ketezer

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
teljesen más már a média (mind a sebesség, mind az igények), mint akkor - összehasonlíthatatlan a két dolog...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punker
na de ha ez nem lenne még ennyire se figyelnének azokra a szerencsétlenekre, ahogy minket is lesz@rtak magasról 56-ban.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Dzsini
nem 40, 36...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
igen, egyszer. aztán egy mögötte jövõ kisbuszból (ahol a tartaléklángot viszik - hihi) újragyújtották, onnantól meg 3 körös rendõr-biztonsági védelmi körben mentek tovább...

azt hiszem nem az elsõ eset, és csak egyre több támadást fognak kapni, egyre kifinomultabban (vizeslufi, benzineslufi, egyéb vidámságok)

azt nem veszik észre, hogy az Olimpia akkor is Olimpia marad, ha néhány ország sértõdötten távol marad (1976, 80, 84) vagy politikai/üzleti hátteret próbálnak mögé állítani (1940, 1996). Akik ott vannak ugyanúgy megnyerik az érmeket, és ugyanúgy egy világ lesz kiváncsi rájuk. A hisztivel az átlag érdeklõdõ nem foglalkozik, és nem ettõl lesz nyugalom Tibetben.

Punker
csak sikerült nekik?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Lteebee
Lesz itt még pitty-putty.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Dzsini
Londonban sikeresen kioltották az olimpiai lángot - több próbálkozó volt, akiket letartóztattak, volt aki tûzoltókészülékkel ment...
máshol a tûzoltásért érdemrend jár, Londonban börtön? elfeledkeztek 1666-ról...

Lteebee
Szereztem az xbox1-hez egy tánc-szõnyeget és ma kipróbáltam:9

Meg lehet tanulni.

Dzsini
Doctor Who, a 2005 óta megjelent sorozatok megvannak mind, de most felkerült egy pakkban az elõzõ 27 évad (1963 óta létezik) összes része (több, mint 700).

Punker
mibõl? 😊

itt minden és mindenki fasiszta ha nem a kormány és a pénz oldalán áll

Dzsini
Caféból otthon is csak a reggeli gazdasági mûsort hallgattam már... azt lehetne reggelente, csak a (normál)rádióra ébredek, és készülõdés közben már nem állítgatom át...

(nekem rendesebben mûködik, 10-15mega/sec, akkor érett meg a vásárlása, mikor egy kedvenc sorozatból felkerült egy 200 gigás pack a netre...)

Lteebee
Volt nálam hétvégén.
A szar usb portom 7-8k-val pakolt rá.
400giga elég sokáig tartott😊

A Café elég gyenge lett az utóbbi években.

Az Echo-t meg úgyis lefasisztázza az összes többi médium, nem nagy veszteség a többségnek, ha nem nézi...

Dzsini
Látod LTB itt ilyen geek népség van - nem ismeri a rádiócafét, az echo tv-t, viszont mutatok képet egy vinyóról, máris örvendezik 😉

Punker
én meg megyek verpelétre térképezni <#vigyor2>

Punker
<#eljen>

Dzsini
így járok, ha nem vagyok BP-n, hogy Cafét hallgassak (online lehetne, tudom), és nincs TV csak a lakótársaknál, ki tudja van-e Echo TV (nem is tudom milyen adó...)

úgyhogy ez a hír innentõl fogva érdekes számomra 😊

más - végre megoldódott a laptop helyhiánya:

Punker
ha te mondod biztos így van 😊

Lteebee
Volt egy féragjárat címû mûsor a Cafén elég erõs társadalom- és politika-kritikával.

Kábé két hét után levették õket, mert jól beszéltek...

Most kikötöttek az Echo TV-nél!

😊

Dzsini
én is, de azért idõvel változnak a dolgok

Akos 001

...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"

VinylToy
Mi van akkor ha valakinek ez a társ a szerelme is egyben?!

