30315
lesz e 2000 beiras 2000 ig ?:)
-
#28915 Végre valami vicces:) -
#28914 A Gonosz Nagyúr Listája (The Evil Overlord List)
A Gonosz Nagyúr Listája azokat a jól ismert hibákra világít rá, amelyeken a modern sci-fi/fantasztikus filmek, történetek főgonoszai általában elcsúsznak. A GNL a 90es évek elején kezdett összeállni, különböző levelezőlistákon keringő és folyamatosan bővülő összeállításokban, melyeknek ma már számtalan változata létezik, nem ritkán több száz bejegyzés hosszan. Az alábbiak jórészt Peter Anspach archívumából lettek válogatva, aki '97ben saját nevére copyrightolta a GNOt.
A hadseregemben minden katona átlátszó plexiüveg ellenzőkkel ellátott sisakokat fog kapni, nem olyanokat, amelyek eltakarják az arcot.
A szellőzőnyílásaim elég szűkek lesznek ahhoz, hogy ne lehessen rajtuk keresztülkúszni.
A nemesi származású féltestvérem, aki elől a trónt elbitoroltam meg lesz öletve, nem pedig névtelenül fogvatartva a kazamaták valamelyik elfeledett cellájában.
Nem gondolnám, hogy az ellenfelem túl egyszerűen megúszná azzal, ha ott helyben lelövöm.
Az ereklyét, mely a hatalmam forrása, nem a Tűzfolyamon túl, a Reménytelenség Hegyének tetején és az Örökkévalóság Sárkányaival fogom őriztetni. Ehelyett ott fog pihenni az én saját kis páncélkazettámban. Ugyanez vonatkozik arra a tárgyra, ami az egyetlen gyenge pontom.
Nem fogom kárörvendően kielemezni az ellenfelem helyzetét mielőtt megölöm
Miután fogságba ejtettem az ellenfelemet és ő megkérdezi, hogy „Nézd, mielőtt megölnél legalább elmondanád hogy mi ez az egész?”, arra azt mondom, hogy „Nem!”, és lelövöm. Sőt, ha jobban belegondolok, először lövöm le, és utána mondom neki, hogy „Nem!”
Miután elraboltam a gyönyörű hercegnőt, azonnal összeházasodunk egy csendes, zártkörű ceremónia keretein belül. Nem lesz három hétig tartó pazar látványosság, ami alatt a tervem utolsó részét kivitelezem.
Nem lesz semmiféle önmegsemmisítő mechanizmus, csak ha elengedhetetlenül szükséges. Ha elengedhetetlenül szükséges, akkor sem egy nagy, piros gomb lesz, „Ne nyomd meg” felirattal. Ez a gomb ehelyett egy automata csapdát fog aktivizálni, ami azonnal szitává lövi azt, aki olyan ostoba volt, hogy nem hallgatott a feliratra. Ugyanez vonatkozik az ON/OFF gombokra is.
Az ellenfeleimet nem a belső szentélyben/magánlakosztályomban fogom kihallgatni. Egy apró területenkívüli motel ugyanúgy megteszi.
Fennsőbbrendűségem tudatában is a biztonságra fogok törekedni. Éppenezért nem érzem majd szükségét annak, hogy trükkös feladványokba bújtatott tippeket adjak ellenfeleimnek, vagy éppen életben hagyjam közülük a gyengébbeket azért, hogy tudassam velük: Nem jelentenek fenyegetést számomra.
Az egyik tanácsadóm egy átlagos ötéves gyermek lesz. Minden hiba és ellentmondás, amit képes lesz kiszúrni a tervemben, még a megvalósítás előtt javításra kerül!
Minden megölt ellenfelem testét elégetem, de legalábbis több tárat ürítek beléjük; nem csak úgy otthagyom őket halottan. A halálhír szétkürtölése, illetve minden velejáró ünnepség és dorbézolás csak ezután fog következni!
A hős nem lesz jogosult egy utolsó csókra, utolsó cigarettára, vagy bármely egyéb utolsó kívánságra.
Soha nem fogok digitális visszaszámlálóval ellátott készülékeket használni. Semmilyet. Ha mégis elkerülhetetlen, úgy állítom be, hogy 117-nél aktivizálódjon, amikor a hős még épphogy csak elkezdte kigondolni, hogy mihez is fog kezdeni.
„De még mielőtt megölnélek, van még egy dolog, amit tudni akarok!” Na EZ a mondat soha nem fogja elhagyni a számat.
