72816
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
HellGirl-ről vélemények?
elkezdtem nézni, 7. résznél tartok, de nem tetszik hogy semmi konkrét történet nincs, csak 1rész/1személy . megéri tovább nézni, vagy végig ilyen lesz? -
Gungrave megvolna.
Mikor képeket néztem róla akkor elriasztott a kissé nevetséges cowboy-kalapos kosztüm, de mégis nagyon örülök, hogy végül rászántam magam. Szerencsére az a hacuka csak egy-két részben jelent meg, szóval nem eröltették.
Egy dolog nem tetszett, mégpedig az, hogy belekeverték ezt a hullafeltámasztósdi/szuper-szérum agyalágyultságot. Egy kicsit szolidabb/misztikusabb megközelítés jobban tetszett volna (pl a Holló szintje felé tendálva).
8/10 a remek befejezés miatt. -
Nuki #16258 FF mínz fájnöl fentezi :) (Final Fantasy)
ándörsztend? ^^ -
Cat #16257 Best Hollywood: Augusztusban jelenik meg STUDIO GHIBLI ANIME-SOROZATunk első két darabja
2007.08.23. STUDIO GHIBLI ANIME-SOROZAT Laputa- Az égi palota (Laputa- Castle in the sky)
Pazu, egy aprócska bányászfalu árvája, arról ábrándozik, hogy a saját szemével láthassa azt a mitikus égi palotát, amelyről anno elhunyt édesapja készített fotót egy repülés alkalmával. Nem is sejti, hogy az égből aláhulló, rejtélyes medált viselő kislánnyal (Sheeta) karöltve lehetősége nyílik beteljesítenie az álmát. Nyomukba ered viszont a lebegő sziget kincseire áhítozó kalózbanda és Muska, a katonaság támogatását élvező, hatalomra éhes titkosügynök, aki rámutat Sheeta valódi származására. Felfedi, hogy a lány nyakában hordott varázserejű ékkő jelenti Laputa ősi civilizációjának a kulcsát. Vajon a gyermeki erő szövetségének sikerül megmentenie a felhőbe burkolózó minibirodalmat?
Hayao Miyazaki, a japán animációs film élő legendája 1986-ban az újonnan alapított Studio Ghibli első alkotását készítette el a Laputa – Égi palota mára egyetemes klasszikussá lett képében. Igazi családi film, a szó legnemesebb értelmében – a mese, a mesélés diadala.
2007.08.23. STUDIO GHIBLI ANIME-SOROZAT Nauszikaa- A szél harcosai (Nausicaa of the valley of the wind)
Ezer évvel azután, hogy a Hétnapos Tűz megsemmisítette szinte az egész bolygó emberi lakosságát, a Földnek csak kis részén maradtak túlélők. A rettegett erdő, Átokfölde elborított szinte mindent, gyilkos óriásrovarok nyüzsögnek benne, s gigantikus fái halálos méregspórákat termelnek. Az emberlakta terület zsugorodik, s a megmaradt városok öldöklő háborúkat vívnak. A Szél Völgyében, melynek hercegnője a fiatal és talpraesett Nauszikaa, még béke uralkodik...
-
_Vegeta_ #16256 Tudom hogy mekkene adni az eselyt hogy esetleg hatha megtetszik, de ha valami annyira nem jon be azt nem szoktam eroltetni. Inkabb nezzek olyat ami szorkoztat is. :)
Death note animerol nemsokat tudok, en a mangat olvastam csak. Nemtudom van-e ertelme beprobalni, majd elvalik. Elotte meg sok mast kell potolnom nekem is. ;)
A kepet csak poennak szantam semmi uzenetet nem akarok vele kozolni. :D -
AranyKéz #16255 << Ezt en nem allitom, bar csak az elso ket epizodot lattam, de boven eleg volt hogy elkonyvelhessem >>
Úúú, hát akkor te bizony lemaradtál arról a szenvedésről ami úgy a 13. résznél kezdődött.
<< A Death note is nagy divat mostansag, elolvastam valameddig, de nem az en stilusom. >>
Az anime első 16 és fél része része baromi jó, de utána mintha beszívott majmokat bíztak volna meg a folytatásával. A 32-37 részek végignézésére még mindig nem szedtem össze a bátorságot.