Tényleg hihetetlen mennyi közös dolog van köztünk, és hogy egymásra találtunk az még hihetetlenebb.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Dzsini
nem, én egyelõre 1-nél tartok 😊

...az viszont kérdéses, hogy ez a társság kétirányú-e, és maradandó-e. mert változik, alakul állandóan.

VinylToy
ez már tapasztalat? 😊

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Dzsini
szerintem nem csak egy van (azért 3 milliárdból csak van legalább 2...) 😊

VinylToy
Hisztek abban hogy mindenkinek van egy lelki társa, csak meg kell találni?

Nem akarok témát nyitni, csak a véleményeket várom!

Én kezdem elhinni. Csupa jó dolog történik velem, amióta megtaláltam ÕT!

Punker

Lteebee
Igen, ez nem ugrott be.

Amikor blindot mondtam, azt meg nem értették.
Mindegy, én jól szórakoztam.

Dzsini
magyar szó lesz, ha elkezdik magyarul ragozni, és egyre többen megértik...

a sportban a szakkifejezések meg más tészta, a legtöbb sportnak megvan a saját nyelve, kifejezései, amit mindenhol használnak - golfnak az angol, ott se nagyon mondják szerintem a greenre hogy 'zöld', tenisznek a francia (bár ott a magyar egész jól lefordította a kifejezéseket, stb. a pókernek az angol, bár a 'blind'-ot lefordították 'vak'-ra...
http://www.pokerstars.com/hu/poker/terms/
(leginkább azért nem magyarosodnak ezek a kifejezések szerintem, mert a neten elég nemzetközi a közösség, aki játszik)

Punker
nem tom

a köcsög tigázt felgyújtom, a bejelentõn nem engedett óraszámot bemondani hogy õk leolvassák majd, értesítõt nem küld, erre most jön egy 10+ ezres számla több mint 100 köbméter fogyással, mikor a valódi fogyasztás 3 köbméter volt, ezt már másodszor játszák el, nem hiszem el el hogy nem jelzi a rendszer hogy 50 köbméter se volt a legnagyobb téli fogyasztás 1 hónapban. mehetek be megint balhézni.

Lteebee
jó, mondjuk amire nics magyar szó, arra nincs.
De valóban nincs?

Punker
a flop-pal semmi baj nincs infós körökben 😊

Lteebee
És a flop?
XD

Punker
na akkor elmondom nálunk hogy megy, a passz az passz mert jó szó, a button-t meg kb a 2. körben elhajítjuk mert mindig csak bezavar kinél maradt ott 😊

Lteebee
Pókereztünk szombaton és olyan kifejezéseket kellett használni, mint check, meg dealer button.
Teljesen LOL volt az egész.
Hamar felidegesítettem mindenkit, miután nyilvánvalóvá vált számukra, mennyire nevetséges divatmajomság az egész.

Punker
kb 1-2 perc lefejteni ha zavarja az embert, ha meg nem akkor õ dolga, engem jobban zavar az utólag direkt kirakott amcsi zászlók amennyiben nem az autentikusság miatt vannak ott.

Lteebee
Szomorú.
Mondjuk én letakarnám, az biztos.

Punker
ja közben rájöttem az nem is zubbony hanem fullos téli kabát volt annyi, és az a srác nincs 18 éves tehát neki fontos hogy olcsó legyen.

Punker
nem menõ, hanem az a legolcsóbban beszerezhetõ mégis minõségi ruha, az a vicc hogy nincs 5k a használt német ruha (úgy használt hogy õk leselejtezték) az eredeti magyar 10+ ezer és minõségben gyárból kijõve is vicc a másik használthoz képest, szokásos magyarisztáni korrupt rendszer gyártsunk drágán sz@rt

100 játékosból kb 2-õn fogsz magyar ruhát találni, pedig gondolhatod hogy ennél azért jóval többen lennének büszkék a hovatartozásukra.

Lteebee
Látom, a német trikolor még mindig menõ😊

Punker

Lteebee
Ötletes.

