ingatlanpiaci összeomlás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az arányokat nézzétek,hogy egy magyarnak mennyi megy el a fizetéséből rezsire,és egy németnek mennyi,mindjárt nem is olyan ördögtől való a lakásbérlés. főleg h ha kap 200 km rel arrébb egy jobb munkaajánlatot,hát gond nélkül feladja az eddigi bérleményt és megy az újba. Egy ház csak röghöz köt,ha nincs jó munkád a közelben vagy saját vállalkozásod. Akkor van értelme birtokolni.
Ha kiadnád: jellemzően borsodban nem sokat érnek a kis faluban lévő házak,ha ki is adnád biztos nem fedezné önmagában egy nyugat magyarországi bérlemény költségeit.Talán még egy városi sem. Pedig arra lehet megkeresnéd a borsodi fizetésed kétszeresét ugyanazzal a munkával.
Befektetésnek is nagyvárosban éri meg,egyetemek közelében,vagy nagy gyárak mellett ahol igény van a dolgozó/egyetemista lakhatására. De most nem érdemes venni a lakáshitel miatt egekben az árak. Pár év és sajnos kezdenek majd bedőlni ezek a hitelek,akkor lesz majd olcsó lakás. Nem gonoszságból irom,ez lesz. ahogy a munkáshitelnél is nagy az aránya annak aki nem képes visszafizetni azt a párszázerzet se.
Nyilván egy lakás/ház az érték,ha meg tudod engedni magadnak,de csak akkor ha ki is tudod használni.
Nálunk inkább az a szemlélet,hogy itt születtem a faluban,itt az örökölt házam,itt maradot. és akkor szarul fizető munka van,vagy utazol 100 km minden nap a rendes állásért valami nagyobb városba.
Ha kiadnád: jellemzően borsodban nem sokat érnek a kis faluban lévő házak,ha ki is adnád biztos nem fedezné önmagában egy nyugat magyarországi bérlemény költségeit.Talán még egy városi sem. Pedig arra lehet megkeresnéd a borsodi fizetésed kétszeresét ugyanazzal a munkával.
Befektetésnek is nagyvárosban éri meg,egyetemek közelében,vagy nagy gyárak mellett ahol igény van a dolgozó/egyetemista lakhatására. De most nem érdemes venni a lakáshitel miatt egekben az árak. Pár év és sajnos kezdenek majd bedőlni ezek a hitelek,akkor lesz majd olcsó lakás. Nem gonoszságból irom,ez lesz. ahogy a munkáshitelnél is nagy az aránya annak aki nem képes visszafizetni azt a párszázerzet se.
Nyilván egy lakás/ház az érték,ha meg tudod engedni magadnak,de csak akkor ha ki is tudod használni.
Nálunk inkább az a szemlélet,hogy itt születtem a faluban,itt az örökölt házam,itt maradot. és akkor szarul fizető munka van,vagy utazol 100 km minden nap a rendes állásért valami nagyobb városba.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Ez ellen mindenáron tennünk kell akár erővel is.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Igen abban egyet értek hogy nem lesz krach mert a befektetők mindig vesznek majd lakást. Vagy olyanok akiknek van pénze és kiadják.
the world is mine
Két dologtól tudna összeesni, ha lenne olcsó kínálat hirtelen sok, ami nem lesz, az új lakás számok évről évre csökkennek, és az ötöde-tizede annak, ami kellene egy ilyen forgatókönyvhöz, a másik lehetőség, ha hirtelen lecsökkenne a kereslet, vagyis hirtelen mondjuk negyedelődne a lakosság, vagy vmi elképesztő mértékű reneszánsza lenne a jurtában lakásnak és mindenki kiköltözne a legközelebbi erdőbe, és nem tervezne se venni, se birtokolni lakást.
Az ingatlanközvetítőknek nyilván az is krach, ha mindenki marad abban a lakásban, ahol 2024-ben is lakott és ezen 2026ban se tervez változtatni, de ennek nulla ráhatása van az árakra, ennek csak a közvetítői jutalékra van hatása.
Látszik egy vagyonkoncentráció, és kevés lakás épül, így az egyre tehetősebbek és tehetősebbek sportja lesz a saját lakás, itt van a nyakunkon a rég áhított nyugat, ahol szinte mindenki bérel és pár ember kezében vannak komplett lakótömbök.
Az ingatlanközvetítőknek nyilván az is krach, ha mindenki marad abban a lakásban, ahol 2024-ben is lakott és ezen 2026ban se tervez változtatni, de ennek nulla ráhatása van az árakra, ennek csak a közvetítői jutalékra van hatása.
Látszik egy vagyonkoncentráció, és kevés lakás épül, így az egyre tehetősebbek és tehetősebbek sportja lesz a saját lakás, itt van a nyakunkon a rég áhított nyugat, ahol szinte mindenki bérel és pár ember kezében vannak komplett lakótömbök.
nem tudom, de a kúrmány fog jól járni
nemrég olvastam ezt a cikket
https://www.instantingatlanertek.hu/blog/ingatlanpiac-osszeomlas-2025-valoszinusegek-forgatokonyvek-ingyenes-ertekbecsles
azt írja, hogy stagnálás lesz az ingatlanpiacon
szerintem meg ezt nem lehet bírni, full buborék, muszáj nagy áresésnek lennie
mit gondoltok?
https://www.instantingatlanertek.hu/blog/ingatlanpiac-osszeomlas-2025-valoszinusegek-forgatokonyvek-ingyenes-ertekbecsles
azt írja, hogy stagnálás lesz az ingatlanpiacon
szerintem meg ezt nem lehet bírni, full buborék, muszáj nagy áresésnek lennie
mit gondoltok?