Ha tanácsadókat alkalmazok, néhanapján meg is fogom fogadni a tanácsukat.
Nem lesz fiam. Bár nyilvánvaló, hogy a rosszul kitervelt hatalomátvételi kísérlete bukásra lesz ítélve, épp a kritikus pillanatban fogja elvonni a figyelmemet valami fontosról.
Nem lesz lányom sem. Bár legalább olyan gyönyörű lenne mint amilyen gonosz, elég ha egyszer elkapja a hős szilaj tekintetét és már el is árulta a saját apját.
Alternatív megoldásként: ahelyett, hogy nem nevelek gyerekeket, éppen ellenkezőleg; sok-sok gyerekem lesz. Így a fiaim el lesznek foglalva az egymás közti hatalmi harcokkal, a lányaim pedig egymást fogják szabotálni a főhősért vívott szerelmi csatározásokban.
Bár bizonyítottan stresszoldó hatású, nem fogok túlságosan belefeledkezni a mániákus nevetésbe. Az ilyen elfoglaltságok miatt túl könnyen el lehet mulasztani olyan váratlan fejleményeket, melyeket egy figyelmesebb személy képes korrigálni.
Egy tehetséges divattervezőnél a hadseregem számára egyedi uniformist fogok csináltatni, nem olyan olcsó vicik-vacakokat, amelyekben náci rohamosztagosoknak, római légionáriusoknak, vagy vad mongol hordának néznek ki. Végülis ezek idővel mind elbuktak, és szeretném, ha az egységeim egy pozitívabb mentalitást képviselnének.
Nem érdekel, hogy mennyire csábító a korlátlan hatalom lehetősége, nem fogok olyan energiát magamba szívni, amely nagyobnak látszik, mint a fejem.
Lesz egy raktáram kifejezetten low-tech fegyverek számára, és a katonáim ki is lesznek képezve azok használatára. Így –mégha a hősöknek sikerül is kiiktatni a központi generátort, vagy hatástalanítani a normál energiafegyvereket- a hadseregemet nem fogja egy szedett-vedett horda kövekkel és botokkal legázolni.
Reálisan fogom értékelni az erősségeimet és a gyengéimet, de legalábbis soha nem fogom azt kiáltani, hogy „Nem! Ez lehetetlen! Én legyőzhetetlen vagyok!”
Nem érdekel milyen jól nézne ki, soha nem építek semmiféle olyan gépezetet ami –egy kicsi és elméletileg hozzáférhetetlen pont kivételével- teljességgel sérthetetlen.
Nem számít, hogy milyen csinosak egyes felkelők, bizonyára akad valaki, aki legalább annyira szemrevaló plussz nem akar mindenáron végezni velem –éppenezért kétszer is meggondolom, hogy adjak-e parancsot arra, hogy a foglyot a hálószobámba kísérjék.
Nem fogok semmilyen fontos dologból egy és csakis egyetlenegy darabot építtetni. Minden lényeges rendszerhez fog tartozni másodlagos irányítóközpont és tartalék áramellátás. Ugyanezen okokból mindig legalább két csőre töltött fegyvert fogok hordani magamnál.
A házikedvencemet egy biztonságos ketrecben fogom tartani, amiből nem tud majd megszökni és amiben véletlenül sem tudok megbotlani.
Világos és vidám színű ruhákat veszek majd magamra, hogy összezavarjam az ellenfeleimet.
Minden szórakozott varázslót, töketlen hősszerelmest, tehetségtelen bárdot és beszari tolvajt kivégeztetek a birtokomon. Az ellenfeleim biztosan feladják a küldetésüket, ha közben nem lehet részük néhány könnyed, feszültségoldó pillanatban.
Az én földemen az összes naív, bögyös felszolgálólány le lesz cserélve slampos, kiélt nőszemélyekre, akik felől a hős vagy kísérői nem számíthatnak váratlan erősítésre és/vagy romantikus mellékszálra.
Nem fogok dühbe gurulni és nem ölöm meg a rossz hír hozóját, csak hogy megmutassam mennyire gonosz is vagyok valójában. Jó küldöncök nem teremnek minden bokorban.
Nem fogom a szervezetem magas rangú női tagjait kötelezni a rozsdamentes acélból kovácsolt bikini hordására. Az általános morált jobban szolgálja a praktikusabb öltözködés. Hasonlóképp, a teljes egészében fekete bőrből készült öltözetet különleges eseményekre fogjuk tartogatni.