Punker
hehe szerintem 1 jó üveges olcsón kivágja 1 tükörtáblából.

Dzsini

Ez lesz a fürdõszobámban... majd egyszer...

Gabesz amd64
hát az más 😞

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punker
CSAPATOK

Lázadók

- Falludzsa harcosai, terroristák (kb 60 fõ)
- Iraki civilek
- Öngyilkos merénylõk

- Javasolt viselkedésformák: kórusban, berekedésig „ALLAHU AKBAR” ordibálása, fél lábon ugrálva levegõbe lõdözés, ökölrázás, szakáltépés, ellenség halálának látványos és zajos megünneplése, vakmerõséggel páros fegyelmezetlenség. Színészkedési, üvöltözési vénával megáldott játékosok elõnyben! Fõmufti és a mullah védelmezése a végsõkig.

- Feladatuk: minél tovább megszállás alatt tartani az épületeket, szent zászlókat megvédelmezni, bombamerényleteket végrehajtani és öngyilkos merénylõket indítani az US erõk ellen. Civilek elleni atrocitások kiprovokálása, civilek „élõ pajzsként” felhasználása, túszok ejtése, propaganda-videó kijuttatása a városból. Épületek visszafoglalása, foglyok ejtése.

- Visszaállás: a kilõtt terroristák a pályan szélén elhelyezett 2db „mecsetben” állnak vissza minden 5. percben (pl. 12:00, 12:05, 12:10, stb-kor), illetve az 1db mobil visszaállóhelyet (imaszõnyeg) is használhatják. FIGYELEM! A mecsetekben visszaálló dönthet úgy, hogy a visszaállás ideje alatt, vagy akár tovább is fegyvertelen iraki civilt játszik a pályán! (Ehhez a fegyvert természetesen le kell tenni.)

- Iraki civilek: civilnek csak az számít, akinél semmilyen fegyver nem látható, nem szállít robbanószerkezetet, és nem visel a testén pokolgépet! A civil feladata, hogy provokálja az US erõket (tüntetés, ökölrázás, óbégatás, siránkozás, mûanyag palackok hajigálása, stb), zavarja a megszállókat, de nem akadályozhatja õket a szabad mozgásban. Civil lelövéséért az US oldalon azonnali kiállás a büntetés! A lelõtt civil KIZÁRÓLAG a mecsetekben állhat vissza újra terroristaként. Játék közben TILOS a szerepváltás! A hangulat érdekében minél több játékost kérünk civil szerep vállalására!

- Imaszõnyeg: csak épületek kisebb helységeiben vagy védett helyeken (árok, gödör) helyezhetõ el. Egyszerre egy játékos ülhet rajta, a visszaállás ideje 1 perc (játékos elszámol 60-ig). TILOS abban a szobában harcolni, ahol a szõnyeget elhelyezték! Az imaszõnyegnél max. 3 ember várakozhat, a többi kiesett játékosnak a „mecsetekbe” kell mennie! USA erõk, PMC-k nem nyúlhatnak az imaszõnyeghez! (Az imaszõnyeg keleti tájolása és a sûrû hajlongás létfontosságú a megfelelõ mûködéshez. Idióta vigyor Az imaszõnyeget csak lázadók mozgathatják. Ha valaki az ellenség miat nem tudja elhagyni az imaszõnyeget, illetve a szobát ahol felállították, automatikusan halott és a mecsetben kell visszaállnia, mint a többieknek. Imaszõnyeget csak olyan játékos vehet igénybe, aki a közelében esett el, és az eléréséhez nem kell az US erõkön átgyalogolnia!

- Öngyilkos merénylõ (Sahíd): fegyvertelen harcos, rejtett pokolgépet visel. Feladata civilnek álcázva megközelíteni az ellenséget és mártírrá válni. Amennyiben sikerül felrobbantania magát (sziréna jelzi), nyílt terepen 5m (tíz lépés) sugarú körön-, vagy épületben az adott szobában minden játékos, kivétel nélkül meghal. Vita esetén a merénylõ dönt arról, ki a halott. A még idõben lelõtt merénylõ nem robban fel. A "robbanó-mellényt", bombát a szervezõk biztosítják.

