4228
-
MrSnake #786 Hát igen van aki ért egy adott oprendszerhez, és segít másokon...
Meg van aki képeket tud beilleszteni! --> (phell) ;)
(A kezdőt nem szabad lenézni mert most semmi, de minden lehet!)
-
#785 Vagy pedig állítsad be a hálókártyát ill. a net szolgáltatót és akkor elméletileg minden faja ; -
-
MrSnake #783 Sziasztok!
Én is új vagyok linuxba. Lenne egy kérdésem:
Nekem egy Samsung 172v TFT monitorom van. És az istenér sem tudom beállítani! :( Telepítés alatt rendben volt. A telepítés végén a hardverinformációs listában nem szerepel ez a típus ezért beírtam a gyári adatokat. -> teszt nincs kép ctrl+alt+bsace 1 órán át válogattam a listából semmi egyikkel sem klappolt a teszt, végül tovább nyomtam. Most csak karakteresen indul el. sax2-t indítok rámegyek hogy monitor beállítás és már nincs is kép!!!
valaki tud segíteni?
-
#782 adsl -t írj be a konzolba és tab
vagy a suse database-ben keresd meg. -
Dgzt #781 Hogy kell beálítani az ADSLkapcsolatot SUSE Linux alatt? -
Ersiman #780 Ez disztribúció függő is van amelyikben benne van a tűzfal, van amelyikhez rakhatsz fel. Vírusirtó nem sok van linuxra, viszont vírus sem, de lehet felrakni azt is. -
sirdond #779 lehet hogy hülyeséget kérdezek de uhu linux alá kell tűzfal és/vagy vírusírtó. esetleg van neki beépített? -
zala007 #778 Hali!
Letöltöttem az UHU 1.1-et és boot lemezt szeretnék csinálni...de nem csinálja.Azzal a rawrite.exe-vel próbáltam, aztán megadtam neki az uhuboot.img elérési útvonalát, de nem hajlandó bebootolni róla.Lenne valami más mód erre? -
#777 hát az elsőröl. a többit le se kell szedni, ha van netkapcsolatod. a beállításaid alapján leszedi azokat a csomagokat amik kellenek. -
#776 Debiannál melyik CD ről kezdjem a telepítést?
Elegem van a sok designes felületből valami igazán szivatós kell és most ez a legszivatósabb :c)))))
-
#775 A Pro annyival jobb hogy 5 CD-s, a sima meg egy. Az 5 Cd-n minden rajta van amire szükséged lehet. Ha valami hiányzik egy programhoz, csak kéri a CD-t és kész. Viszont ha jól működő internet kapcsolatod van, mindent elérhetsz azzal is. Így a sima is pro-vá fejleszthető - csak idő kérdése.
Egyébként - saját tapasztalat - a Suse télleg a leg "windóz"-osabb. De a leglassúbb is, és a stabilitása sem a legjobb. Amúgy talán tényleg a leg alkalmasabb a windowsról való átszokása.
Én most egy pár hét SUSE után egy MEPIS nevűt használok és egyre jobban tetszik. Lásd. #756. ( most már magyarosítottam is ) Próbáljátok már ki !!! -
Tom911 #774 Hát nagy különbség gondolom nincs a pro és a sima között, legalábbis winfosnál nem sok a home és pro között.
Egyébként Suses haver van úgyhogy az lessz az első linuxom :) -
#773 viszont most látom, hogy Harder 9.2 Pro-t irt. ez nemtom melyik, nem vagyok SUSE-s. -
#772 fel is mentem az ftp-re h jol emlekeztem-e. itt egy kép, szerintem rajta van minden adat, hogy eljuss az ftp-n az adott filehoz:
-
#771 ööö, én a suse-nak a sajat ftp-jén láttam a 9.2-est DVD isoban. 3 GB fölött volt. -
Tom911 #770 Ok, megnézem köszi a segítséget. -
#769 A Suse 9.2 Pro nem ingyenes olyan értelemben, hogy nem lehet letölteni (legálisan) image fájlok formájában, csak ömlesztve az ftp.suselinux.hu-ról.
Egyébként mindig az a legjobb rendszer, amihez a környezetedben lévő linuxosok legjobban értenek. :) Magyarul azt válaszd, amihez van segítséged. Ha nincs, akkor inkább az UHU-t javaslom, aminek magyar nyelvű dokumentációja, illetve magyar nyelvű közössége (fórum) sokat tud segíteni. -
Tom911 #768 És mejik a legjobb egy kezdőnek, nekem azt mondták suse 9.2 pro. -
#767 Szinte az összes ingyenes (nézd meg az UHU-t, Mandrake-t, Ubuntu-t, Slackware-t stb..), letölteni akár a www.distrowatch.org-ról (http) vagy az ftp.fsn.hu-ról is lehet (ftp), ftp.vein.hu stb. -
Tom911 #766 Sziasztok elég új vagyok linux-ban, az lenne a kérdésem, hogy melyik linux ingyenes és honnan lehet letölteni? -
#765 Ehh én ezt nem tom nekem ilyen gondjaim nem voltak Mandrake alatt.
