72814
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Csak kicsiben, mert okoskodás. :D
After Storyból valójában az utolsó kettő is special, csak azok lementek TV-ben, míg az utolsó csak DVD-n volt.
Emiatt releasekben se szokták elkülöníteni, de ha pontosak akarnánk lenni, akkor:
04 - Clannad AS - 22 rész
05 - Clannad AS: Ichinen Mae no Dekigoto (effektíve 23. rész)
06 - Clannad AS: Soushuuhen - Midori no Ki no Shita de (effektíve 24. rész)
07 - Clannad AS: Mou Hitotsu no Sekai, Kyou-hen (Another World, Kyou Chapter) -
Nem.
Clannad 23 rész
Clannad ~After Story~ 23 rész +1 recap
Clannad: Another World, Tomoyo Chapter
Clannad: Another World, Kyou Chapter
ezeknél meg mint a névben is benne van: Another World. Alternatív befejezések. -
Egyre jobban izgat a dolog.
-
Sőt, olyan is van mint a Higurashi, amiben egyáltalán nincs választás, csak megy a történet. -
Mert tegnap még azt hitte, hogy olyanok mint az előszereplős filmek:DD -
Csak olyan fura hogy ez az a műfaj amit tegnap még kiddie/nyálas-nak hívtál, ma meg olyan lendülettel kezdesz neki mintha máris valami rajongója lennél.
"kaland és kockázat könyvek"? Azokat én simán végiglapoztam. :P -
Csak mechanikája ugyanaz, itt nem döntesz minden apróságon, csak a történetben elméletileg fontosabb dolgokban.
Szóval sok olvasás, és néha 2-3 választási lehetőség. :)
Azt mondják, hogy félúton van a regény és a játék közt, de igazából sokkal közelebb áll a regényhez. :) -
Hogyne, sokukat végigjátszottam - kockával, A4-esre rajzolt térképpel, összefüggésekkel :)
-
Jelen pillanatban úgy vagyok vele, hogy megelőlegezem neki a bizalmat, magamévá teszem a teljes sorozatot, és ha nekem nem is, a könyvtárba látogató fiataloknak talán tetszeni fog [TV, PC, lejátszó].
-
Jaja, Ruleynek igaza van, előbb nézd meg az animét, lehet nem is fog tetszeni. :)
Habár itt a töbség nagy Clannad fan, de azért vannak azok is sokan, akik erőltetett műdrámának tartják.
A Visual Novel meg főleg különálló dolog, bár amióta itt vagy már volt róla szó, de legegyszerűbb úgy fogalmazni, hogyha tudod mik voltak azok a kaland és kockázat könyvek, akkor tudod mi az a VN, csak éppen ez digitális formában. :) -
Jól gondolom a helyes sorrendet?:
CLANNAD
=========
01 - Clannad - 22 rész
02 - Clannad Special 1: Natsuyasumi no Dekigoto (effektíve 23. rész)
03 - Clannad Special 2: Mou hitotsu no sekai, Tomoyo-hen (effektíve 24. rész)
04 - Clannad After Story - 24 rész
05 - Clannad: Another World, Kyou Chapter
06 - Gekijouban Clannad (The Motion Picture)
07 - Visual Novell
-
Most mi van, tényleg nem egy mai darab, remastered ide vagy oda.
Ahhoz nem kell Blu-ray felbontás ahogy állóképek mondanak félperces monológokat amiknek a szája se látszik. -
Kezdetnek nézd végig az animét, majd aztán döntsd el hogy tényleg tetszett-e annyira hogy letölts mindenféle specialt, meg visual novel-t, meg miafenét.
Egyébként ha a visual novel-be mint médiumba is bele akarsz vágni, abból elsőnek a Fate/Stay Night-ot szokták ajánlani. -
"vagy ami úgysem olyan szép, pl. az Evangelion."
-
Blu-ray? Tűéles leképezés? 
Úgy tűnik csak én vagyok ilyen igénytelen, de nekem olyan is akadt egy pár amit inkább csak 360p-ben streamelve néztem meg, főleg ami nem annyira érdekel, pl. a K-on, vagy ami úgysem olyan szép, pl. az Evangelion.
-
Clannad Visual Novell-t is érdemes/kell?
-
Szigoruan minden megtekintese csak TVn. 