<< Apropo tudom hogy nem kép topik es jol leszidjatok majd a fejem, de az iment csinaltam. ^_~ >>
Mangákba csak belekóstoltam (egyelőre). A nem éppen rövid Ranmát végigolvastam. (Meg pár tucat hentait, de erről most suss...)
-
_Vegeta_ #16254 Ezt en nem allitom, bar csak az elso ket epizodot lattam, de boven eleg volt hogy elkonyvelhessem: nem nekem talaltak ki. Valakiknek biztos bejon. A Death note is nagy divat mostansag, elolvastam valameddig, de nem az en stilusom. Biztos jo (egyeseknek), de nem nekem talaltak ki. :)
Bucser: Ki szidta barmikor is DD-t? En csak jo velemenyt hallottam rola. Persze jol kupanvagnam azt aki az ellenkezojet allitana rola. ;)
A Butterfly effect viszont egy oriasi hype film, ami szintiszta feldolgozas/atdolgozas, mint a matrixok. Nem mondom hogy rossz, de nem eredeti otlet.
Apropo tudom hogy nem kép topik es jol leszidjatok majd a fejem, de az iment csinaltam. ^_~
-
Cat 02 #16253 Firefox ? :O
1ébként 1. rész végén valami olyan van h jaj de jó filmet csináltunk sos brigád :) -
Nuki #16252 én először azt hittem rá hogy valami FF paródia :D
aztán amikor továbbnéztem jöttem csak rá hogy mégsem ilyen lesz az egész (amúgy látni hogy egy kissebb kockában megy az egész 'film' mint amúgy az anime mérete, és ez nyilvánvalóan a rész végén derül ki) -
No comment a véleményedhez.
Egy időben a 1984-et is divat volt szídni meg a Donnie Darkot is vagy a Butterfly Effectet vagy éppen, más nagyobb subkultúrával rendelkező alkotásokat.
Nem tetszett ez van. ellenberger az eredeti befejezés azért lett olyan amilyen, mert a kiadó túlságosan keménynek tartotta az eredeti befejezést. BTW: ha a psychoanalízist meg nem szereted benne az azt is jelentheti, hogy magadra ismertél valamely karakterben esetleg?:) -
Prof William #16250 Nem dijátok ha a Paprika jön MO-ra DVD-n akkor a Idő felett álló lány a la Toki wo Kakeru Shoujo is várható? Reméllem... -
AranyKéz #16249 NGE-ben annyi a pláne hogy a sorozat második felére elfogyott a pénzük, aztán olyan animét csináltak amit csak beszívva lehet élvezni.
Egy másik fórumra írtam is róla egy véleményt (bocs, sajna angol):
<< The first ten-something episode kicks ass. After that, it turns into a horrible, low-budget, low-quality pseudo-fraudian convulsion. It smells cheapness, especially the last few episodes, with several minutes of repeated 5-sec scenes and flashing texts, exaggerated "psychoanalysis", complete disregard of the characterization built up by the first half of the series, some half-assed religious explanation, idiotic religious references, etc.
The psychoanalysis SCREAMS that it is a forced thing to make the series look special. Its creator was allegedly depressed before/while making the series - this is the most miserable marketing attempt I've ever heard (but I must admit, it works).
Despite the low budget, they HAD money to make :
- Death & Rebirth (it sucks more than anything in this world)
- End of Evangelion (its ending sucks big time)
- Revival of Evangelion
- remastered series
- remastered End of Evangelion
- director's cut of episodes 21..24
Of course, why milk an overrated, hyped cow only once ? >> -
_Vegeta_ #16248 Ez is egy velemeny. :D
En igazabol nem szeretek olyat mondani hogy ez jobb meg az jobb jomagam Gag manga rajongo vagyok es mas stilust nem is igazan tudok befogadni, tehat egy nge szintu alkotastol vagy gitstol hanyok. Ez a sajat izlesem nemtudok rajta valtoztatni. Elvileg az nge egy anime merfoldko sok animestol hallottam mar ezt es en magamban igy konyveltem el. Biztos jo, de nem nekem csinaltak. ;) -
AranyKéz #16247 NGE-ről annyit, hogy egy másik fórumon minden egyes hozzászólás után, amiben leírom hogy milyen animét néztem meg éppen, odaírom hogy "Mindenesetre mérföldekkel jobb mint az Evangelion".
