8
  • inkvisitor
    Nem szakemberek hiányoztak, hanem bizonyos típusú berendezéseket installálni képes szakértelemmel rendelkező emberek. A Boeing is viszi a saját szakembereit új gyárak beállítási llépéseinél meg a betanításnál.
    Ez általános mindenhol.
    Én is mentem anno olaszba új gyár indításához és néha a fejemet fogtam, hogy az elvileg szakértő helyiek miket csináltak.
  • Inquisitor
    Előző részek tartalmából:
    Keleti cégek megpróbálták átpakolni a gyártást az USA-ba, de kiderült, hogy nincsenek szakemberek eme csodaországban. Ezért vittek sajátokat. Azokat meg elvitte az ICE. Mese vége. Progress törölve. :D
    Szóval TMSC, Hyundai, Samsung Toyota és sokan mások rápacsáltak.
  • gosub
    Megy a köpködés Trumpra, csak azt felejtik el, hogy már Biden alatt elkezdték ezt a politikát, erről 2022-ben törvényt is megszavaztak meg 6 milliárd dollár támogatást. Valamint hogy Tajvan sok milliárdért chipgyárakat épít az USA-ban és már 2030-ra a chipgyártás 20%-a oda vándorol.
    No meg Bidenék q törvénybe azért iktatták, mert azt mondták Trump rendeletként vissza fogja ezt vonni.
    Jó a propaganda ami a demokratáknál, Bidennél erény, az Trumpnál már gonosz önkényként van előadva.
  • takysoft
    Az USA épp AZÉRT védi meg Tajvant, mert ott a chipgyártás.
    Ha ezt Tajvan feladja, akkor nekik annyi :D Ezt ők is tudják.

Az USA meg ígérgethet, amik akar.... az USA mindig is annak volt barátja, ahová az érdekei fűzték. Az ígéretei szart se érnek.

• inkvisitor
    Megfelelő taiwani válasz, lehetséges, de akkor nukleáris fegyvergyártás Taiwanra helyezését kérjük.
    Vagy: Mihelyt az USA biztosítja az alapanyagok helyszíni termelését (ritkaföldfémek), akkor elindítjuk az ellátási lánc kiépítését. Megfelelő alapanyag ellátás nélkül nem lehet termelni csipeket.
    Mire kiépül bármilyen értelmes rendszer az USA-ban, Trumpot rég eltemetik.
    Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2025.09.30. 13:59:13
  • csulok0000 #3
    Az idióta Trump azt csinálja, mint a nagy darab gyerek az óvodában. Mindenkitől megpróbál elvenni mindent, arra építve, hogy félnek tőle. Csak aztán kellemetlen lesz amikor a sok kicsi összefog és az udvar egy eldugott sarkában összeveri...
  • Narxis
    Ennyi. Nem gondoltam volna, hogy az USA nagyobb veszély lesz Taiwan-ra mint Kína de úgy látszik itt tartunk.
  • Supra-III
    Ezek hülyék. Ez az értelmi szint még akkor is gáz lenne, ha egy csattogó szárnyú falepkéről szólna egy homokozóban.
    Ettől most biztos összetojták magukat taiwanban :-) Az első állam aki összedőlne taiwan nélkül, az pont az usa.
    Vajon mennyit ér egy olyan ember szava, aki most próbálja kinyírni eddigi egyik legnagyobb szövetségesét?
    Ha én lennék a tsmc, az utolsó hely, ahova a gyártást vinném, az az USA. Hogy Kína lenyúlja-e taiwant, az kérdés, de hogy Trumph 1 másodperc alatt államosítaná (vagy ellehetetlenítené) az amcsi gyárat, az tuti.

Utoljára szerkesztette: Supra-III, 2025.09.30. 08:08:19