72816
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Hmuda
    Virtual Dubbal levagdostam a fölös részeket, ugyanazzal kimentettem a szükséges képkockákat, majd az Animation Shop segítségével GIF formájában összefűztem őket.

Csak az zavar, hogy hiába adom meg a képkockák közötti szünetet egy századmásodpercnek, úgy menti le, mintha 10-est állítottam volna be. A bológatós GIF-ben is csak úgy sikerült ezt a sebességet elérnem, hogy minden második képkockát kivágtam. A Neko-sanos képen viszont ez a módszer nem működik mert túl darabos lett. :-/
  • Nuki
    mivel csináltad?
  • Nuki
    nem láttam de vasárnap fogom, valamint töltöm már az OVÁkat =)

sőt már azon is vagyok hogy szerepjátékba kidolgozzam a papírmester kasztot:)
  • Hmuda
    Találtam:

Csináltam:

Most találtam, de az eredeti GIF-en nincs felirat. :-/
  • Bucser
    JA még ugye ugyanilyen vagy hasonló kategória:

Trigun ,Cowboy Bebop, (ami a vicceset illeti)
  • Hmuda
    Nem tudtam kihagyni, hogy ne csináljak egy Osakás logót.
  • Bucser
    Full Metal Panic

BTW: olyan hogy animés rajzfilm nem létezik:D Olyan van hogy anime.
  • Krezga
    Media Player Classic visz mindent megfelelő kodekekkel.

Amióta Jetaudiom van, én se használok winampot, mert szerintem is sokkal jobb, de nem ezzel nézem anime-ket.
    Az MPlayer meg nagyon jó gyengébb gépeken szerintem, régebben én is használtam.
  • Inquisitor
    MPlayer meg csúcsszuper, de azért elég nehéskes feliratkezelése, ha a könyvtárban van 30 felirat mondjuk egy sorozatnál.
  • Inquisitor
    "Az OGM-et a WMP símán lejátsza, csak fel kellett raki a kodeket, csak MKV-hoz kell mplayert használnom."
    De nekem meg sok minden (pl. JetAudio) lejátsza ÉS kezeli az OGM/MKV audio és feliratrészét is, de ha Winamp kerül a gépre (de minek kerülne ha JA sokkal jobb), akkor azonnal megpusztul ezek lejátszása. Szóval Winamp kódek herélési képessége veekszik az ACE-el.
  • Prof William
    Read or Die OAV

Akciós, vicces és bár a főhősnő melle nem nagyon látszik de a társnőjéé igen. Ráadásul minig testhezállóban van. :)
  • FFX
    azumanga daioh
  • biomage
    ennél jobb képpet tudna valaki mutani ugyan ebböl a rajzfilmböl?
  • biomage
    valami jó animés rajzfilmet irjatok nekem
    a paraméterei legyen sok vicces jelenet lehet mystikus is , lehet benne harc és legyen veszekedés és rivalizálás ja igen szép nagy nöi melek legyenek benne :)
  • Bucser
    Bleaqch 246 kijött.
  • Prof William
    Megyek is aludni... Csak azért még megvártamaz első rész letöltődését...
  • Prof William
    Emberek!

Megy ugyebár a Read or Die a A+ on. Ajánlom mindenkinek a ROD OAV megnézését is.

Ugyebár mit csinált Yomiko mielőtt eltűnt. :) Nagyon jó volt látni a szereplőket pár évvel fiatalabban + pár utalás visszaköszön a TV sorozatból is.

Rögtön az elején... Aki látta a mai ROD-ot az érteni fogja..

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Fehér Ház felrobban az elnök meg behugyozik. :) Elnök úrnál ez úgy tűnik nem múlik el mert amai 23 részben is megismétli. Hiába régi szokások nehezen halnak. :)

• Nuki
    a pokémon is először Gameboy játék volt, énis abból indultam ki... de mégsem. van amikor a logika nem állja meg a helyét XD
  • Bucser
    De ha végiggondolod így logikus. Sikeres mangábaól sikeres anime. Sikeres animeből pedig sikeres Franchise.

Volt ez fordítva is egyébként tipikus példája ennek a Gungrave. Volt egy sikeres konzolgame és csináltak mellé egy (saját véleményem szerint) igencsak sikeres animesorozatot.
  • Nuki
    én is így gondolkoztam, és ezzel érveltem osztálytársamnak (lány)
    nagyképüen gondoltam, anime fan, csak az lebeg a szeme előtt. mellesleg én csak yu-gi-oh kártyázom a rajzfilmből is csak 1-2 részt láttam.

