72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • ronihun
    lehet bannereket gyártani?:D
  • Hmuda
    Utánanéztem, hogy kinek is köszönhető ez a kis szösszenet (Shinkai Makoto-san) és a wikin látom, hogy még a tömeg-animés korszakom előtt láttam már egy munkáját (Voices of a Distant Star). Akkor is baromira tetszett, de most felfrissítem az emlékeket.

Azt hiszem Kon Satoshi mellett megvan az új kedvenc.

Roni: most csináltam őket a filmből kilopott képekből.
  • ronihun
    ezwk újak?vagy most válogattok bannereket vagy hogyvanez?
  • Nuki
    Nájszü, főleg az első kettő ^^
  • Hmuda
    Baromi nehéz munka volt, de sikerült hét képre apasztani a készletet. Enjoy:

• Nuki
    Ha ez ilyen szavakat ad a szádba, úgy érzem muszáj megnézni :)
  • Hmuda
    Basszus, ha így haladok akkor ebből lesz a legtöbb banner. Annyira szépen megrajzoltak a képek, hogy egyiket sincs szivem kidobni. :-(
  • Hmuda
    Megvolt a 5 cm/s.

Az animáció/megrajzolás az eddigi legszebb amit életemben láttam, legyen szó akármilyen animációs filmről. Minden egyes képkocka egy kész festmény. Egyedül a karaktereken lehetett volna még mit csiszolni, de egyébként lenyűgöző munka.

A történet elég lassú folyású de szerintem gyönyörű és egyben szomorú is. A harmadik rész megnézése után visszaemlékezve az elsőre majd megszakad a szívem. Kegyetlen világban élünk. Vajon hány igaz szerelem képtelen kibontakozni, mert mindenki rohan valahová?
  • RelakS
    folytatás a japán totyikban
  • Hmuda
    Ha az amire gondolok akkor ne firtassuk (tudom, hogy hallottam már kismilliószor, csak nem ugrik be, hogy hol :P). Én kérek elnézést, mert most, hogy már nem vagyok fáradt egy teljes napi belvárosi futkorászás után, tudom, hogy túlreagáltam a dolgot. :-)
  • _Vegeta_
    Ha sokunk megkoszonne. ;)
  • RelakS
    Baxa meg, akkor csinálnom kell őket XD

Hmuda: 申し訳ありません! (Moushiwakearimasen! - ha sokat néztél animét, tudhatod a jelentését, ha nem, leírom :D) Nem tudtam :)
  • AranyKéz
    Ha már karakterkészleteknél tartunk: tegnap újraraktam a gépet, és a total commander behülyült; nagyon nem akarja kezelni a Unicode cuccokat.

Sem felismerni, sem létrehozni nem tud unicode fájlneveket. Viszont ha az Explorer-ben hozok létre unicode vackot, nem pedig a régi telepítésből megmaradt fájlokból válogatok, azt simán kezeli.
  • _Vegeta_
    Relaks cuccai tenyleg nagyon sokat segitenek nekem is. :)
  • Nuki
    Ha be-be járogatnál néha japán topikba, akkor csurranna cseppenne tudás, és egy csapásra jól menne a japán nyelv, főleg Relaks-san (-sama?) XD kártyáival, leckéivel, stb :D
  • Hmuda
    Na így már egy fokkal jobb, bár sokra nem emgyek vele. Majd pár év múlva. :P
  • Hmuda
    Ó, hogy enné meg a lepényhal a bal füle cimpáját aki ezt kitalálta. Rajta vannak a fileok, de a kiterjesztés utolsó betűje ki van törölve. Így naná, hogy nem találja a teljes file név alapján. :P
  • Nuki
    Én is :))9
  • Hmuda
    Na ja, csak a fene se gondolta volna, hogy bármikor szükségem lehet rá. :-)

Most meg késtzer átnézettem a lemezt a filenevek után és semmit nem dobott ki.
  • _Vegeta_
    En eleve mar windows installal egyutt rakom fel a keleti karakterkeszlet dolgot. Mar ott ki lehet valasztani. ;)
  • Hmuda
    Kikérem magamnak...majd akkor vádolj warezolással ha bizonyítani is tudod. Teljesen legit Home változat van a gépen.

(Nem mintha nem warezolnék orrba szájba, de azért ne arra mondják, hogy loptam amit nem.)
  • RelakS
    Ha "a kelet-ázsiai nyelvek fájljainak telepítése" elé beraktad a pipát, és nem találta a fájlokat a lemezen, akkor "karcsúsított" xp-d van
    [vedd meg, mert nem kalózkodunk! Komprende? :D]
  • RelakS
    De, csak így este már olvasni sem tudok :D
  • Hmuda
    Négyzetek, hogy egész pontosak legyünk. Amúgy próbáltam a területi beállításoknál a keleti nyelveket telepíteni, de olyan fileokat kér amik nincsenek se a gépen, se a telepítő lemezen. :P
  • _Vegeta_
    Bocsi, de nem "senchimeeteru"? :D「秒速5センチメートル」
  • RelakS
    Kérdőjelek özöne?

Keletázsiai támogatást bekapcsoltad?
  • Hmuda
    Nekem mutogathatod. :P

Próbáltam feltenni a keleti betűtipusokat de nem jártam sikerrel. :P
  • RelakS
    Én sem tudtam elolvasni, viszont 「」 között volt
  • Hmuda
    Csak a jelenlévők 10%-a ha képes elolvasni. :P
  • RelakS
    Ott volt benne a cím egyébként ;)
    「秒速5センチメートル」 (Byousoku 5 Chentimeeteru)
  • Hmuda
    Kösz, ennyi elég is volt. :-)

SZERK: habár az anidb három OVÁt ír, az U-n csak egy file van. Na mindegy, azért leszedem.
  • RelakS
    "5cm per second", de keresek még, hátha van értelmes címe is :D
  • Hmuda
    Amúgy a zene lehet egy-két embernek ismerős lesz (azon ritka anime muzsikák egyike amit önmagában is meghallgatok). :-)
  • Hmuda
    Az anime címét nem tudja valaki? Baromi szép az animáció.
  • armageddon666
    Valaki berakna egy ilyen splitscreent Gantz censored/uncensored részről? :S ahol látványos az eltérés. (elején elvileg az, mikor a csaj megjelenik)
  • RelakS
    Én is arra gyanakodtam, ugyanis a japán tanulásos anyagoknak is lába kélt egy időre
  • Nuki
    Azon én is fogtam a fejem hogy "jajtényleg!" :)

Akkor ha visszatért, az eltűnése egy egyszerű hiba csak, mint eddig ha valamikor nem jött be a zserver...?
  • RelakS
    Köszi!
    Úgy látszik, nem is animéből volt ismerős Keiko :D -
    Keiko O'Brien - Deep Space Nine ^^

Egyébként a thai csirke visszatért az u-gőzre

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hen - thai :) (tudom, hentai, de mind1)
  • Nuki
    Talán yu-yu-hakushoban amikor fél füllel nézegettem a tévében ott hallottam ezt a nevet. :)
    Beírtam vikibe, és aránylag sokmindent kiadott, szemezgess! :D
  • RelakS
    Tudtok olyan animét, amiben van Keiko nevű szereplő?