3
  • Kotomicuki
    Ilyen az, amikor egy befektetői csoport tenyerel rá egy tech-cégre: megkezdődik a lejtmenet, mert csak a profit (növelése) a lényeg, ami majd elhozza a végső megszűnést is... (lásd még a zifjabbik nagy kékség vesszőfutását, ahol a részvényesek kiszolgálása lett az egyetlen(, "sikeresen" megvalósított) vezérelv az utóbbi év(tized)ekben...)

Igen, a RISC-V egyenlőre jobban áll a jövőbiztonságosság tekintetében, mint az egyre kapzsibbá és emiatt egyre megbízhatatlanabbá váló ARM - az nVidia is megszabadult a részvénycsomagjától, ennyire bízik a zarm jövőjében...
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Arm és X86 között nincs akkor különbség, mint azt sokan gondolják. Egyébként próbálkoznak, csak annyira nem népszerűek ezek.

https://www.tomsguide.com/computing/laptops/copilot-pcs-ar e-here-11-snapdragon-x-elite-laptops-you-can-buy-right-now
  • Palinko
    Én pár éve még láttam benne nagy fantáziát hogy lecseréli az x86-64-et és brutál sok magos ARM chippek lesznek mostanra a gépekben, de igazából ez nem történt meg és nem értem mitől történne meg most. Felhajtóerőnek arra gondoltam hogy a jól sikerült appl M1, mostanra már többedik generációnál jár az is, chip majd felbátorítja a többi gyártót is hogy póbálkozzanak ezzel, de úgy néz ki nem éri meg.