8
-
mortep #8 Nem, ez egy válasz egy túlzott elvárásokat támasztó, realitásokat mellőző kritikára.
Adott egy példaértékű projekt, amelyik úgy tarja fenn magát, hogy nem a profitmaximalizálásra hajt, hanem megmaradt az eredeti célja mellett a lehetőségeihez képest, úgy hogy most egy újabb, súlyos kihívással kell szembenézzen.
Utoljára szerkesztette: mortep, 2025.10.27. 12:33:02 -
felemelő #7 Egyedül a "Föld-anyácska" ad ingyen.
Csak egyrészt túl sokan vagyunk már lassan.
Másrészt vannak pénz és/vagy hatalom hajhászó emberek jószámmal, akik "elkerítenek" egy egy részt és közlik, ez az enyém, erővel is megtartom kizárólagosnak.
De a témára: nincs ezzel az "ingyenes" üzleti modellel sem semmi baj, amíg nagyon korrekten (mint a nem ingyenesek szerződéseinél) megállapodnak.
Csak ugye itt is olyan modellek működnek, mint a nem ingyeneseknél, hogy pl. kvázimonopol állapotba futtatom fel, addig jófej vagyok, onnan meg egyoldalúan módosítom a hallgatólagos megállapodásunkat és annyit és azt veszek el a felhasználótól, ami tetszik.
-
harmi2009 #6 Az "ingyenes" fogalmán túl kellene már lépni. Semmi nincs ingyen max a levegő amit beszívunk.
Ha valaki ( személy, cég) ingyen ad valamit annak örülni kell. De ez csak az ő jó fejségük miatt van és ha felfut egy ilyen termék akkor előbb-utóbb muszáj valamilyen bevételre szert tenni. Legyen ez hirdetés vagy az adatok eladása.
Nem lehet végtelenségig saját zsebből mindent finanszírozni. -
Gabbbbbbbbbbbb #5 >De ha egyébként nem tetszik, fejlessz és futtass fel egy hasonlót, ingyen.
Ez egy sztereotipikus reakció egy foss projekt kritikájára. Igazad van abban, hogy SO. egy jó szolgáltatást nyújt ingyen, de ne tévedjünk el, ők is a profitra hajtanak, csak nem gusztustalanul és gátlástalanul, mint más közösségi platformok. -
mortep #4 A redditnél még részben megértem a kritikádat, mert ők nagyon a profitra hajtottak rá de a stackoverflow-al kapcsolatban kicsit sem.
Ők úgy szerveztek közösségi, tudásbázist építő platformot, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Nem pakolták tele idegesítő reklámokkal, nem vezettek be trial period-ot, tényleg egy hiánypótló hasznos eszközt alkottak és aki kijelenti hogy csupán szövegek tárolásáról van szó kb. semennyi fogalma sincs a működési folyamataikról...
De ha egyébként nem tetszik, fejlessz és futtass fel egy hasonlót, ingyen. -
Gabbbbbbbbbbbb #3 Értem h bevételcsökkenést okoz a forgalomcsökkenés. Csak felháborítónak tartom, hogy reddit és stacko. is úgy tesz, mintha szöveg host-olása csilliárdokba kerülne. Reddit-en még az emberi moderálás nagy részét is önkéntesek végzik fizetés nélkül, kabaré. -
mortep #2 A redit problémája az, hogy az AI csökkenti a forgalmát és valahol érthető a reakciója, bár az utóbbi időben kezdett megállapodásoka kötni AI vállalkozásokkal.
A stackoverflow portál pl. eléggé közösségi jellegű és ott is komoly problémát okoz a tevékenység csökkenése amit az MI okoz... gyakorlatiag az információforrását nyírja ki az MI, ami alapján tanul
Utoljára szerkesztette: mortep, 2025.10.24. 09:12:16 -
Gabbbbbbbbbbbb #1 Menjen a reddit is a b**** p*****a. Ők is csak a felhasználóikon élősködnek. Nem elég, hogy milliók írnak ingyen magvas hozzászólásokat a platformjukon, még fejőstehénnek is nézik őket reklámokkal és minden egyébbel, pl. algoritmus néha eléggé manipulatívan bedob dolgokat az ember home feed-jébe.
Értem én, hogy a TOS-ben benne van, hogy egy sz**darab a felhasználó, de akkor is.