Soha nem változok kígyóvá. Semmi jó nem sül ki abból.
Nem növesztek kecskeszakállat sem. A régi időkben ördögi kinézetet kölcsönzött, manapság úgy nézel ki benne, mint valaki az elégedetlen harmincasok közül.
Ugyanazon csapat két tagját nem fogom közös börtönszintre, mégkevésbé közös cellába zárni. Ha valóban fontos foglyokról van szó, a cellákhoz illő egyetlen kulcsot mindig magamnál fogom hordani, nem másolatot osztogatni róla minden egyes börtönőrnek.
Ha a helyettesem, akiben megbízok, azt mondja nekem, hogy a csapataink vesztésre állnak –hinni fogok neki! Végülis ő a helyettesem, akiben megbízok, nem?
Ha megölt ellenfelemnek van él egy fiatalabb hozzátartozója vagy fattyúgyermeke bárhol a világon –azonnal felkutatom és végzek vele, nem várom meg, hogy bosszúvágyát dédelgetve érjen férfivá; ráadásul pont mikorra én megöregszem.
Ha már mindenképpen csatába kell lovagolnom, biztosan nem állok a seregeim élére, és a csata hevében sem fogok az ellenséges parancsnok kutatására indulni.
Nem leszek sem lovagias, sem sportszerű. Ha van egy szuperfegyverem, amivel senki sem állíthat meg, nem fogom az utolsó pillanatig tartogatni hanem a lehető leghamarabb bevetem.
Miután biztosítottam a hatalmamat, megszabadulok azoktól a bosszantó időutazó masináktól.
Miután elfogtam a főhőst, gondoskodom a kutyájáról/majmáról/papagájáról vagy bármely émelyítően cuki kis állatkáról a környezetében, amelyik képes lehet megszerezni a kulcsot vagy megszabadítania kötelékeitől.
Meglehetősen gyanakvással fogom fogadni azokat a kijelentéseket, amelyeket az elfogott gyönyörű lázadó tesz a hatalmamra és a férfiasságomra, miközben felajánlja, hogy szíves-örömest elárulja a barátait amennyiben beavatom a terveimbe.
Csak olyan fejvadászokat fogok alkalmazni, akik a pénzért dolgoznak. Akik a vadászat öröméért teszik, azok általában olyannyira elbaltázzák a dolgokat, hogy még az ellenfelem fog előnyösebben kijönni a helyzetből.
Megbizonyosodom arról, hogy vajon pontosan értem-e, hogy a szervezetemben kinek miért kell viselni a felelősséget. Például, ha a csapatom vezetője hibát vét, nem fogom nekiszegezni a fegyverem, azt mondani, hogy „Íme a hibád jutalma”, majd megfordulni és véletlenszerűen kivégezni pár katonát.
Ha egy tanácsadó azt mondja nekem: „Nagyuram, hiszen ez csak egyetlen ember, egyedül mire is menne ellened”, azt mondanám: „Erre”, és megölöm a tanácsadót.
Ha meghallom, hogy egy zöldfülű ifjonc irtóhadjáratba fogott ellenem, addig pusztítom el, amíg csak egy zöldfülű ifjonc, és nem várom meg, hogy a fejemre nőjön.
Mindig tisztelettel és jóindulattal viseltetem bármely szörny iránt, amelyet mágikusan vagy egyéb módon tartok az irányításom alatt. Így, ha később esetleg elveszíteném a kontrollt felette, nem fog bosszúért lihegve azonnal a nyomomba eredni.
Ha megtudom, hogy merre található az egyetlen olyan ereklye, ami képes engem megsemmisíteni, nem fogom minden katonámat a megszerzésére küldeni. Ehelyett elküldöm őket valami másért, én meg csendben feladok a helyi újságban egy apróhirdetást a keres-kínál rovatba.
A központi számítógépemen saját egyedi operációs rendszerük lesz, olyan, ami teljességgel inkompatibilis az alap IBM és Machintosh hordozható számítógépekkel.
Minden lényeges adatot 1.45 és 701 Mb-s fájlokba fogok tömöríteni.
Ha az egyik börtönőröm aggályait kezdi hangoztatni a gyönyörű hercegnő cellájában uralkodó állapotokkal kapcsolatban, azonnal áthelyezem egy olyan pozícióba, ahol kevesebbet kell az emberekkel foglalkoznia.