- Pokolgépes merénylõ: lehet fegyveres és fegyvertelen harcos is. Feladata bombát juttatni az US kézen lévõ épületekbe, stratégiai pontokra, élesítenie a szerkezeteket, majd felrobbanásukig (1-4 perc) védenie õket. A pokolgép élesítését csipogás, a robbanást folyamatos hangjelzés jelzi. Épületben robbantott pokolgépnél az adott emeleten vagy az épületben mindenki halott lesz, és elhagyja azt. A pokolgépek élesítését, hatástalanítását a szervezõk ismertetik játék elõtt.

Szövetséges erõk

US ERÕK (kb 40 fõ)

- Feladatuk: 5-8 fõs zárt egységekben, fegyelmezetten mozogva, épületrõl-épületre, megtisztítani, majd ellenõrzés alá vonni, majd tartani a „várost”, a civil veszteségek minimalizálása mellett. Az ellenállás gócpontjait szükség esetén légicsapással megsemmisíteni, túszokat kiszabadítani, robbantásos merényleteket megakadályozni, videókazettákat elfogni, foglyokat ejteni.

- Katonai erõ alkalmazása (ROE): az US játékosoknak minimális erõ alkalmazására kell törekednie a civilekkel szemben. Mindenki civilnek számít, aki nem visel láthatóan fegyvert, pokolgépet, bombát. CIVIL NEM TÁMADHATÓ! A gyanúsan viselkedõ, ellenségnek tekinthetõ civileket figyelmeztetni kell, számukra esélyt kell adni, hogy visszavonuljanak, felhagyjanak a fenyegetõ tevékenységgel! A ROE keretein belül a katonák a következõket tehetik a civilekkel:

1) Motozás: a katonák átvizsgálhatják a civileket álcázott fegyverek, hirszerzési anyagok után. A végrehajtáshoz legalább 2 katona szükséges. A civilt elõbb 10-15m-rõl fel kell szólítani (pl. „ÁLLJ! ELLENÕRZÉS!”, stb). A motozás megfelelõ fegyveres biztosítás mellett, a civil egyszerû megérintésébõl áll, aki ezután köteles az összes rejtegetett tárgyat felmutatni - amennyiben van ilyen nála. A „lebukott” lázadók kiállnak a játékból vagy foglyul ejthetõk (lásd késõbb).

2) Védekezõ fegyverhasználat: a gyanúsan viselkedõ, katona felé közeledõ civileket 10-15m távolságból fel lehet szólítani a megtorpanásra vagy távozásra (pl. „ÁLLJ! VISSZA!”, stb). Ha a civil tovább közeledik, újbóli eredménytelen felszólítás után („ÁLLJ VAGY LÖVÖK!”😉, legfeljebb 5-6m távolságból a civil lelõhetõ. A katona nem élhet vissza ezzel a szabállyal, nem zárhatja szándékosan a távolságot!

3) Tömegoszlatás füstgránáttal: civilek nem tartózkodhatnak a füsttel elárasztott területen, nem haladhatnak át a füstfüggönyön.

Civil indokolatlan lelövéséért AZONNAL KI KELL ÁLLNIA A JÁTÉKOSNAK! A ROE ismételt megszegõit a játékfelügyelõk átmenetileg vagy végleg eltávolítják a játékból!

- Visszaállás: a betonkerítés túloldalán, 1db tábori kórházban, minden 5.percben (pl. 12:05, 12:10, 12:15, stb-kor), vagy medikeléssel. Medik: minden US egység annyi kötszerrel (gumiszalaggal) rendelkezik, ahány fõbõl áll. Nincs külön medik, egy embert a szalagok fogytáig többször is gyógyíthatják a társai. A sérült nem mozoghat, amíg másik játékos ki nem viszi a tûzvonalból. Visszaállás a gumiszalag karra felhúzása után, azonnal. Ha elfogy a kötszer, vagy 10 percig nem sikerül kimenteni a sebesülteket, az egész raj visszaáll.

