72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Na hát akkor véget ért a Claymore manga is. Nem kár érte. -
-
Akkor rosszul írták. :D Más az egész. -
ez gyors volt :D Amúgy wikin annyit írtak csak, hogy a vége más a filmnek...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2014.10.01. 21:29:08 -
Na végig is olvastam. Az a helyzet, hogy túl sok hasonlóság nincs a kettő között... :D A film csak kiragadott elemeket, de amúgy nem sok köze van az eredeti műhöz. -
Az. bár az eleje egy kicsit lassú, de tényleg nagyon jó. A lényeg itt a 60 fps volt, ami faszán néz ki. -
Szerintem az egesz film eleg jo -
Sword of the Stranger - A végső harc (spoileres aki nem látta) 60 FPS-sel. Elég fasza :D -
Shouwa Monogatari movie: mar egy ideje vadasztam erre es a sorozatra, de sajna hanyagoltak a fordito csapatok. Most vegre talaltam belole komplett csomagot es mivel mozi volt elobb mint a sorozat ezert azzal kezdtem.
Kellemes kis slice of life, annyiban mas a tobbinel hogy inkabb nem annyira konkret a foszereplo, a csalad tobb tagja is eloterbe kerult. Gondolom a sorozatra ez plane igaz lesz. Egy eros 7.5/10 nalam -
pont ezér hatalmas kamu az egész... -
Prof William #65717 Még nem is lenne akkora WTF ha ennyi lenne de ez tulajdonképpen egy 24 részes anime csak 2 évadra vágták.
Szóval fel kell kötnie gatyáját, ha normálisan fojtani akarják.
UgyebárSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az egész anime sava-borsát Inaho taktikázása adta, ahogy az ötleteivel legyőzte a fölényben lévő ellent. Nélküle egy kalap marsi szart sem érne a sorozat, szóval kiváncsi, leszek hogy mi lesz ebből. Szerintem valahogy meg fogja úszni, mert ugyebár animében vagyunk és ott csakis akkor halott 100%-ban valaki, ha premier plánban ég szét a lávában. De néha még akkor sem. :) -
Mondtátok hogy wtf lesz az aldnoah zero vége, na de hogy ennyire -
Prof William #65715 Ja a Death Note rajzolója. Amúgy olvastam és tényleg nagyon rövid, de ahogy látom közel 100%-ban végigviszi LN-t. Szóval lehet majd összehasonlítani mit tartottak meg belőle.
Viszont itt pont fordított a helyzet mert Mimicek mangában (szerintem) rendkívül bénák és ötlettelenek. A filmben sokkal jobbak. -
Azt hittem csak LN van belőle, de látom gyorsan kerítettek egy rövid mangát a film farvizén. Mondjuk Obata rajzolta, majd lehet én is bele nézek... -
Edge of Tomorrow egynek elment... El fogom olvasni a mangát is, kiváncsi vagyok az milyen... -
-
becéző szó. Mint mondjuk a Petike, Andráska... -
Mit jelent a cchi megszólítás? Például Yabe-cchi. -
Nagy igazság. :D -
befejezem mostmár én is akkor -
Ó, hát igen... mert a levegőben repkedő, és ott percekig dialogizáló hősök nem lennének azok...
Vagy a "jaj véletlenül rád estem és pont a cicidre amit másodpercekig markolászok és utána kiabálok" és más, hasonszőrű fanservice animék ugye... -
Nirz #65706 Hát még anime formában is az -
Zankyou no Terror ep 11: gyonyoru, teljes, tokeletes. Ritkan latni ilyen animet. Abszolut 10/10 -
Isamu asks:
What programs do anime studios use nowadays for animating anime? I know Photoshop and after effects have something to do with it, but are there others like ToonBoom or SAI involved? Anime like Fate/Zero and Kill la Kill are so wonderfully animated, I'm curious. Even Pokémon has improved in animation.
Anime companies vary surprisingly little when it comes to their choices of production software. It pretty much goes as follows:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!For most of the grunt work of animation, nearly the entire industry relies on the RETAS! PRO HD Suite. This is a suite of applications by Japanese company CELSYS that is similar, but not quite the same as Toon Boom Animation Studio, which is used often in the US. RETAS! PRO has four components. The first is Stylos HD, which uses a Wacom tablet to quickly draw vector line art and then compile each frame into a pre-set sequence. Since the software works well over a network, this allows different teams in different countries to work on key frames and in-betweens, and for animation directors and checkers to send notes back for tweaking. In-betweens can also be made very quickly by averaging frames and then tweaking the lines. The program also takes care of most of the organizational work of figuring out what cuts are at what state of production automatically. For animators who prefer to work on paper, there's also an app called TraceMan HD, which optimizes the chore of scanning in and vectorizing paper line art.
