7
  • kjozsef056
    Pedig hosszútávon van a legnagyobb értelme... lásd btc. Hiába vannak benne nagy LE utak ha utána meg simán tud duplázodni majd... és ha nem adod el addig nem buksz vele..
    Én is játékpénzt tettem bele és simán végigültem a hullámokat.

3 millával kezdtem amit rövid időn belül megdupláztam. Majd jött egy ba**ás ahol a 6 millám papíron ért vagy 300 ezret... De nem pánikoltam mivel visszament 6 millára... ami most ismét kevesebb mert megint beragadtam ,de mivel tudom a le után mindig van fel kicsit sem érdekel... a bankba ugyis csak kevsebb lenne a pénzem mivel vonnak belőle költésgeket.
    Meg szokták mondani olyan pénzzel tőzsdéz,kriptozz ami nem számít ha elveszik... Nos ez a 3 milla ilyen volt nekem. Én ezt nem is jegyzem már sehol... ha 20 év múlva már 15 milla lesz belőle meg csak örülök...
  • lammaer
    Mindenki reménykedik abban hogy megtalálja a következő BTCt, és nem lesz olyan szerencsétlen mint a csávó aki pizzát vett belőle...
  • lammaer
    Kriptóval hosszú távra tervezni? Sztem az egy borzasztóan kockázatos dolog. Játékpénzt tartottam benne amikor kijött az ETF hozzá, de láthatóan nem nekem való, mert én buy and hold emberke vagyok, a kriptó pedig igényli a folyamatos adás-vételt a volatilitása miatt.

Persze lehet jönni hogy nézd meg a bitcoint, de ugye az kb az unikornis, ami hosszútáon nagyot ment, rengeteg coin inkább meghalt a kezdeti hype után. Kedvencem a Trump coin, számomra az amerikai elnöki pozíció renoméját az vitet a sirba amikor az elnökúr kpra váltotta a megválasztási sikerét.

Amúgy viccess hogy az egész kriptó abból született hogy ugye fujj fujj átláthatóság, csúnya bankrendszer, csúnya hatóságok, éljen a szabdság. Már eljutott oda hogy abban reménykednek hogy végre valami bank (FED?) vagy ország felkarolja, és akkor lesz majd kánaán és akkor a kriptó nemlesz ilyen volatllis meg kiszámíthatatlan...

Viszont az érdekes, hogy "hit" szempontjából a kriptó nem biztos hogy rosszabb mint mondjuk az arany vagy akár a FIAT pénzek.. mindegyik mőgőtt az értékbn való hit van. Max az a különbség hogy az aranyban vmiért évezredek óta hisznek az emberek, illetve a FIAT pénzeknél ugye van látható dolog - bank, állam - amiben könnyebb "hinni".
    De az értékét kvázi az adja hogy limitált mennyiség van belőle és relative ritka fém, de ez igaz a BTCre is. Vmi okos szerint a megalkotó is ezt próbálta utánozni a BTC létrehozásakor....

• t_robert
    Úgy tűnik marad a rövid távú kereskedés. azért mivel van vagy 550-600 kripto valuta és 1-2 naponta mindig megrángatnak egy kicsi pihenő valutát. Olyat aminek kicsi a kapitalizációja vagyis kevés a benne levő pénz. Mondjuk ott pihizik benne 30 millió dollár. aztán hirtelen megjelenik valaki pár 100 ezer dollárral és meglöki az árat felfele. ami elindul felfele, mert mások is elkezdik venni az emelkedő árak miatt. aztán lehet 2 óra múlva mondjuk az eredeti 1 dolláros ár már 1,70 dollár. aztán amikor eléggé felment az ár aki elkezdte meglökni az árat eladja a több száz ezer dolláros készletet, amitől el kezd bezuhanni az ár. Persze akkor mások is kapcsolnak és elkezdenek eladni. Ha számítógéppel figyel az ember akkor gyorsan tud kapcsolni és lépni. Aki kézzel kereskedik applikációval figyelni az elbassza a fél napját és lassan reagál Szóval eső crypto árak mellett is lehet kaszálni 1-2 jól megirt programmal.
  • kjozsef056
    3$-os xrpm van szóval én még évekig várom a 4-5 $-os csodát... Mondjuk vicces mindig a kriptos portálokat olvasni hog akár 150$-is lehet meg 50 meg 30 meg végtelen azt még 4 se volt sose :)
  • t_robert
    lehet lesz az 70 ezer is. a helyzet az, hogy a kripto valuta mögött nincsen valós gazdasági teljesitmény csak piaci várakozás. Semmi nem garantálja, hogy nem rángatják le az árat 50 ezerre vagy nem rángatják fel 130 ezerre.
  • felemelő
    Örülhetnek azok a revolutosok, akik időben eladni akartak, de a kormány kötözködése miatt nem tudták megtenni.

Bár, most várhatnak új csúcsra, ha úgyis hosszútávra terveznek, akkor meg mindegy.