- Légicsapás: légicsapással kisebb földszintes épületek, épületszárnyak, vagy emeletek tisztíthatók meg az ellenségtõl. Légicsapást kizárólag az US erõk parancsnoka rendelhet el a játékfelügyelõ segítségével. A légicsapást kürtjel vagy sziréna jelzi. A parancsnok által megjelölt emeleten vagy épületben mindenki halott lesz, és elhagyja azt. A légicsapások számát a szervezõ határozza meg (óránként 1 valószínûsíthetõ).

PMC - Private Military Contractor (max 3 fõ)
(kellõ érdeklõdés esetén lesz csak)

Zsoldosok, céges biztonsági erõk, a civilekre is büntetés nélkül tüzelhetnek. Feladatuk: az US erõk munkáját segíteni „tisztogató akciókkal”, szállítmányok kísérete, a CNN tudósítóit bejuttatni a lázadókhoz, majd az interjú után biztonságban kijuttatni a hadszintérrõl. A PMC-k megkülönböztetõ, nyakba akasztott jelvényt viselnek. Visszaállás: mint az US erõknek, medik gyógyíthatja õket.

CNN tudósító (max 2-3 fõ, fotósoknak, videósoknak)
(kellõ érdeklõdés esetén lesz)

-Feladatuk: tudósítani az eseményekrõl (az egész játék!) a US erõk hadmûveleteirõl, a lázadók ellenállásáról. Interjút készíteni a lázadók vezérével, illetve az US fõparancsnokkal. (esetlegesen: a lázadó és az amerikai katona portréja, stb, tetszés szerint) Az elkészült képeket, videót a CNN (szervezõk, softair.hu) rendelkezésére bocsájtani. Fontos a jó szerepjátékos képesség! Nem használhatnak, viselhetnek fegyvert, visszaállás azonos, mint az US erõknek (mediket igénybe vehetik).

EGYÉB SPECIÁLIS SZABÁLY (US, PMC, és Lázadó oldalra érvényes):

- Fogoly ejtése: dobatással, “FOGOLY VAGY!” felszólítással és a játékos megérintésével! Az akció akkor sikeres, ha a foglyot a játékosok min. 5 fõ kíséretében kiviszik a saját visszaállójukra. A fogoly elmenekülhet, ha 1 percen belül nem áll össze a kíséret, vagy szállítás közben számuk 5 fõ alá csökken. A fogoly nem használhat fegyvert és rádiót, nem akadályozhatja az akciót, de szabadon óbégathat, átkozódhat, segítségért kiabálhat! A szabállyal visszaélni TILOS, a foglyot a legrövidebb idõ alatt ki kell vinni a pályáról, semmi olyan nem tehetõ vele, amibe nem egyezik bele! Sikeres akció után a fogoly a saját oldalán visszaállhat.

Punker
az a baj a hóeséssel hogy az iraki falludzsa ostromát játszuk újra, és én mint CNN-es fotózni és videót felvenni megyek ki, és nem feltétlenül tesz jót a nedvesség a cuccnak.

Gabesz amd64
mi a gond a hóeséssel? 😄DD
legjobb mókázás akkor van hhehehe

párnacsatanap? hmmmm
na majd fejbevágom a barátnõmet 😊

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
naja

az elsõ e-mail címem freemail-es volt,msn,azt citromail és most gmail

még mindegyik él 😊

Punker
itt is volt 5 percig hó, iszonyat széllel, csak vasárnap ne legyen pesten sza ridõ, megyünk falludzsa ostromára

amúgy holnap párnacsatanap, Dzsini mész?

Akos 001
napsütés,szél,hóesés,napsütés....-mai nap

...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"