A valós idejű műholdas hírszerzés minden eddiginél halálosabbá teszi Ukrajna dróntámadásait

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HubaBuba írta (#4):
Nagyobb a motíváció, meg ugye Trumpnak hála nem várnak senkire...

most olvastam valahol, hogy az ukránok már évi 7 millió dront készitenek részben otthon részben nyugat-európai vegyes cégekben. Ami NATO terület lévén támadhatatlan az oroszoknak. a nyugat adott a cégeknek helyet és tőkét, az ukránok meg inovációt és gyakorlati tudást és tapsztlatot, hogy mit érdemes készíteni ami használható és praktikus. Mára gyakorlatilag alig van orosz katona vagy eszköz, ami eljut a forntvonalra. már sok tucat kilométerre kiszurják az ukránok a mozgást és ki is iktatják. Nem véletlenül hívják az övezetet halálzónának. ott repkednek 1000 számra a drónok és lecsapnak mindenre ami megmozdul 20-30 km-en belül a frontvonal mögött. legfeljebb kisebb beszivárgó pár fős egységeknek sikerül éjjel elöbbre jutni. de persze egyre több a hőkeresps dron, ami sötétben is felderiti a katonákat. Ha igazak az adatok idén már minden megsebesített vagy megölt orosz katonát drónok kaptak el.Már nem is igazán inditanak az oroszok péncélos támogatást a katonák mellé mert azokat még elöbb kiiktatják. És az oroszok is igen erősen fogynak már kifele a lövészpáncélosokból és tankokból. Igazán nincsen megoldása az oroszoknak hogyan lehetne hatékonyan áttörni az ukrán védelmet. pár méter területért az oroszok napi ezer katonát áldoznak fel(halott vagy sebesült) éppen ma olvastam, hogy kiszámolták, hogy egy orosz katona kiiktatása átlagosan 320 dollárba kerül az ukránoknak.

t_robert írta (#3):
meg kell, hogy jegyezem az ukránok igen inovativan használják és integrálják a legkorszerübb technológiákat. Messze jobban és hatékonyabban, mint az oroszok.

Nagyobb a motíváció, meg ugye Trumpnak hála nem várnak senkire...
meg kell, hogy jegyezem az ukránok igen inovativan használják és integrálják a legkorszerübb technológiákat. Messze jobban és hatékonyabban, mint az oroszok.

Narxis írta (#1):
Helyes.

Ó, yeSS!

Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)

Narxis
Helyes.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.