A programozók szerint a mesterséges intelligencia lassan leépíti a szakmai tudásukat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát nem is tudom. Bár nem programozó vagyok, hanem rendszergazda, de azért programozom is. Ráadásul használok olyan nyelvet, aminek elödjeit már elkezdtem használni valamikor a 90-es években. vagyis elég sokat tudok róla. ennek ellenére ha kérek valami rész megoldást AI-tól néha alaposan meglep, hogy jééé ilyen is van benne és így is lehet?????? 😊 Szóval én inkább tanulok az AI-któl. 😊 legyünk racionálisak sokkal többet tud, mint én pedig alig 47 éve foglalkozom informatikával. Még valamikor 1979-ben kezdtem programokat írni..... És persze tini koromhoz képest 1000-szeresére nőt a tudásom informatikában, de közben a tudás anyag meg milliószorosára. Vagyis ma 1000-szer kevesebbet tudok, mint tini koromban. 😊 Vagyis folyamatosan fejlődöm, de fasorban se vagyok az ismeret anyag bövüléséhez képest.... vagyis az AI nem butit, hanem okosít szerintem. Hiszen olyan megoldásokat és ötleteket mutat, ami 10 millió programozó sok évtizednyi ismerete és tapasztalata. Persze ez távolról se jelenti azt, hogy mindent el kell fogadni kritikátlanul, amit az Ai ad. én inkább csak rész megoldásokat és őteleteket használok abból, amit az AI ad. Sokszor átírom részleteiben azt, amit kapok. Minden képpen gyorsítja és egyszerüsíti a program írást, mert nem kell alapvető favágó részeket nekem készíteni.