72816
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • via_mala
    Nem. Linket! Thx.
  • RelakS
    "így van, az r betűt l-el pótolják, az l-betűnél pedig r-t mondanak."

Hmm? R-t l-el???
  • Jagi
    a géppityust láttad? :)
  • via_mala
    Igen, és a bal oldalon mennek az autóval, visszafelé lapozzák a könyveket, a föld felé tartott tenyérrel integetnek maguk felé, számoláskor a kisujjukkal kezdenek számolni, pálcikával esznek, mangát olvas 5-től 95 éves korig mindenki, mindenért bocsánatot kérnek, szombat-vasárnap is dolgoznak, a teáscsészét összevissza forgatják, mielőtt kiisszák belőle a teát miközben ülés helyett térdepelnek, tatamin alszanak, a házaikban papír a fal, az ajtóik tolóajtók, papírból bármit képesek kihajtogatni, órákig pepecselnek egy csokor virággal, és még sorolhatnánk.
    Vicces egy nemzet, tényleg. ;)

Érdekességképpen: Bullet vs Katana
  • Jagi
    Legdurvább példa: Alie Srike... :P
  • Sadun Tryst
    így van, az r betűt l-el pótolják, az l-betűnél pedig r-t mondanak.
    vicces nemezet :D
  • Jagi
    Megjelent A samurai Chaploo játék PS2-re...
    Blokkolnám :)
    Nem lehet rossz 7.6 pontot kapott a testerektől, a funoktól +1,2 pont...
    Kipróbálnám...
  • RelakS
    Nézegettem a japán írást, és addig variáűltam a Wikipedia-n, míg leírtam a nevemet :)

Két probléma akadt:
    1: A japán nem ismeri az L hangot. Helyettesítő hangja a ru
    2: Mássalhangzótorlódás sem vanik... ilyenkor u hangot kell berakni: ks -> kusu

Eredmény:
    Relaks
    Katakana: レルアクス
    Hiragana: れるあくす
    Hangonkénti kiejtés: re-ru-a-ku-su (vagy magyarul: re-rü-a-kü-szü)
    Rendesen talán: reruaks vagy reruakus (rerüaksz vagy rerüaküsz)

Azért felolvastatnám egy japán anyanyelvű csókával :)
  • Prof William
    Monjuk leszedem a játék képszetjét és abban ugyanez van. :) suóval hiába próbálkoznak a rajzolók/rendezők ha már eleve ragaszkodni kel a sztorihoz. :)
  • Sadun Tryst
    nemtom, engem a hideg ráz az ilyentől :D
    egyedül az tetszik ami szándékosan poénos. mint anno bleach cosplay, amint ide is belinkeltem. (érdemes visszakeresni, nagyon f*szák)

pl. a töménytelen hellsing, naruto (kedvencem ebben a 120kilós hinata volt), mostmár bleach, chobits és még sorolhatám cosplay cuccoktól már herótom van. no meg nge asuka és rei... örök favorit... duh -_-
  • madfist
    na bevállaltam egy your-mom fansubot, de az igazi bevállalás inkább a soul link 7. része volt, reméltem, hogy tolnak benne pár fordítói poént, de nem jött be :(. [spoiler] Ez a gungrave-es, iránytott, regenerálódó zombi katonák újabb hülye ötlet az eddigiek mellett. Meg újabb kawaii-chan, kawaii kutyával és mindenki boldog megint. Meg a kemény terrorista csávó is lazán zavarba jön, már csak a csepp hiányzott a fejéről.[/spolier] Szal eszméletlen szar ez a cucc. Hogy mégis miért nézem? most már kiváncsi vagyoka végére. Na inkább megcsekkolom a black lagoont :)
    ez a cosplay meg tényleg k jó, nem csoda, hogy ők lettek az elsők.
  • Nuki
    persze ami van ^^
    kezdem sajnálni hogy nem mentem el erre az anime-manga-bigyóra :D

(azért valamelyikük jelmezét szivesen elfogadnám, főleg az alucard-hasonmásét, két számmal nagyobban, és nagyobb karimájú kalappal ;D )
  • Sadun Tryst
    a huszárkard tényleg elég erős a megáldott pengék helyett :D
    de hát ha nincs ló jó a szamár is...
  • Nuki
  • Ottto
    Vazz a szőke csávó tényleg tökre olyan mint Anderson atya :DDD
  • Nuki
    Hellsing fanatisták mindenütt :o
    milyen huszárkardja vana csávónak má' :D
  • RelakS
    A köpenyes engem Caleb-re emlékeztet a Blood és Blood2 játékokból :) Nem véletlenül? :D
  • ALIENwoods
    Keresem eme jó páros elérhetőségét (msn), a nemrég megrendezett Sakura Party-n voltak (a legjobbak :P ):

• RelakS
    FMP? Fumoffu 3. része nagyon rulz :)
  • RelakS
    Azért nem árt a szereplők előéletét is ismerni.