Fel fogok bérelni egy csapat bejegyzett építészt és ellenőrt, hogy felmérjék a kastélyomat és informáljanak minden egyes titkos átjáróról és elhagyatott alagútról, amiről esetleg tudnom kellene.
Ha a gyönyörű hercegnő, akit foglyul ejtettem, a képembe vágja, hogy „Soha nem megyek hozzád! Soha, hallottad, SOHA!!!” , arra majd azt mondom: „Oké”, és megölöm.
Nem fogok üzletet kötni egy démoni lénnyel, hogy utána megpróbáljam átverni csak azért mert szeretek ellentmondásosan viselkedni.
A mutáns torzzsülöttek és pszichopaták a seregem részei lesznek ugyan, mégis mielőtt olyan fontos feladatal bíznám meg őket, ami finom tervezést és stratégiát igényel, előszöris meggyőződöm arról, hogy akad-e bárki más, akinek a képességei szintén megfelelőek, de kevesebb figyelmet vonz magára.
A hadseregemben mindenki megtanul pontosan célozni. Aki nem képes eltalálni 10 méterről egy ember nagyságú célpontot, az maga lesz céltáblának használva.
Mielőtt megpróbálnék használni egy ereklyét vagy gépezetet, amire sikerült rátenni a kezem, gondosan elolvasom a használati utasítást.
Ha menekülnöm kell, soha nem fogok megtorpanni azért, hogy drámaian pózolva odavessek még egy félmondatot.
Soha nem építek olyan számítógépet, ami képes érezni és okosabb nálam.
Az ötéves gyermek-tanácsadóm meg lesz kérve arra is, hogy próbáljon megfejteni bármely olyan kódot, amelyet a későbbiekben használni szándékozok. Ha 30 mp alatt képes megfejteni, nem fogom használni. Ugyanez vonatkozik a jelszavakra is.
Ha a tanácsadóim megkérdezik, hogy ugyan miért teszek mindent kockára egy ilyen őrült tervvel, egy pillanatra megállok és megpróbálok kielégító választ találni a kérdésre.
Az erődítményeim folyosóit/csarnokait úgy fogom megtervezni, hogy ne legyenek benne beugrók, oszlopok vagy szobrok amiket a behatolók tűzpárbaj esetén fedezéknek használhatnak.
A szemétledobó szemétégetőbe fog vezetni, nem tömörítőbe. És folyamatosan be lesznek izzítva; hallani sem akarok szabályos időközönként megnyíló lángfúvókákról.
Rendszeresen felkeresek majd egy jónevű pszichiátert, aki megszabadít minden olyan extrém fóbiámtól és egyéb rossz szokásaimtól, amik a későbbiekben a hátrányomra lehetnek.
Nem érdekel, hogy hányszor van gebasz a rendszerben, az őreim a biztonsági kamerák legapró működési zavarait is teljes készültségben fogják kivizsgálni.
Nem megyek bele olyanokba, hogy szabadon engedem a főhőst ha győz valami hülye versenyen; még akkor sem, ha a tanácsadóim biztosítanak arról, hogy ez teljes képtelenség.
Nem fogom parancsba adni az elit osztagomnak, hogy "Élve akarom Őt"-a parancs valahogy úgy fog hangzani, hogy "Próbáljátok meg élve elfogni, ha nem okoz túl sok gondot".
Minden foglyot vele azonos nemű őrök fognak őrizni.
Be lesz tiltva minden varázslat és technológia, amivel fel lehet támasztani egy olyan mellékszereplőt, aki életét adta a nemes célért.
Minden látnoknak és jövendőmondónak kínálok egy kecsegtető opciót: Ezentól vagy kizárólag nekem fognak dolgozni, vagy ki lesznek végezve.
Soha nem párbajozok a főhőssel.
A bázisom lövegtornyait úgy építem, hogy ne tudjanak tüzet nyitni egymásra vagy befelé.
