7
  • AgentKis
    El kellene gondolkodni, hogy az egészségügy szempontjából a nagyobb hatékonyság (több gyógyult) a fontosabb, vagy az, hogy több okos orvos legyen? Én az előbbire szavaznék ;-)
  • quatlander
    Pontosan.
  • zola2000
    Attól függ ki hogyan és mire használja.
  • t_robert
    Az Ai okán olyasmikkel foglalkozom, amivel azelőtt az eszembe e jutott mivel sokkal egyszerűbb hozzá jutni az információkhoz. Ha nincsen infó, mert nem elérhető vagy nehezen megkereshető, akkor alapból nincsen min gondolkodni. Én éltem már a net előtti időkben. amikor hatalmas információ hiányban léteztünk. Volt az embernek pár lexikonja. Ha felmerült benne valami és az elavult lexikonokban nem volt benne, akkor mradt az, hogy elmegy egy könyvtárba és utána néz. rászánva 2-3 órát..... ha sikerül egy könyvtár szűk információiból kikeresni a neki relevánsat. Így alig született meg valami, hogy érdekelne két perc múlva a hamvába is hullt. mert nem igen lehetett egyerűen információt szerezni. az AI méginkább kibővíti az információ hozzáférést. vagyis nőveli a lehetőséget, hogy legyen min gondolkodni....
  • t_robert
    Ez szerintem baromság...... ma sokkal bonyolultabb megoldásokat használok az informatikában, hogy megtámogat az AI. Olyasmiket, amit azeéött sezembe se jutott megkeresni, mert túk sok idő lett volna kikeresni egy normál keresőben főleg ha nem tudta pontosan, hogy mit keres az ember. aztán ha kapott 1000 találatot újabb egy óra volt mire megpróbáltam megtalálni a nekem fontos releváns választ. Persze ennyi energiája és ideje nincsen az embernek. Így leginkább bele se fog. Persze programozom is és kérdezek az AI-tól dolgokat, ami nem jelenti a válaszok kritka nélküli átvételét inkább egyfajta irány mutatóként használom az AI-t ami ötleteket ad és a magam izlésére szabom a kódokat is és felhasználom. Amióta van Ai sokkal többet gondolkodom..... Okosodom nem butulok.....
  • dyra
    Naivság azt hinni nem lesz általános elbutulása. Jóval kevesebbet kell gondolkodni az MI-nek köszönhetően. Minden készség fejlesztését hátrányosan érinti. Gyorsabb, hatékonyabb. Az emberiség meg elfog hülyülni (mégjobban).
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2025.09.04. 09:17:45
  • ZenMillitia
    Mindenkinek olyan neuralis palyai sorvadnak el amire nincs szuksege vagy nem szorakoztatja. Ez igen ez ilyen ilyen a biologiai es a spiritualis evolucio. persze aki azt is az aitol kerdezi meg,hogy milyen illat jobb az nyilvan nem szeret elni.