72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Fresh Duke
    Fú, témához hozzászólva. Kezdetnek, Supermant és Gokut is bírom. De Supermannek egy fikarcnyi esélye se lenne Goku ellen. (Még akkor sem, ha nem használ kriptonitot.)

Supermannek van 1000+1 sztorija/megalkotója, persze mind canon, mert ha nem más, akkor egy másik Univerzumban történt; míg Gokunak csak van 1 sztorija, plusz 1-2 film, ami többé-kevésbé beleillik ennek a sztorijába. Supermannek az ereje történetenként változó, valahol még repülni sem tud, máshol meg túlél egy szupernóvát...
    Szóval, a kérdés, hogy Goku vs Superman esetén ki nyerne, felteszi a másik kérdést, hogy melyik Supermanről is van szó?

Nyitásnak... Ha az EREDETI sztorit nézzük, akkor SEMMI esélye se lenne Goku ellen. (A sima Dragonball végén lévő Goku is ronggyá verné.) Továbbá, itt kívánnám megjegyezni, hogy több sztoriban is kiporolták Supermant, köztük Batman is. (És a harc végéig kriptonit használata nélkül tette ezt. (Tény, anélkül nem nyert volna, de jól tartotta magát ahhoz képest, hogy csak egy ember volt.))

Mik is Superman gyengéi?
    - A fanboyok azt mondják, hogy Superman ereje végtelen, mert azt a Napból nyeri... A Napnak sincs végtelen energiája, ebből adódóan Supermannek sem lehet. Másfelől, amint a Nap megsemmisülne, Superman elvesztené ezt az előnyét. És a Napot felrobbantani semmibe sem kerülne Gokunak.
    - A "varázslat" ellen nincs immunitása. Nem tudom, hogy a "ki támadások" (pl. Kamehameha) mennyire számítanak varázslatnak. (A DB-ban volt külön varázslat és ki, de nem rémlik, hogy a Supermanben ezek meg lettek volna különböztetve.) Nem hiszem, hogy ezek ellen tudna mit tenni.

Végül, a screwattack féle számítások konkrétan hülyeségek. Goku jócskán alul lett becsülve ott. Roshi a sima Dragonballban felrobbantotta a Holdat. Az ereje akkor (elvileg) 139 egység volt. Gokué a Namek felrobbanásakor Super Saiyanként 15 millió. (És ne feledjük, hogy az ereje exponenciálisan növekedett/növekszik a történet folyamán.) És azóta elérte a Super Saiyan God szintet is...

Amúgy, habár bírom Supermant, ettől függetlenül kész vicc. Egyre nagyobb és nagyobb erőt adnak neki, már nem tudják hova növelni... és mégis egy kopasz gyerek az ősellensége...
    Ha Superman tényleg hall és lát mindent, ami a bolygón történik, és 100x gyorsabb a fénynél... akkor hogy lehet, hogy szaros emberek képesek térdre kényszeríteni szinte minden egyes történetében?
  • LasDen #64680
    nem tudom miről beszélsz....
  • armageddon666
    Lehet, hogy fizetni kéne már azért a fránya szerkesztés-gombért.

Hogy vagytok képesek aktuálisan futó sorozatot nézni? Sokszorosára nőnek az igényeim. Ha egyhuzamban végignézem, akkor még az Endless Eight is tűrhetővé válik. Cliffhangerek meg nem tartják fenn bennem egy hétig, hogy "hú, most mi lesz??". Frusztrál, hogy félbeszakad, egy-két napig még érdekel is, aztán szépen lecseng. Következő héten meg sokkal kritikusabban állok egy új részhez, illetve gyakran a cliffhanger feloldása is alulmúlja a várakozásokat.
  • armageddon666
    Ez a Brynhildr egyre rosszabb. :( De már nincs sok hátra.
    A Black Bullet sem felfelé ível, de legalább az ending jó.
    Evetaku+Hiryuu meg lassan fordítja a No Game No Lifet.

Mangaka-san részek meg rövidek.

Szomorúság...
  • armageddon666
    No offense, de veled elég gyakran megesik, hogy mindenki fel akar húzni. Megvan a vicc az autópályával meg a szembesávval? :D
  • Nirz
    Jah mint pl az 1940-es Superman:

• LasDen #64675
    istenem bazmeg komolyan mondom....ma mindenki felakar baszni. Superman, úgy kibaszott általánosságban egy kurva régi képregény. Írtak hozzá ezer meg egy elcseszett sztorit hozzá. kánon vagy nem kánon, kurva mindegy, megírták, valamelyik faszom alternatívban megtörtént. ezt akartam mondani basszameg....