Nem sok minden kell hozza (ket kabel), szepen kivezetve a VGArol a kep, a hangkartyarol pedig a hang. -
annyi banner van hogy mindig lesz új...:D -
Hát ha HDTVRipet néztél akkor persze :D TVn "legjobb" esetben is 1080i van... Rendes Bluray releasenél viszont... 1080p az 1080p...
--
17" 5:4-es monitor... Nem is akarok jobbat, mert 1080-as monitor (illetve 1200-as) túl nagy felbontás. Egyrészt az animék is sokat foglalnának (még ha csak ideiglenesen is), másrészt a TVripeknél nincs normális FullHD, BluRayt meg mindig kivárni... Arról nem beszélve hogy játékok alatt összetörne a gépem :D kisebb felbontás meg... eléggé szar szokott lenni a monitorok skálázása.
Ez a helyzet a kisebb felbontású monitoroknál is... nincsenek 900p-s meg 1050p-s animék... tehát függetlenül attól hogy mit töltök le, át kell méretezni... és akkor oda lesz a tűéles pixel-to-pixel leképezés...
-
Tényleg ennyi fajta Elfen Lied banner van? :)
-
Én meg minden recapet skippelek, mert általában 2-3 nap alatt végzek egy animével, de még napi 1 résszel is... fölösleges...
Gintamában másmilyenek a recapek :D ill Code Geassnél néztem meg véletlen egyet... az is belefért :) meg mire rájöttem hogy recap, addigra már a felénél voltam... (Lelouch elemezte a helyzetet végig ha jól rémlik :D) -
-
Igen, van egy másfél órás múvi, de azzal egyelőre szerintem ne foglalkozz. Eredetileg ez készült el a sorozat előtt, összefoglal a főbb eseményeket, de érdemesebb mindent a sorozatban látni elsőnek. -
Clannad - The Motion Picture?! Létezik ilyen is?
-
24" 
Egyébként meg észrevettem, hogy az általam eddig látott összes 1080p anime az gyári felkonvertálás a 720p-ről, majd hozzáadták az 1080 soros szövegeket O_o -
19" normál, azért mindent 720p-ben nézek. :D -
Itt, melóhely: 20", wide
Otthon 17"... CRT...
Tudom.
-
én 19" nyomorgok...:D de legalább widescreen :D -
Köszönöm - még kicsi a megjelenítőm, de gondolok a jövőre is... :)
-
az ötletes recapokkal nincs is baj...csak az egyszerű ledaráljok az eddigi x rész történéseit..... -
Meg ő nem sima Clannad specialokat akart, vagy AS? :)
Én meg mondjuk írtam mindkettőből egyet. :D -
Én belekezdek minden recapbe, max végül úgy döntök, hogy átugrom (végébe akkor is bele szoktam nézni, ott néha van vmi új).
Gundam SEED-ben pl csak majdnem áttekertem, végül egész érdekes volt a szöveg, hogy a másik oldalról mutatták be lényegében a történteket. -
Azok afelett is vannak. Amit ő nézett az no comment... ahogy megnyitottam a linket, hasonló lendülettel már zártam is be :D -
Ja de azoknak 200 MB felett kéne lenniük. :) -
Meg még volt pár. Rühellem a recapeket, úgyhogy röhejes, hogy ezek viszont marhára bejöttek... Sztem meg is nézem őket még egyszer :D Esetleg az Eyebrow-zombie részt harmadszor :DDD najó, nem, kétszer elég volt :)
----
i2k - a két szám-betű kombináció amit írtam azok CRCk akarnak lenni. Googlebe beírod, és kidobja a letöltendő dolgokat :) Tomoyo afterhez van Bluray rip is. De csak 1080p. Nem tudom mekkora monitorod vagy TVd van. Ha bírja az 1080p-t, akkor lehet megéri inkább azt szedni. -
jah :DDDD -
szóval csöcsöd van, ahogy Hofi mondta? Egy nagy csöcs középen. Sörcsöcs. -
asszem azaz....de volt egy másik is mikor kitárgyalták egymás jeleneteit :D -
Mármint arra a recapre gondolsz mikor a végén bejelenti, hogy ezt a részt 1-az-1-ben leadták már 2 évaddal ezelőtt, csak a szöveg más most? :D -
húú...a recapokat nem szeretem :D korábban volt hogy végignéztem őket, de mosmá kihagyom őket...:D gintama recap volt az utolsó amit végignéztem talán....ott egész jól tálalták :D