A Microsoft eltüntette a 32 GB memória ajánlását a weboldaláról

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Nincs az egész használva, csak le van foglalva."

A Windows Feladatkezelője alapból _külön_ mutatja a cache-elt memóriát, nem számolja bele a szabad memória méretébe, ill. további kategóriák segítségével látni lehet a tényleges memóriafoglalást és hogy max. mennyi foglalható le a lapozófájllal együtt.

A hatalmas memóriafogyasztás realitás, főleg a(z UWP-ből) webappá (WebView2, msedgewebview2.exe) átírt, gyorsabban fejleszthető, de cserében eszméletlenül memóriapazarló alkalmazásoké, amit egy átlag telepítés helyből tartalmaz és fut is: Időjárás/hírek stb., Windows Kereső, a Start Menü webes tartalmai, a CoPilot - és nem minden takarodik ki a memóriából, ha bezárod. És akkor az applikációkat még nem is soroltuk, ha használni is szeretnénk valamire a gépet, pl. az Office alkalmazásai, Outlook, Teams is ugyanolyan technológiát használnak, gigabájtokat foglalnak el.

Arra épült az egész, hogy van/lesz elég memória... Most úgy néz ki, hogy nem néhány szoftvert kellene átdolgozni, hanem egy rakás technológiát - hogy lehet-e, az más kérdés. Addig maradnak a pótcselekvések.
Tetsuo

qstore írta (#5):
igen, linux alatt tényleg kényelmes lehet a 8 Gb. Windoww 11 - egy outlook és egy teams van most megnyitva, semmi más - 12.8 Gb memória használatban.

Nincs az egész használva, csak le van foglalva. Ha 128 GB memóriád lenne, többet foglalna le a rendszer.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

igen, linux alatt tényleg kényelmes lehet a 8 Gb. Windoww 11 - egy outlook és egy teams van most megnyitva, semmi más - 12.8 Gb memória használatban.
Konkrétan egy éve még a 64 GB sem volt luxus. Ez a durva.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Pont múlt héten találkoztam egy olyan géppel amiben 2GB RAM volt és futott rajta a Win11. Le is döbbentem. Mondták, hogy kicsit lassú, lehet-e rajta gyorsítani. Én meg mondtam, hogy azt is csodálom, hogy egyáltalán működik.
Hirtelen elég lett a Windowsnak a 8 GB ram?
Tetsuo
Hazug és álszent f@szok.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8