összetudnak kuszálódni a szálak, ahogy össze is kuszálódnak, mert 20 különböző író írja a sztorikat, mégha van is egy fő csapás irány amit követniük kéne. De ha nem a nagy egészet nézed, hanem csak a sztorikra koncentrálsz, akkor nagyon is jók.
  • armageddon666
    1000 éves képregény? Az Injustice? Az a játék eredeti történetéhez írt előzményképregény. Az meg messze nem 1000 éves.

Egyébként nekem nagy bajom DC/Marvel világgal a következetlenség, meg a multiverzum léte, meg az egységesség teljes hiánya. Egy nagy követhetetlen massza az egész. :(
  • LasDen #64673
    kánon, nem kánon. megtörtént. 1000 éves képregényről van szó. megírták, ergó számít valamit.
  • armageddon666
    Hát azért azért egy napernyő alatt nem fog összeesni. És a Nap eltakarása csak nem ad utánpótlást neki, nem azonnali a hatás, de ezt a "függőséget" írtam is.

A mágiát kihagytam, mert Goku vs Supermannél irreleváns.

Injustice pedig azért nem tudom, hogy mennyire tekinthető kánonnak. Mármint nem hiszem hogy Joker el tudna végezni egy ilyen kifinomult műtétet, mint amit. Ráadásul mekkora véletlen kell, hogy pont Loist pont Doomsdaynek képzelje Superman?

• efti
    Nekialltam a Paranoia Agent-nek. Eddig ket epizodot lattam es az alapjan nagyon tetszik. Meglatjuk kitart e ez a vegeig..
  • Lelouch
    Értem, köszi a választ!
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy az X-Aktákban, itt is van háttérsztori, ami ki fog bontakozni - az epizódikus alaphelyzetekkel.
  • LeventeV
  • LasDen #64667
    nem csak a kriptonit, de a nap eltakarásával is lelehet győzni. meg telepátia és varázslat. de bizonyos értelemben az Injusticeban Joker legyőzte Supermant.
  • armageddon666
    Silver Age Supermanről beszélsz, az meg nem ma volt. Silver Age után moderálták a képességeit és az erejét. Én is utáltam a karaktert, míg csak távolról hallottam róla, aztán Justice League alatt megkedveltem. Nem a megtestesült tökéletesség.

Az meg hogy legyőzhetetlenre van kitalálva... Sokkal jobb az, hogy a lehetőség megvan a vereségre, csak a deus ex machina mindig közbeszól, lásd a shounenek 99%-a. Ugye?
  • DasIsFuck
    superman eleve egy faszság, nem véletlen hogy amerikába születnek ilyen idióta hősök, szimplán legyőzhetetlenre van kitalálva..ja nem, van rá 1 mód, az is borzasztóan szánalmas.

mondjuk a sárkánylabda se sokkal több a szemembe a superman szinttől.
  • armageddon666
    Ó, csak a gömbökkel tud visszajönni? Szomorú. :( Akkor mik azok a részek, mikor glóriával a fejükön harcolnak élő ellenfelek ellen? Valami ilyesmi rémlik.

Goku mellett szól akkor a kritikus gyengepont hiánya, meg a mindenféle csilli-villi képességek. Bár az "azonnali átvitel" (teleportáció?) korlátaira kíváncsi lennék.

Superman mellett szól az ereje, az ellenállása, talán a gyorsasága, és az intelligenciája.

(+ ha kriptonit "használható" (bár nem tudom hogy szerez Goku hirtelenjében kriptonitot, biztos jól felkészül előre), akkor gondolom powerup is használható, és Superman fürdőzhet egyet a Napban harc előtt, ami még jobban feljebb tornázza az előnyét. Azt nem mondom hogy god-mode, mert ahhoz idő kell, de ld. Superman-Prime)
  • armageddon666
    Nem tudom, hogy a megfelelő korszakot nézem-e, de Superman képes túlélni egy szupernóvát, illetve - kontinuitástól függően, de egy viszonylag aktuálisat, és gyengébbet figyelembe véve - a Föld tömegének 1/30 részét képes megemelni. Ezzel mégis mit kezdene SSJ9 Goku?
  • Lelouch
    Amúgy meg Goku se magától támad fel, hanem a kristálygömböktől, azt meg akár Superman feltámasztására is lehetne használni, szóval az se volt éppen egy jó érv.

