Komoly visszaesés előtt a játékkonzolok piaca
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem nem csak az árak. Hanem egyre inkább telitödik maga a konzol piac is. Gondoljunk bele. a PS 5 lassan 6 éve a piacon van. de már erősen közeledünk hozzá, hogy a PS 5 PRO is két éve piacon levő termék legyen. Ai akart Sony konzolt vennei az utóbbi években az már régen vett magának. Aki eddig se akart vnni az holnap se fog rohanni a boltba venni egyet. Alapból korlátozott a potenciális piac nagysága, akiknél felmerül, hogy akar venni se korlátlan számban vannak. jó ha a világ lakosságan 2-3%-a gondol arra, hogy legyen neki játék konzolja egyáltalán a másik 97% magasról leszerja a konzolokat. Vagyis a fák nem nőnnek az égig. És az rész, aki venne konzolt vagy egyáltalán felmerül hogy vehetne egyre kisebb rész ergó egyre kisebb a potenciális piac. Persze, ha kijön mondjuk egy PS 6 talán 2028-ban vagy esetleg csak 2029-ben az változtathat a dolgon és a világ konzol megszállott része akar majd egy olyat magának. A másik 97% persze a PS 6-ot is lefogja Lassan közeledünk az állapothoz, hogy majd 2-öt fizet 3-mat kap akcióban dobálják au emberek után a konzolokat. erre mondom, hogy fokozatosan telitődik a piac és a potenciális vásárlók száma csökken. Amire az árak még rá is tesznek egy lapáttal. Vélhetöen ha nem változnak az árak is bekövetkezne a piac érdeklődésnek lanyhulása a konzolok iránt. Hiszen az emberek döntő részét akkor se lrdeklik a konzolok, ha anyagilag megengedhetné magának. Amúgy a mobil telefonokkal is ez a helyzet. ott se korlátlan a piac felvevő képessége. Akinek van egy megfelelő telfonja, ami kiszolgálja mindenben az nem fog lábát törve rohanni a boltba csak mert kijött egy új model, ami két paraméterben egy árnyalattal jobb. minek????? Elmultak már azok az idők, amikor az idióta megszállottak beálltak az üzlet elő egy nappal korábban, hogy elsök közt vehesenek mondjuk egy új iPhone-t. Minek ha alig más mint a 2 évvel korábbi modell, ami tökéletesen teszi a dolgát. A dolog amúgy igaz PC-re is és bármiféle hasonló műszaki cikkre.
A konzol/videojáték piac legnagyobb, legfontosabb szereplői lettek a piac legnagyobb ellenségei.
A vásárlói igények tudatos figyelmen kívül hagyása, a marketing lehetőségeinek a vásárlói igényekkel szembeni túlértékelése vezet oda, hogy bővülő piac mellett mutatnak romló gazdasági/pénzügyi mutatókat, szorulnak rá jelentős elbocsájtásokra. És ezért aztán soxor magukat a vásárlókat okolják, letoxikusozzák meg hasonló jelzőkkel illetik.
Gratulálok a papíron nagyszerű marketing stratégiájukhoz és ezt szépen a pénzemmel fogom értékelni. Úgy értem másra költöm.
Ott voltam kb a PS születésénél szinte az összes generációs PS konzolt meg is tartottam emlékül, de nem fogok egy csepp könnyet ejteni ha mondjuk jövőre a Sony földbe áll. Ez van, csak maguknak köszönhetik, hogy ide jutottak.
A vásárlói igények tudatos figyelmen kívül hagyása, a marketing lehetőségeinek a vásárlói igényekkel szembeni túlértékelése vezet oda, hogy bővülő piac mellett mutatnak romló gazdasági/pénzügyi mutatókat, szorulnak rá jelentős elbocsájtásokra. És ezért aztán soxor magukat a vásárlókat okolják, letoxikusozzák meg hasonló jelzőkkel illetik.
Gratulálok a papíron nagyszerű marketing stratégiájukhoz és ezt szépen a pénzemmel fogom értékelni. Úgy értem másra költöm.
Ott voltam kb a PS születésénél szinte az összes generációs PS konzolt meg is tartottam emlékül, de nem fogok egy csepp könnyet ejteni ha mondjuk jövőre a Sony földbe áll. Ez van, csak maguknak köszönhetik, hogy ide jutottak.
CS.N.T.K.K.!!! NI!:D
Persze, hogy visszaesőben van MINDEN, ha a felhasználókat tudatosan rabolják le a tőzsde megszállottjai a "csak a haszon számít" nevében. Az egyre (el)szegényedő vásárlók pedig nem tudnak annyit költeni, hiszen egyre kevesebb felett diszponálnak, egyre kevesebb jut vissza a körforgásban hozzájuk, ami a fent említetteknél csapódik le, mint halott pénz és esik ki ezzel a forgalomból, ami tovább csökkenti a következő kör bázisértékeit.
Nyugodtan csinálhat a sunyi csúcsösszetevőkből konzolt, hogy végre beteljesíthesse az évtizedes ígéreteit - natív 4k 60Hz-en - , mert azt már csak a gazdagok fogják tudni megvenni, mivel addigra az energiaszámlák kiegyenlítése is komoly gondokat fog okozni a többségnek, nemhogy egy használt PS5 és a hozzá tartozó játékok beszerzése!
Nyugodtan csinálhat a sunyi csúcsösszetevőkből konzolt, hogy végre beteljesíthesse az évtizedes ígéreteit - natív 4k 60Hz-en - , mert azt már csak a gazdagok fogják tudni megvenni, mivel addigra az energiaszámlák kiegyenlítése is komoly gondokat fog okozni a többségnek, nemhogy egy használt PS5 és a hozzá tartozó játékok beszerzése!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)