A Netflix nézői már az első évad után otthagyják a sorozatokat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2-3 év után megjelenő folytatások már nem nyújtják azt az élményt mint a még ismeretlen első évad. Felmelegítve csak a káposzta jó.
Én most pont így vagyok a Sárkányok háza sorozat új évadjával. Ismerősök az arcok, de hogy ki kinek a fattya, már nem emlékszem.
En inkabb azt mondanam, hogy a Netflix hagyja ott a nezoit a sorozatok elso evada utan... Az hogy neha 3-4 ev mulva megjelennek egy masodik evaddal es ettol azt varjak, hogy nezettsegi rekordokat dontsenek az eleg szurrealis elvaras, hiszen sokszor el is felejti az ember hogy latta az elso evadot.... az meg kulon siker a Netflix reszerol, hogy egy sorozat egesz jo nezettseggel megel 3-4-5 evadot, akkor azt el kell kaszalni, mert nehogy mar oruljenek az elofizetok.... labon lovik magukat lepten-nyomon, aztan meg csodalkoznak...
az egész cikk vicces, mert nyilván totális hülyeség, hiszen nincs nézőszám riport, teljesen más mutatókról van szó, amit félre lehet érteni, de még véletlenül sem a két évad közti lemorzsolódást adják ki. arról nem is beszélve, hogy a cím mindenkit megszopat, mert valami netflix-jelenséget gyanítanak mögötte, holott csak arról van szó, hogy a netflix az egyetlen, ami adatokat közöl, így nem tudják leírni, hogy minden platform minden sorozatára ez igaz.

(és persze nem is igat, hiszen amellett, hogy az első évad után ott hagyott sorozatok is simán a legnézettebbek a bemutatásuk hetében, a pár kiragadott példa még nem jelenti, hogy minden sorozatra igaz ez.)
...avagy: az vagy, amivel megetetnek.
Madarat tolláról - embert szórakozásáról...
Az amúgy is gyenge kezdéseket erős visszaesésekkel próbálják meg helyrehozni, az eredmény borítékolható.
A baj, hogy a saját - és az emberiségellenes, de a háttérhatalom áldatlan rásegítése miatt trendi mocsokkal átitatott - víziójukat akarják ráerőltetni az egyénre, de ez már eleve nélkülöz minden olyan elemet, ami (komoly) érdeklődésre tarthatna számot.
Lerí a terményeikről, hogy még a jobb alapanyagot is eltudják rontani az arra alkalmatlan egyének szerepeltetésével, vagy a gyártásba való bevonásával. Ez egy galeri, ami azt hiszi magáról, hogy nekik filmeket és sorozatokat kell készítenie, miközben a hasonszőrű média támogatásával, a velük egy húron pendülő konkurenciával - ugyan az a gazda/érdekcsoport a háttérben - tudnak csak a szem előtt maradni, mert nincsen (helyettük) más - uez van pl. a lopitikában is a belterjes lopitikusokkal.
Azonkívül nagyon átjön, minden megmozdulásukban a csak a haszon mindenek felett "életérzés", ami tovább rontja az amúgy is csekély elfogadottságukat.
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2026. 07. 12. 12:29

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

RJoco
"Elemzők szerint az okokat nem nehéz kitalálni: a cég túl gyakran kaszál el sorozatokat, túl hosszú idő telik el az egyes évadok között, és a platform tartalmainak jelentős része inkább az algoritmusoknak készül, mintsem a művészi érték érdekében."

Az utolsó kettővel teljes mértékben egyetértek, de a lista az én szemszögemből nagyon hiányos.
A TV-zés hőskorában egy sorozat 22-26 részből állt. Rendre 45 perces hosszal. Legalább. A Sopranók sorozat gyakran 1 órás, de 45 percnél nem rövidebb egy sem. Az X-akták tartják a 45 percet. Ha jól emlékszem, akkor a Csillagkapu és Star Trek is tartotta a 45 percet.
Ma mi van? Van, amelyik rész 1 óra, míg más rész 30 perc (A Mandalorian utolsó évada ilyen volt). Alig van pár rész. Jellemzően 8-10 rész egy évad.
Nincs karakterépítés, nem lehet megszeretni a szereplőket, mert ezt a részt teljesen kivágták belőle.
A Star Trek Discovery teljes sorozatában a mesterséges intelligencia nagyobb karakterépítést kapott, mint bármelyik szereplő.
Szóval hiába lehet ledarálni egy nap alatt az összes részt, elvész, ami megfogná az embert. Ráadásul a darálás pont, hogy probléma, mert utána 1 évet kell várni a következő 8-10 részre. Addig nagyon sok mindent lát az ember és nagyon el tudja felejteni, hogy mi volt korábban.
Szerintem a heti 1 rész sokkal jobb volt anno. 1-2 szünettel az évben, hogy a 22-26 rész kitartson egész évben.
És akkor ez csak az egyik problémám.

A másik a minőség. Minden egyes részt más és más rendez, meg ír. Katasztrófa, ami abból összeáll. Következetlen, össze-vissza, értelmetlen.
A Star Trek-et nagyon elcseszték így. Akkora hülyeségek vannak mind a Discovery-ben, mind az Academy-ben, hogy az ember a fejét fogja tőle. És most nem a sci-fi halandzsa szövegre gondolok, hanem a következetlenségre, mikor nem kéne valamit csinálni, mert belepusztulnak, aztán mégis csinálják, de valami oknál fogva mégsem hagyják ott a fogukat. És ez csak egy többször előforduló jelenet a sok másfajta közül.
A Mandalorian első részénél fogtam már a fejem, hogy ez mi a sz.r, mikor megjelent a sekély vízben az a hatalmas szörny, az emberek meg a szájába szaladgáltak. Arról a hülyeségről nem is beszélve, mikor az egyik részben egy madárka elvitte a gyereket, nem az elsőt, ezek meg harci felszerelésben csak álltak és néztek. A nagy harcos faj, mi?! Na hadjuk.

Ezekkel hogyan várják el, hogy az emberek 1 év kihagyás után majd leüljenek megnézni a folytatást? Max a fanok. A következő évadra meg már csak a kemény mag marad. Aztán meg úgyis elkaszálják. Jó esetben, mert a színvonal olyan alacsony lesz amúgy is.

De sokat hibáznak a látvánnyal is. Hülye fényefektek, melyeknek semmi értelmük, gondolják, hogy jól mutat, de baromi zavaró. És főleg nincs értelme! De azért kell oda.
Az állandóan pörgő-forgó-mozgó izék, a nagyon rossz vágóképekkel, a még rosszabb vágóhangokkal.
Értem én, hogy próbálják az idegeket feszíteni, hogy izgalmasabbnak tűnjön, de részemről csak elcseszik az élményt.

Oké, én főleg akciódúsabb sorozatokat nézek és azokból is főleg a sci-fi vonalat. A romantikusoknál nem tudom, hogy mi a helyzet mostanában.

Warning! Cargo bay open, shields are down!