Az ellenfél gyengéjének kiaknázása meg egy harc velejárója. Goku abban mindenképp jobb, hogy nála nincs ilyen kirívó gyengeség, mint Superman-nél a kriptonit. De ha azt vesszük, amit te magad hoztál fel, Goku az azonnali átvitel technikájával akár a galaxis egy nap mentes zugára is átviheti magát és Superman-t egy pillanat alatt.
  • LasDen #64661
    Goku tud szintet lépni. Sups mit tud? Ugyanazt :D SSJ x simán leveri...
  • armageddon666
    Nem értem, hogy ez miért "ilyen alapon". Fair küzdelemről van szó. Ott nem játszik a kriptonitos easy-mode.
  • Lelouch
    Ilyen alapon Goku + kriptonit = instawin... :D
  • armageddon666
    Goku mellett szól, hogy hiába hal meg, visszajön valahogy. Ha Superman meghal, akkor neki annyi. Viszont Goku nem tudná agyonverni Supermant. Ha sikerül elég távol vinnie egy sárga naptól, és elég sokáig ott tartania, akkor le tudja győzni.
  • LasDen #64657
    simán Goku :D
  • armageddon666
    Ááá, ezt már annyira meg akartam mutatni valakinek, arra valahogy pont nem gondoltam, hogy itt osszam meg. :D

Egyébként amennyire nem bírtam régen Supermant, ennek ellenére
    Superman > Goku.
  • LasDen #64655
  • Lelouch
    A Cowboy Bebop ugye nem marad végig epizodikus jellegű?
  • xblades
    "Nem volt oly' rossz, szóval miért ne :D"

Ja végre egy Ecchi ami némi történetet is próbál belevinni és ezt az animébe is sikerült átültetni.
  • xblades
    Nos ez várós lesz, a négyből ez az egyik sorozat aminek vártam az új évad bejelentését :)
    Ha a többiből kettőt (To Aru Index, To Love Ru) is bejelentik akkor jó szezonok lesznek számomra az elkövetkezők :)
    Ja és ne álljunk meg a 3. évadoknál.
  • IMYke2.0.0.0
    High School NEW Really címmel? :)
  • LasDen #64650
    Lesz High School DxD 3. évad!

Nem volt oly' rossz, szóval miért ne :D
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi az infót, akkor majd rácuppanok :)
  • Lelouch
    Létezik élőszereplős sorozat belőle.
  • IMYke2.0.0.0
    Az xxxHolic az a történet, ami élőszereplős sorozatban is kiváló lenne, sok-sok [és nem ócska] CGI-vel.
    Manga engem sosem érdekelt. Én mozgásban, látvánnyal, hanggal szeretem a történeteket - képregényeket sem szerettem sosem.
    Így, ami nem létezik animében, az számomra sem létezik.
  • Lelouch
    A 2. évad után még elég sok dolog nem lett feldolgozva a xxxHolic mangából egyébként. Én anno végigolvastam, azóta meg már jött ki egy új manga is belőle, amiben megint benne van . Mondjuk engem már nem nagyon érdekel az egész, szóval részleteket nem nagyon tudok.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, először néztem, mint a luki nyúl, amikor megjelent két olyan alak, akik egyetlen xxxHolic epizódban sem szerepeltek [még utalásszerűen sem], de azért kapunk magyarázatot is.
    Emellett, nekem súgott a réges-régen elkészített wiki képlopásom az xxxHolic-szereplőkről, ott spoiler mentesen olvasható, hogy mit-hol-miért.

A Tsubasa Chronicles nekem ráadásul nincs is meg, így még inkább vakablak volt a dolog, de nem vészes tényleg.
  • armageddon666
    Shunmuki és Rou is crossover a Tsubasa Chronicles-zel? Azok nélkül mennyire emészthető?
  • IMYke2.0.0.0
    Hoppá, és a MAL listám már túllépte a 300-at :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2005] - Gekijouban xxxHOLiC: Manatsu no Yo no Yume - Movie 1 - tőlem: 8/10
    [2006] - xxxHOLiC - 24 - tőlem: 7/10
    [2008] - xxxHOLiC: Kei - 13 - tőlem: 7/10
    [2009] - xxxHOLiC Shunmuki - OVA - 2 - tőlem: 7/10
    [2011] - xxxHOLiC Rou - OVA - 2 - tőlem: 4/10

Utóbbi esetében nem toleráltam azt, amit a kedvenc szereplőmmel tettek [tudom, hogy mi történt, és azt is, hogy milyen indokkal - másik sorozat -, de akkor is nagyon keserű szájízzel néztem végig].