Történelmi visszaesés sújtja a PC-piacot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tekintve hogy tavaly komplett PC-t lehetett venni annyi pénzért, mint idén csak RAM-ot... nem olyan nagy csoda.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Nem hiszem, hogy bárki is meglepődne, és ebben a cikkben nem is vettem ilyet észre. Általában persze igaz; a jelzők túl hatásos eszközök a mondatokban, először azokat kell kizárni az olvasásból, hiszen elég csak egyet hozzácsapni valamilyen eseményhez - mert azt, ugye, muszáj -, és akkor mindenki mint plusz információként gondol rá, pedig lehet, hogy derékszögben teljesen más történik, vagy éppen a világon semmit sem jelent.
A hároméves elméleti és valamivel lazább gyakorlati csereciklus azért elég általános a nagyobb igénybevételű helyeken (garancia, meghibásodások, fogyasztás). Vajon csak máshová áll be az egyensúly?
A hároméves elméleti és valamivel lazább gyakorlati csereciklus azért elég általános a nagyobb igénybevételű helyeken (garancia, meghibásodások, fogyasztás). Vajon csak máshová áll be az egyensúly?
Durván visszacsap ez majd néhány év múlva. Jelenleg a hardvergyártást az AI mozgatja, az AI-ben a legnagyobb bevételt pedig a vállalati ügyfelek generálják, akik főleg szoftverfejlesztéshez használják, amiket ugye majd végfelhasználóknak terveznek értékesíteni.
Ott jön majd a pofáraesés, ha a user nem tudja megvenni a fejlettebb hardvert az elszálló árak miatt, így nem lesz ezköze az AI-el fejlesztett szoftverek futtatására, ezért nem is veszi meg. Ott borul az egész építmény...
Ott jön majd a pofáraesés, ha a user nem tudja megvenni a fejlettebb hardvert az elszálló árak miatt, így nem lesz ezköze az AI-el fejlesztett szoftverek futtatására, ezért nem is veszi meg. Ott borul az egész építmény...
Én csak azt nem értem, mitöl volt eddig növekedés? Az én háztartásomban 4 gép van, ebböl 3 laptop, egy pedig asztali PC. Az elsö két laptop megvan már legalább 6 éve, az egyiket a feleségem használja, viszonylag ritkán, a másikat én, ha valami kis gép kell, ami könnyen hordozható. A 3. laptop a mindennapi munkaeszközöm, mert sokat vagyok úton, viszont dolgozni meg kell ugye. Az asztali gép az meg arra van, ha netalántán otthon lennék és játszanék vagy dolgoznék, akkor ne mindig a lapost kelljen elövenni. De ezek is megvannak már legalább 1,5-2 éve.
Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy nem vesz mindenki évente új gépet, még a cégek se. Nyilván most pedig, amikor az alkatrészárak az egekbe szöktek, meg pláne nem. Szóval nem értem, min lepödött meg az ágazat, hogy csökkenés következett.
Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy nem vesz mindenki évente új gépet, még a cégek se. Nyilván most pedig, amikor az alkatrészárak az egekbe szöktek, meg pláne nem. Szóval nem értem, min lepödött meg az ágazat, hogy csökkenés következett.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10