-
_Vegeta_ #16246 Hat igen, a dvdn viszont normalisan vannak a reszek egymas utan szal ki tudja. :) -
Cat 02 #16245 thnx, belenézegettem és nem rossz :) (1. 5 részt néztem de engem idegesít pl h 5. olyan mintha fel lenne cserélve a 3. al :D) -
_Vegeta_ #16244 Igen, direkt vannak osszevissza a reszek. -
már megtaláltam véletlenül böngészés közben -
azt írja a faq-ban linkelt oldalnál, hogy licencelve van, és leszedték az oldalról :\ -
Gantz mangát tud valaki adni? :] -
Cat 02 #16240 Hali !
Melancholy of Haruhi Suzumiya nek az 1. része direkt ilyen érthetetlen
? -
_Vegeta_ #16239 Donnie darko a filmmuveszet egyik legnagyobb alakja, a K-paxxel egyutt. A SF a legjobb mufaj, csak nem animebe. (Szerintem!) -
Hehe, Donnie Darko nagyon jó film^^:D:D
ehh...nem off-olok.:) -
Van aki a "Száll a kakukk fészkére" vagy éppen a "12 dühös ember unalmas" és más komolyabb filmműveket nem tud végignézni. Vagy éppen a Donnie Darko-t.
Ők is emberek,csak ezeket a hangvételű filmeket nem szeretik. Az ő dolguk.:)
Nekem NGE nagy kedvenc, bár Shinji-t már többször elképzeltem ahogy fájdalmas halált hal különböző részein a sorozatnak:D (gy.k.: útáltam az egész karaktert) -
Melyik animét kezdjem el?:) Ma valszeg végzek a wolf's rAinnel és nemsokára az Azumangával is:) Melyik animét ajánljátok?Amúgy a Black Jack-ről mit tudtok?Megvan DVD-n de még nem néztem meg.... -
[dobja a köveket]
nekem bejött a NGE :D mondjuk 2. sorozat volt amit letöltve néztem... -
_Vegeta_ #16234 Engem mindig lehordanak funek-fanak hogy "miii? nem tetszett az nge? pedig az anime alapmuveltseg!!". :D
Nemreg probaltam be a bokurano mangat illetve animet is, de mikor vilagossa hogy itt tenyleg mechazas lesz, mondtam koszonom szepen.. delete. :D -
nge-t én sem bírtam végignézni, kifejezetten nem tetszett /mindjárt kövek repülnek felém/ -
_Vegeta_ #16232 Ha valami ennyire nem megy, nem kell eroltetni. ;) -
AranyKéz #16231 Great Teacher Onizuka. Egy élmény volt :)
-
AranyKéz #16230 Elkezdett sorozatot be kell fejezni :) -
_Vegeta_ #16229 Nos hat az animatrix nem volt olyan hosszu hala istennek, nem is birtam volna sokaig, de az nge-t pl nem neztem vegig. Nem vagyok mazohista, de az nge egy jobaratom abszolut kedvence es miatta probaltam be. -
AranyKéz #16228 Annyit hozzátennék hogy a Photon utolsó része baromi gagyi lett a többihez képest.
Amúgy meg még tudom ajánlani a következőket: Genshiken (12+3 rész), Hand Maid May (10+1 rész), Zero`s Familiar (13 rész + holnap kezdik a második sorozatot), Gokusen (13 rész), Golden Boy (6 rész). A legutolsó az nagyon ott van :D
-
Nemtudom te hogy vagy vele, de ha nekem valami nem tetszik akkor nem nézem végig. Vagy te mazohista vagy? :D -
THX -
AranyKéz #16225 Photon: The Idiot Adventures (6 rész)
He Is My Master (12 rész)
-
Ökörségek alatt vígjátékot és ecchit értek. -
Gyorsan írjatok nekem pár részes ökörségeket. Megyek balatonra azt viszem a laptopot kell ott is nézni valamit :D. -
_Vegeta_ #16222 Mindet megneztem vagy majdnem megneztem (NGE), de egyikse tetszett. Sott. Ez csak a sajat izlesem, de egyiket se tartom sokba, najo a goldenboy meg elment. :D -
NGE, Animatrix, FLCL?
(Golden Boy meg ajánlott minden pasinak szerintem:D)