Az MI kutatási tanulmányok egyre jobbak, és ez komoly probléma a tudósok számára

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az utóbbi időben kissé csökkent a publikálási kedvem/lehetőségem, előtte is olyan évi 1-1 cikk volt. Azt meg megírom saját magam is.
De akinek ennél magasabb publikálási kényszerrel kell szembenéznie, az azért nem csoda, hogy igénybeveszi valamilyen formán.

Én egyelőre csak beszélgetek, főleg AI tmájú dolgokról az AI-val és meglepően gyorsan viszi olyan irányba a fonalat, hogy milyen témát, milyen módszerrel érdemes kutatni és ebben meglepően nagy fantáziáról, esetenként új aspektusokat javasolva, tesz tanubizonyságot. Szal semmi komoly a részemről, de pozitív irányban lepődtem meg. Érdekes, hogy a kontextusból milyen gyorsan jut hasonló következtetésre, úgy hogy adott dolgot én még nem is hoztam szóba, ami egyfajta gondolatolvasási, "egy srófra jár az agyunk" fílingen keresztul a laikusok felé egy gyors bizalomépítési technikaként működik. Amivel szinte vissza is él.

Szal ha elkezdem a következő cikkemet az biztos AI-ról fog szólni, találtam is egy nagyén érdekes területet.

CS.N.T.K.K.!!! NI!:D

wraithLord
Én próbáltam már AI segítségével kutatni, de inkább csak felgyorsítani tudja a munkámat (pl. script írás, hogy egy konkrét, többet valszeg soha elő nem forduló probléma miatt ne kelljen fél napot szarakodni), kiváltani nem, mert nincs túl élénk fantáziája. Még az eredményeimet is annyira száraz és unalmas módon tudja interpretálni, hogy diszkussziót se érdemes vele íratni. Talán az irodalmi áttekintés megírására jó, ha nehéz összeszedni a hátterét az egésznek, most már nem hallucinál bele nem létező cikkeket.
Már meglévő, ember által írt cikk valamilyen elvű átírására se teljesen alkalmas, abban is vannak enyhén droid beütésű mondatok, vagy újra és újra előforduló, ismétlődő droid gondolatok (ami berögződik neki, mert pl. az az egyik célja az átírásnak, és ha kell, ha nem, erőlteti.) Na mindegy...

Kíváncsi lennék, hogy milyen AI tud megtévesztően emberi cikket írni. De őszintén szólva nem várom, hogy ez bekövetkezzen. Nem azért, mert elveszi a munkámat, tudok én mást is csinálni, és csinálok is, hanem mert úgy érzem, hogy nem hat túl jótékonyan az ember agyára, ha nem kell gondolkodnia.