3
lesz ingatlanpiaci összeomlás?
-
Két dologtól tudna összeesni, ha lenne olcsó kínálat hirtelen sok, ami nem lesz, az új lakás számok évről évre csökkennek, és az ötöde-tizede annak, ami kellene egy ilyen forgatókönyvhöz, a másik lehetőség, ha hirtelen lecsökkenne a kereslet, vagyis hirtelen mondjuk negyedelődne a lakosság, vagy vmi elképesztő mértékű reneszánsza lenne a jurtában lakásnak és mindenki kiköltözne a legközelebbi erdőbe, és nem tervezne se venni, se birtokolni lakást.
Az ingatlanközvetítőknek nyilván az is krach, ha mindenki marad abban a lakásban, ahol 2024-ben is lakott és ezen 2026ban se tervez változtatni, de ennek nulla ráhatása van az árakra, ennek csak a közvetítői jutalékra van hatása.
Látszik egy vagyonkoncentráció, és kevés lakás épül, így az egyre tehetősebbek és tehetősebbek sportja lesz a saját lakás, itt van a nyakunkon a rég áhított nyugat, ahol szinte mindenki bérel és pár ember kezében vannak komplett lakótömbök. -
manson222 #2 nem tudom, de a kúrmány fog jól járni -
tralalala #1 nemrég olvastam ezt a cikket
https://www.instantingatlanertek.hu/blog/ingatlanpiac-osszeomlas-2025-valoszinusegek-forgatokonyvek-ingyenes-ertekbecsles
azt írja, hogy stagnálás lesz az ingatlanpiacon
szerintem meg ezt nem lehet bírni, full buborék, muszáj nagy áresésnek lennie
mit gondoltok?