aztán jött a pofáraesés, hivatalos oldalon:
    először manga (yugi nem kártyázik hanem mindenfajta játékkal játszik)....aztán jön a többi, a kártya csak 3-4. a sorban a gameboy játék előtt :\
  • Black Hawk
    Gyors volt az tény de akkor is jó, gondolom ezzel akarták szemléltetni hogy Souske mennyivel erősebb a többi zsoldosnál.
  • FFX
    Szerintem a végét eléggé elkapkodták.
  • Black Hawk
    Na végre végig néztem az összes FMP szériát és hát a TSR vége nagyon jól el lett találva.
  • Hmuda
    Az mpalyer egy mindentől elkülönülő progi szóval elvileg semminek nem lenne szabad belezavarnia. Az OGM-et a WMP símán lejátsza, csak fel kellett raki a kodeket, csak MKV-hoz kell mplayert használnom.
  • berlinboy6329
    Nekem mindig vitte az MKV-t a Media plyaer,de ezt nem.Más lejátszók,mint a Win media player VISZI!De arra meg nem lehet feliratot betölteni,csak ha másolod,meg u.a a neve.Chh.Nem fogom másolgatni.Mplayer v semmi.Végülis tököl vele vagy 3 percet,aztán elindul,de kép meg nincs. Hát Lol.Ilyet még nem láttam.Pedig ez minden szart lejátszik.A többi lejátszó meg vmi fontot kért.Adtak a felirathoz,de hiába pakolom fel nem ismeri fel.
  • Inquisitor
    Nekem az MKV lejátszást eddig mindíg a Winamp nyírta ki. Néha az OGM-et is ... azóta nem teszem a gépre.
  • Krezga
    Osaka-nak kegyetlen jó beszólásai vannak, nagyon bírtam:) már régebben néztem a sorozatot, de még naygon sokmindenre tisztán emlékszem belőle, olyan jó volt:)

én mkv-ban néztem(ha tehetek mindenből azt szerzem be)
  • Hmuda
    Szedd le az AVI-s változatot. Nekem még az mplayer se vitte az MKV-t valamiért.
  • berlinboy6329
    Hi all!Ma láttam néhány Azumangás gifet lejjebb,az a kamionos nagyon nagy vlt,és gondoltam leszedem.1. megvan csak b***ik lejátszani.itt tökölök már vele ki tudja mióta,de nem hajlandó menni.H264 meg MKV.MKV-t mindig lejátszotta H264-et nem.Kellett hozzá vmi kodek.Mondták szedjem le az a CCCP packot.Abban benne volt,azóta fenn van,de hát nem viszi az Azut.
  • Hmuda
    "Last night, when I was alone in my room...from out of nowhere...I smelled a fart that wasn't mine!"

Ezen olyan hangosan felröhögtem, hogy szerintem még a szomszéd is megijedt. :D

Ez az Osaka-chan valami fenomenálisan hülye. :DDD
  • Bucser
    hát ha a cikket alapból angolul írták:) Akkor nem csoda ha az a pontos:D de most nem ezen van a hangsúly:D hanem azon, hogy a Bandainak a Dragonballhoz először maximum az animen keresztül volt köze.
  • Inquisitor
    Mert angol fordítások jó része aztán marha pontos ... :P
  • Bucser
    jobban szeretem az eredeti angol forrást. Találkoztam már kritikán aluli fordításokkal Wikipedian..
  • biomage
    talán igy jobb lenne :)
  • Bucser
    Wikipediabol.

Dragon Ball (ドラゴンボール, Doragon Bōru?) is a Japanese manga by Akira Toriyama serialized in the weekly anthology magazine, Weekly Shonen Jump, from 1984 to 1995 and originally collected into 42 individual books called Tankōbon. In 2004, the manga was re-released in a 34 volume collection (called Kanzenban) which included a slightly rewritten ending, all new original covers, and original color artwork from its Weekly Jump run.

Akkor még semmi köze nem volt hozzá a Bandainak. A bandai csak az animevel foglalkozik.
  • Inquisitor
    Na jó, de a "Songoku" (Kőmajom) legendája egy sokszázéves kínai Wuxia sztori, amit a japánok valamiért nagyon szeretnek (lásd Love Hina-ban, mikor készülnek előadni ...), de ennek mi köze ahhoz, hogy Bandai liszenc?
    Amúgy szerintem játékteremben biztos elöbb volt D.B. játék is, de most a fene tudja.
  • Bucser
    Tév - e - dés:D

Dragonball hamarabb létezett mint bármilyen franchiise ráépült volna (az első eredeti betű nélküli Dragonball és eléggé köztudott, hogy a Majomkirály legendájából táplálkozott)

És természetesen manga még hamarabb volt belőle:D
  • Inquisitor
    "Szerintetek az egész yu-gi-oh univerzumból mi volt LEGelőször?
    -Kártya
    -Gameboy-játék
    -Manga
    -Filmek, sorozatok?"

Halál egyszerű, a Nintendo és a Bandai jó régi rivális KÁRTYAGYÁRTÓ cég, akik késöbb játékprogramokat IS kezdtek csinálni. Tehát a kártya/játék volt elöször, de kellett mellé promó film, mint anno a Dragonbal-nál, Pokemon-nál és hasonló játékreklám sorozatoknál. :)
    "Nin-ten-do" = "Játék a kézbe"
  • Inquisitor
    De jó, hogy mindíg egy hónap késéssel tudom meg ... dolgozom estig :(
  • Hmuda
    Holnap a Petőfi csarnokban lesz.