Alapból felismerte a tieddel azonos ati kártyámat a 3d miatt kellett letölteni a netről ati drivert és annyi.
Ékezet alapból volt mivel maga a mandrake is magyar volt. -
#764 Köszi :)
Már az amsn is meglett.
A következő problémám a :
-Bilentyűm-nél a @ ( az alt gr + q )-ra esik meg nincs ékezet stb.
(az elején nyafog, hogy a képernyő nem adta be neki az x,y cuccokat.)
-És ati 9600 256ram-os 3d-m van de még driert nem találtam hozzá..az ati dobozára rá van írva nem támogatja a linuxot de hallottam, hogy működik alatta.
-
Ersiman #763 pl: hol tudom megnézni, hogy a rendszer mennyi-t használ a gépből..stb.
Nyiss egy konzolt és írd be: top
-
#762 Van egy mplayer linux alá keress rá magyar fejlesztés. Elvileg van egy mplayer installer ami tök jó mert mindent autómatikusan letölt és beállít, de az oldal most nem megy talán megtalálom a gépemen. -
#761 Jaja köszi, feltaláltam magam :)
Megvnnak a meghajtók is stb.
Ez a gonosz Ati :) a linux pont nem támogatja a 9600-ost a suse-ban. Bezzeg minden mást :)
Mit érdemes telepíteni az új rendszerre?
mint pl. win-nél: winamp, vírusirtó stb. itt mi kell ill. ajánlott ?
Üdv
-
#760 Ati oldalán van és a telepítés is le van írva nagyon jól!
Nekem Mandrake alapból felismerte a 9600XT-t az opengl-hez kellett az ati drivert letölteni a netről, de a leírás alapján azt is lehet installálni. -
#759 Jah és még valami.
Feltételezem van ati driver linux alá ugye? :)
-
#758 Üdv
Ma felraktam a suse linux 9.1-es és frissítettem amit csak lehetett.
Én eddig win..-es voltam de érdekel sok fajta rendszer.
Naggggyon új a környezet számomra és milliónyi kérdésem lenne.
pl: hol tudom megnézni, hogy a rendszer mennyi-t használ a gépből..stb.
No meg, hogy találok rá a cd-meghajtókra :)
-Érdemes e tűzfalat felrakni vagy oké-s a beépített, bár ha jóltudom ez a legbiztonságosabb op (linux).
Üdv -
#757 Nekem az uhu-linux 1.1 nem akar adsl kapcsolatot létesíteni:(
Két hálókártyát lát a gépben, pedig csak egy van, szal teljesen tanácstalan vagyok... -
#756 Sziasztok!
Letöltöttem egy MEPIS nevü disztrót.
Használható Live CD- ként, de telepíthető is.
Debian alapú ( deb csomagokat simán kezeli ), angol nyelvű.
KDE felülete van. Hardware-eket nagyon jól felismeri. Nvidia és ATI kártya 3D alapból beállítható benne.
Itt ismertetik részletesen
A 2005.b04-et szedetem le, működik stabilan.
Nekem tetszik. ( Csak gondoltam szólok ) -
#755 Az uhu-linux oldaláról leszedheted. -
#754 Ki ért a postfixhez ?
-
#753 nem használok ilyen progit
de folyamatosan portscennelik a gépet és egy idő után újraindúl nem tudom miért -
foxxi #752 Sziasztok!
Linux könyvet honnan lehet leszedni pdf formátumba, magyar nyelven?
Már ha lehez..mert nekem megvolt, valami 15Mb-os PDF volt de sajna elveszett...
Köszi -
#751 használsz kazaa-t (van még ilyen?) vagy valami iylesmit? lehet az adja a sok ps-t. ujraindulás nemtom mitol lehet.. -
#750 mi a fene lehet akkor ha a szerveremet folymatosan portscannelik és a gép egy idő után újraindúl.
Shorewall:net2all:DROP:IN=eth0
ez van a /var/log/messages -ben
és mindig más ip ről mindig más portot néha tcp néha udp de nem tudom valamiért újraindúl a gép és nem értem és megoldást sem találtam rá
Mandrake 9.2 Shorewall tűzfallal -
#749 a 746 ra tud valaki valami megoldást ?? -
#748 szerintem meg mindenki azt csinál amit akar :))
persze még mindig ugy gondolom h nem bun az ha ottvan a kde, csak segítség. bizonyos biztonságot adhat, ami néha jól jön...föleg az elején. -
#747 Az előbbihez hozzászólva én is amellett voksolok, hogy az ember, ha igazán érteni akar a linuxhoz, essen neki egy nehezebb disztribnek, és izzadjon csak meg konzollal, hogy ez-az működjön. Én anno Debiannal kezdtem, és tisztában voltam vele, hogy ez az egyik legszöszmötölősebb disztrib. De úgy gondolom megérte, hogy a "szinfalak mögött" kezdtem, nem pedig egy csiricsáré kde felületen. Máig sokkal jobban szeretek konzollal dolgozni, mint mindenféle filekezelőben grafikus felületen. Ha netezni kell, akkor is néha inkább links-et használok, ha lehet :))