Once the line art is done, it's time for coloring, and for that there's PaintMan HD. Paintman is mostly a very streamlined Bucket-tool app, and has many of the features of Photoshop as well -- such as gradients and alpha-channels -- though for more specialized special effects work, Adobe Photoshop is used here too. Finally, the finished sequences are dumped into a compositing app to combine the cel sequences with the backgrounds, and choreograph each with the intended camera motion. The app in RETAS! PRO is called CoreRETAS, and it's come a long way in recent years, with easy ways to do common anime things like panning cels and moving the camera along a large background layer. However, more advanced techniques require plug-ins, and/or the old-standby 800 pound gorilla of the motion graphics world, Adobe After Effects. Many of the plug-ins are proprietary and developed directly for the industry. If there's 3D work, most of that is done in Maya (Edit: 3D Studio Max is actually more common over there), again, with proprietary plug-ins, which also gets added to the composition.
Once finished sequences are exported from the compositing program, visuals are assembled in a non-linear editor such as AVID Media Composer or Final Cut Pro 7. (Some studios might have transitioned to Adobe Premiere Pro by now; most of the professional editors worldwide are moving on from Final Cut Pro, as the new version FCP X does not meet their needs.) The pencil tests are initially used to time out each cut and to work on audio, and then those shots are gradually replaced with the final composited versions once they're finished. If a final tweak needs to be made, modern workflows can usually accommodate changes to even individual cels without throwing everything off.
Things move fast in the software world, but the many developments that have taken place have mostly stayed within their established products. Artists tend to "live" in the software they use every day, so any major platform changes are met with major resistance. You learn one app, and as long as you keep up with new features, you're probably OK for at least 5-10 years. Things have been streamlined a lot, and the fact that anime can be made so much faster than before has doubtlessly helped contribute to just how much of it gets made these days.
-
Kotomi a Clannadból eléggé autista lánynak jönne le filmen. De itt-ott egy kis átírással lehetne jó filmet csinálni belőle. -
Nem biztos az. -
Borzalmasak lennének a hiperaktív meg fogyi viselkedésű karakterek élőben -
Clannad, Minami-ke érdekelne. A többi nem. -
Top 20 Anime Fans Want To See As Live-Action
Gintama - 342 votes
My Teen Romantic Comedy SNAFU - 248 votes
CLANNAD - 226 votes
Sword Art Online - 220 votes
Kuroko's Basketball - 203 votes
One Piece - 194 votes
The Melancholy of Haruhi Suzumiya - 190 votes
K-ON! - 184 votes
Durarara!! - 178 votes
Psycho-Pass - 157 votes
Mekakucity Actors - 152 votes
Haikyu!! - 146 votes
Barakamon - 142 votes
Mobile Suit Gundam - 131 votes
Tokyo Ghoul - 125 votes
Love Live! - 120 votes
JoJo's Bizarre Adventure - 117 votes
Natsume's Book of Friends - 91 votes
Minami-ke - 91 votes
Toaru Series - 87 votes
Ezek többsége ha a japánok csinálnák azért elég bénán nézne ki. Bár ha van pénz mögötte, akkor azért decens filmet is tudnak csinálni (Yamato). One Pieceből nemtudom hogy csinálnának live actiont :D A SNAFU, Clannad vagy Keion félék meg túlságosan low budget lennének, hogy élvezhesse az ember...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2014.09.26. 21:59:32 -
Jaja, az bizony -
jajj, ez az a halas szar ugye? Akkora baromság halmozás volt, hogy alig emlékszem rá.... -
Gyo: hat ez meg mi volt?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy ido utan mar nem vartam nagy csattanot, de ez a befejezes meg faviccnek is durva volt.. -
Ao haru ride ep. 12: ez vegul pont olyan lett amilyennek egy meg futo mangabol keszult anime csak lehet. Nem befejezve, abbahagyva van. Ettul fuggetlenul a sablonos sztori es a szep grafika otvozete egy 7/10-et nalam elert. -
Ha valamikor fogják is, az nem mostanában lesz. :D Togashi állítólagos betegsége miatt most megint határozatlan ideig szünetel a manga publikálása... Ilyen ütemben talán 10 év alatt összegyűl egy 24/26 részes folytatásra elegendő alapanyag. :D
Utoljára szerkesztette: Lelouch, 2014.09.24. 13:50:50 -
azt olvastam, hogy az uccsó rész milyen szomorú volt... amúgy fogják folytatni valamikor??
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2014.09.24. 13:19:21 -
Durva, hogy ez (is) megjelenhetett a magazinban így ebben a formában.
Utoljára szerkesztette: Lelouch, 2014.09.24. 13:15:35 -
Á, köszi - nem hiszem, hogy valaha is megnézem :)
-
Hunter x Hunter -
Hát, durva lett volna, ha a bal oldali minőségben teszik képernyőre... mi is ez? -