Mielőtt komoly összegeket fektetnék óriás vízköpő-szobrokba, gótikus boltívekbe és egyéb lenyűgöző építészeti featureökbe, megnézem hogy volna-e lehetőségem ezt a pénzt harcászatilag értékesebb felszerelésbe invesztálni. -
#28913 "Chuck Norris nem megy vadászni, mivel a vadászat szó magában hordozza a kudarc lehetőségét. Chuck Norris ölni megy." -
#28912 aszem már JFK is őszült, pedig ő nem volt öreg.
az idei év engem is megfakított :( -
#28911 öreg korukra megőszültek mind :) -
#28910 Mondjuk a hajszíneket jelölhetnék. -
#28909 hehe :
-
#28908 úri dolog nem érdekli a csőcseléket..... -
#28907 Külföldön előtte is volt sajtója, csak itthon nem foglalkoztak vele. -
#28906 sajnos igaz :( tényleg akkor került a címlapokra. amíg csak simán verte a világot keveseket érdekelt (előtte akkor volt róla szó, mikor 1 milliárd fölé tippelték az árát) -
#28905 A port.hu szerint Overdose a botrányos francia verseny nyomán híresült el:( -
#28904 szánalmas -
#28903 muhaha
TRL2.Tv mi lenne ez? :D -
#28902 ötletes, jó sok régi emléket hoz vissza az elhülyült játékokból... -
#28901 ez kész :D -
#28900 az igen..... -
#28899 tegnap egész nap nyitva volt az ablak, fűtés lekapcsolva - este 19 fok volt a szobában.
szép tavaszunk van -
#28898 Fáj nekem is, de szerintem valami gyíkom is lehet. -
#28897 látom egy cipőben járunk ebben... -
#28896 nekem tegnap este óta ma reggelig - olyan tiszta az ég, a hidegfront szépen kisöpört innen mindent
...lesz is ma éjjel vagy -10 fok, hétvégére meg +15-el fenyegetőznek :) -
#28895 nincs front, se a fejem se a térdem nem jelez. -
#28894 frontérzékeny fejfájósok, sziasztok! -
#28893 szakmás levlistáról:
"Motivációs levél egy raktárosi álláshoz?
Kíváncsi lennék azokra a motivációs levelekre, amelyek erre
az álláshirdetésre befutnak. Csak úgy, név nélkül.
Nyugdíjasként én is szívesen dolgoznék egy raktárban.
Motivációm: a magas távfűtő számlám. De ha jobban
belegondolok, már kisgyerekkorban érdekeltek a könyvtári
raktározás elméleti és gyakorlati kérdései. Referenciaként
ajálhatnám a házi könyvtáramat, amit azóta is rendben tartok."
> Subject: Raktárosi állás hirdetése
> A .... Főiskolai Kar Könyvtárába
> raktárost keresünk főállásba, határozott idejű
> szerződéssel közalkalmazotti jogviszonyba. Fizetés a
> Kjt. szerint. Feltétel: érettségi, alapfokú nyelvtudás.
>
> Önéletrajzot és motivációs levelet az alábbi
> emailcímre kérünk legkésőbb vasárnapig: -
#28892 itt esik, kb. éjfél óta... -
#28891 megyek lapátolni. -
#28890 Ebből a 3ból csak a t van, úgyhogy nem nagyon válogathatok. -
#28889 jó kérdés - kerületi/települési honlap? (és esetleg kerületi/települési fórum - akiket anyáznak, az a szolgáltató)
(nálunk mondjuk a lépcsőházban kint van a hirdetésük - annak az 1nek :P )
a bonyolult megoldás végignézni a 3-4 nagy szolgáltatót, hogy melyikük van nálatok (upc, fibernet, t-kábel...) -
#28888 Honnan tudhatom meg egyszerűen, hogy milyen kábeltévészolgáltató hajlandó szolgáltatni a lakóhelyemen. -
#28887 okok -
#28886 zikzik - punker kérjük a téli logot :D -
#28885 "hull a hó,fú' a szél..." -
#28884 zseniális játékunk volt, az első órában sűrű köd ülte meg az erdőt, dél körül szikrázó napsütésben játszottunk, a végjátékra meg olyan köd szállt le megint 4 óra előtt hogy 20 méterről nem láttam meg az ellent, le is lőttek :D amúgy doki voltam végig kúsztam másztam segíteni a többieken :D -
#28883 Víg napot polgár!!!
deres volt reggel a tető -
#28882 Még jó idő is lehet. -
#28881 holnap megyek erdőbe -
#28880 Nyilván ennyit adnak németországban is. -
#28879 na látod itt nem volt ilyen gond, mert adtak 1 tollat meg 1 jegyzetet az elején és vége :) -
#28878 bögrét adtak, csak kávét bele nem? ravasz :) -
#28877 Láttam már ms előadás végét a lurdyban.
A kis ragyás, szemüveges csírák sorbaálltak az ajándékbögrékért. -
#28876 na gyerekek az MS végleg leszerepelt, 1 kávét nem adtak....