Mert ugye mi vicces van abban, hogy egy srác elgondolkozva néz egy ponyvával letakart ételhalmot. De ha már tudjuk, hogy ez a srác Sosuke Sagara, akkor tudhatjuk, hogy a fejében megindult a gőzgép, hogy milyen védelmet okoskodjon ki:
    1. nap: villanypásztor
    2. nap: könnygáz (mikor kaname kötexik, hogy semmit ne csináljon: Taposóaknát lehet? )
  • Seth
    --Kaname...nem sikerült ..... CSETTTT
  • RelakS
    Az nagyon nagy volt :) De mikor Sosuke küzdött a bringával, Kaname hogy ellágyult már :)
    Meg milyen sokkot kapott, mikor kiderült, hogy a tanerő félig a halálán van
  • Prof William
    Jó van na... :) Csak sokat lendítet volna ha aranyoskodó ecchisorozatból ebbe fordul át. Sajna még mindig aranyoskodó meg ecchi csak néha felmázolják pár teror agyát a falra. :)
  • Sadun Tryst
    én pont erről a részről beszéltem, hogy szerintem az egyik legjobb. :)
    főleg mikor a vonatablakban folytogatja kaname souskét, és közben kiabál:
    "ha egy picit is szánsz engem akkor most meghalsz!" :D
  • RelakS
    Mert tegnap a FMP: Fumoffuban mi volt? :D
    Rohant vissza Kaname és Sosuke a suliba. Útközben loptak egy bringát, amivel olyat repültek, hogy még, a végén fákon ladnoltak. Ezután lesprinteltek mindenkit, egy tigrisbukfenccel begurultak a vonatba, és csak néhány kis vonalka volt rajtuk jelzésképp... Pedig az a sulis egyenruha minimum szétfoszlott volna a terheléstől, a különböző csonttöréseket nem is számítva
  • Prof William
    De legalább egy kicsit koszolódhatnának. Jólvan nem várom el hogy a végére Mr. Bruce (Vérespóló) Willis stílusában nyomná, de azért reálisabb lenne a dolog, hogy egyre törődötebbek, szakatabbak lenénk a végére. De a szeparálódott űrállomásrészben biztos komplett fürdő és kozmetikai komplexum van. :)

Az egész olyan sújtalan. Nem érzem afeszültséget, hogy most mekkor a tét. Ha legalább minden részben tűzpárbajban ritkítanák a terorrokat az még dobna is valamit rajta, de az is elvétve fordul elő.
  • madfist
    tizenéves csitrik: jó ez igaz, tényleg ők mentik meg a világot, de...na majd a 7. rész után folytatom :)

off: Újraindításkor persze, már el sem indult hiányzó dll-ekre panaszkodva, de egy install cds javítás látszólag megoldotta a problémát. És vírust és spyware-t sem találtam. Attól félek a vinyóm szarakszik...
  • Bucser
    ja az :) Cseréld le az explorer shellt aston shellre:)
  • Prof William
    Bár ez megérthető, hiszen a legtöbb animében is tizen (legvégső esetben) huszonéves surmók mentik meg a világot. :)
    Csak ők maradtak ott.. Nem csoda hogy elkezdtek Bruce Willisest játszani. :)
  • Sadun Tryst
    off: igen, az gáz. :)
    valami vírus vagy spyware megette őket. szerintem intézkedj mihamarabb, mielőtt több ártatlan áldozata lesz eme ismeretlen kórnak. ;)
  • madfist
    A legjobban az idegesít benne, hogy korban az offszet max 10év, már amennyire egy nagyszemű kawaii chan életkorát meg lehet ítélni (a hangos szőkére gondolok). És akkor itt katonásdit játszanak a taknyosok... megeza rejtélyes sukyura... és a szex: a nagy harc előtt biztos jó egy kiadós kis pirospacsi :)

off: az gáz, ha a winfos, "explorer.exe sérült", a bsplayer meg "bsplayer.exe sérült" sárga felkiáltójellel indul?
  • Prof William
    Ha egy kicsit komolyabra veszik onantól hogy a terorrok megtámadják az állomást, akkor jó lene. De így egy nagyon gyenge közepes. Alurról súrolja. Viszont a szexen nagyot néztem. Jó jó tudom hogy H-gameből készült de azért mégis...
  • madfist
    Egyertértek veled, ezt speciel még az én szimbolumokra és egyéb később kielemezhető dolgokra csökevényes agyam is észrevette :) Marha jó volt ez a rész. A sok rejtély után mindig jólesnek a múltbavisszatekintős, magyarázós részek. És igéret.... borítékolhatom a drámát a végén?
  • madfist
    Húzzatok bele :) Még jó, hogy jött a 30. rész, amit mindjárt megnézek, mert megkínoztam magam két Soul Link résszel. Erre már nem találok szavakat, anmnyira ratyi, és lassú és uncsi is. Megpróbáltam 120% sebességgel nézni, de akkor meg a hang lesz még idegesítőbb. Egyszerűen olyan szinten összeférhetetlen számomra, a felhőtlen a rózsaszín álom, a véres harc, meg a hentai-os űrhorror. Idegesítő az ingázás a jajj de jó örüljünk egymásnak, kellemes zene szól aztán meg bumm robbantsátok be a kaput... najó nem ecsetelem tovább. Mondjuk az áruló személye egy pöttyet meglepett, de ez k kevés.
    Inkább megcsekkolom a blood+-t :)
  • Ottto
    30? 27nél lemaradtam. Úgy látszik van mit pótolni. (De utálom ezt az SS és Baka közötti "ugrálást")
  • Sadun Tryst
    banyek, én még a 28at sem néztem meg xD
    na majd holnap! :D
  • Bucser
    Blood+ 30. része zseniális:)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ahogy Haji, Riku, és Saya átmennek az úton viszont Kai már nem ér át ezze is egy fajta elválást jelezve, hogy az ő útjaik már nem együtt mennek:) Szerintem iszonyatosan jól ki lett találva:) Vagy csak én képzelem bele magam? de ahogy megláttam ezt a jelenetet ez jutott az eszembe.
  • RelakS
    Úr isten! Ez a Fumoffu végig ilyen lesz? A második részen is fulladoztam XD
  • Nuki
    :DD
  • RelakS
    Belehallgattam az angol szinkronba egyébként, mikor Sosuke éppen vendégül látja Tessát. Hát amilyen cuki hangja van annak a csajnak, legalábbis el akartam olvadni