Történelmi visszaesés sújtja a PC-piacot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tekintve hogy tavaly komplett PC-t lehetett venni annyi pénzért, mint idén csak RAM-ot... nem olyan nagy csoda.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Nem hiszem, hogy bárki is meglepődne, és ebben a cikkben nem is vettem ilyet észre. Általában persze igaz; a jelzők túl hatásos eszközök a mondatokban, először azokat kell kizárni az olvasásból, hiszen elég csak egyet hozzácsapni valamilyen eseményhez - mert azt, ugye, muszáj -, és akkor mindenki mint plusz információként gondol rá, pedig lehet, hogy derékszögben teljesen más történik, vagy éppen a világon semmit sem jelent.

A hároméves elméleti és valamivel lazább gyakorlati csereciklus azért elég általános a nagyobb igénybevételű helyeken (garancia, meghibásodások, fogyasztás). Vajon csak máshová áll be az egyensúly?
Durván visszacsap ez majd néhány év múlva. Jelenleg a hardvergyártást az AI mozgatja, az AI-ben a legnagyobb bevételt pedig a vállalati ügyfelek generálják, akik főleg szoftverfejlesztéshez használják, amiket ugye majd végfelhasználóknak terveznek értékesíteni.

Ott jön majd a pofáraesés, ha a user nem tudja megvenni a fejlettebb hardvert az elszálló árak miatt, így nem lesz ezköze az AI-el fejlesztett szoftverek futtatására, ezért nem is veszi meg. Ott borul az egész építmény...

Én csak azt nem értem, mitöl volt eddig növekedés? Az én háztartásomban 4 gép van, ebböl 3 laptop, egy pedig asztali PC. Az elsö két laptop megvan már legalább 6 éve, az egyiket a feleségem használja, viszonylag ritkán, a másikat én, ha valami kis gép kell, ami könnyen hordozható. A 3. laptop a mindennapi munkaeszközöm, mert sokat vagyok úton, viszont dolgozni meg kell ugye. Az asztali gép az meg arra van, ha netalántán otthon lennék és játszanék vagy dolgoznék, akkor ne mindig a lapost kelljen elövenni. De ezek is megvannak már legalább 1,5-2 éve.
Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy nem vesz mindenki évente új gépet, még a cégek se. Nyilván most pedig, amikor az alkatrészárak az egekbe szöktek, meg pláne nem. Szóval nem értem, min lepödött meg az ágazat, hogy csökkenés következett.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Tetsuo
A történelmi visszaesés okozói pedig szarrá keresik magukat.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8