Az IBM új chiptechnológiája új életet adhat a Moore törvénynek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko írta (#3):
Engem inkább az érdekelne hogy mennyire tartós, mert ugye folyamatosan melegszik, hül és ezt más anyagok sem nagyon szeretik...

A lényeg, hogy a garancia lejártáig éppen kitartson...
ide nekem egy pingpongasztal meretu gput tesztelni ?
Palinko
Engem inkább az érdekelne hogy mennyire tartós, mert ugye folyamatosan melegszik, hül és ezt más anyagok sem nagyon szeretik, de itt már lassan atomi szintű kapcsolatok múlnak rajta, ha azok megszakadnak, rövidre záródnak stb már nem lesznek használhatóak. Vagy valamit rosszul gondolok? Jah meg persze sokkal tisztább alapanyag is kell hozzá. Szerintem előbb utóbb az lesz hogy elkezdenek majd mégjobban területileg növekedni a chippek mert kit érdekel ha 2 tenyétnyi is lesz ha gyorsabb (tudom a távolságok sem mindegy, azért jobb a miniatürizáció)

Kryon írta (#1):
Nem az lesz itt a gond, hogy elfogynának a technológiai lehetőségek, hanem hogy olyan drága lesz a gyártás, hogy egyszerűen nem éri meg. Most az MI miatt kifizetik a magasabb árat is, de nem tudni ez még meddig lesz így. Aztán ha egy ponton azt mondják a vásárlók, hogy ennél többet már nem hajlandóak egy chipért kifizetni, ott van vége a bulinak.

Azért nem lenne olyan drága, ha egységnyi teljesítményt viszünk át a modern technológiára, lásd a zintel ultra 225 az 5600-5600x-el van egy árkategóriában, de a tudása az 5800x fölé helyezi és nem a most pofátlanul túlárazott DDR5 miatt.

Ha meg lehetne a szorzózár- és GPU- mellett MI-mentes is, olcsóbban, lehet, hogy sikertermék lenne belőle - ha a kémszoftverfejlesztők is úgy akarnák azt az OS-ek megírásánál. Fizesse az a MI-adót, aki használja is azt, ne terheljék át azt a társadalom minden szegletére, miközben csak egy maréknyi gazdagszik meg belőle az összes többi, egyre nagyobb kárára.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Nem az lesz itt a gond, hogy elfogynának a technológiai lehetőségek, hanem hogy olyan drága lesz a gyártás, hogy egyszerűen nem éri meg. Most az MI miatt kifizetik a magasabb árat is, de nem tudni ez még meddig lesz így. Aztán ha egy ponton azt mondják a vásárlók, hogy ennél többet már nem hajlandóak egy chipért kifizetni, ott van vége a bulinak.