4
  • Cat #4
    Van egy honlap, azon van egy reklám, amiért valaki fizet, mert emberek megnézik. A reklámozó miért fizessen azért a honlapnak, mert jött egy MI-bot, ami letöltötte az ott lévő tartalmat, és aztán megmutatja másoknak a saját felületén, ha valaki rákérdez? Ha a honlapnak nem lesz látogatója, akkor simán meg fog szűnni.
  • Supra-III
    Oké, lehetséges, de ha legalább a lekérdezés egy klikknek minősülne, legalább látszódna, hogy nem a senki földje egy oldal, pedig használják.
  • Cat #2
    Nincs rá pénzük az MI cégeknek, hogy fizessenek a forrásokért. Mindegyik modelkészítő veszteséges. Pénz csak az alkalmazásban van, azaz ha pl. egy generált képet eladsz valakinek. Addig tart a tánc, amíg a befektetők elhiszik, hogy valahogyan nyereségesek lesznek. De mindegyik (openai, anthropic, meta, mistral, stb.) biztosan nem lesz az, úgyhogy sok pénz fog itt elégni.
  • Supra-III
    Én tisztelem őket, de ezt nem gondolták át.
    Annó érdekes módon nem tiltakoztak a miatt, hogy lejegyezzék a szájhagyomány útján terjedő zenei anyagokat: Ezt mindenki üdvözölte. Azzal sem volt gondjuk, hogy az internetre felkerüljenek (nyilván, bizonyos feltételek mellett). Hozzáteszem az internet segítségével olyan ismertségre és elérhetőségre tettek szert, ami előtte elképzelhetetlen volt.
    Most meg eléállnak az MI vonatának, hogy majd ők megállítják. Nem, nem fogják - csak azt fogják elérni, hogy ha kimaradnak (bár méltatlanul) de el fognak tűnni a süllyesztőben.
    Persze amit Trumph csinál az sem normális, valahol a kettő között lenne.
    Én azt nem értem, hogy olyan tech cégek, akik kifejlesztették az MI-t, illetve sok ezer más technológiát - miért nem tudják megoldani, hogy minden egyes esetben, amikor egy zeneszám, weboldal, téma szóba kerül az MI válaszában, akkor bejelezzen a forrásnál? Ezzel mindenki boldog lenne, megkapnák ami jár.
    Vagy ez így túl logikus?