokat olvasókra, nézőkre is...
    Csak hogy felébresszelek.
  • DasIsFuck
    Inkább azzal van a baj, amit és akik közvetítik.

• DasIsFuck
    Ha már ilyen zenés animációs filmet kell mondanom akkor a Nightmare Before Christmas-t mondanám ahol jók a zenei betétek, azokhoz képest a Frozen nyikorgása minősíthetetlen a szemembe.(meg eleve szerintem sokat ront magán a filmen az énekléses része)
  • IMYke2.0.0.0
    Ízlést firtatni elég nagy balgaság - ezt próbáltam sugallni már párszor...
  • DasIsFuck
    hát justin bieber-nek is milliárdos nézettsége van...
  • Prof William
    Kicsit politika de amúgy poén. Orbán Viktor mangahős. + kiderül hogy a japánoknak mangalica az olyan mint nekünk a Kobe-marha. Veszettül drága.

Orbán Viktor a mangahős
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem könnyű - én 3 alkalommal láttam teljes terjedelmében a filmet.
    Nálam magasan jobb, mint az összes Lion King például.