Az autók kezdik kinőni a városokat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Nem ártana, ha a gyártók sem vezetnék ki a kis autókat, ahogy a Ford tette. Jó, hogy említi a cikk a Fiestát, amit újonnan már nem kapni.
Az sem lenne elhanyagolandó, hogy kis autóból is legyen több erősebb. Nem mindenki csak városban használná.
Pl. Mitsubishi Colt. 67 lóerő. Falvak között, dombos területen kicsit gyenge. Sokat kell váltogatni. A kigyorsítás sem az igazi. Nem dinamikus. A 91 lóerős Plus változat sokkal jobb, sokkal jobb érzés vezetni. Oké, újonnan olyat kér az ember, amit akar. Használtan meg abból tud választani, ami van.
A 100 lóerős Ford Fiesta-t is nagyon jó volt vezetni.
Most egy Kugám van és én is azt mondom, hogy nagy. Parkolni vele sokszor kényelmetlen. Szűkebb szituációkban meg meg kell állni ott, ahol egy Fiesta elfér gond nélkül.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Myers írta (#2):
Súlyadó.

Mivel az elektromos autóknál fontos vásárlási szempont a hatótáv, ezért a cégek a kis-közepes járművekbe is 60-80 kilowattos akkut raknak, ami önmagában fél tonna. Így lesz a 4,5 méteres Volkswagen ID.4 2,2 tonna, vagy a Hyundai Ioniq 5 2 tonna.

Súlyadó.
Én személy szerint nem akarnék magamnak nagy autót. Többek között, mert szerintem rondák (úgy általában a legtöbb mostani autó ronda), a méretük miatt nem praktikusak, ráadásul a külső nagy méret kimondottan megtévesztő, mert sokszor nem fér bele annyi cucc, mint egy kicsinek titulált autóba. Nekem egy kis i30-asom van (nem kombi), de ebben vittem már ki bokrokat, facsemetéket a kertbe, befér (igen, belülre) a 2méteres karácsonyfa. Vezettem már pár ilyen "nagy" autót, nekem kimondottan rossz érzés volt. Mintha egy tankot vezetnék. Ja, azt is vezettem már... igazából annyira azért nem rosszak ezek az autók, mint egy tank, de na... Ja és ami nagyon nagy probléma az a parkolás. Úgy értem, hogy a parkolók felfestése nem ekkora autókra lett kitalálva (de ezt írja is a cikk).