2
-
Vanek úr #2 Hűha. Van itt baj rendesen. Kezdem a végén...
Te pont azt a típusú embert testesíted meg, aki tényleg nem gondolkodik. Hallott valahol valamit, és már el is hitte. Egy példa: Gödény azt mondja, hogy az oltások mérgek, és különben se adjon senki a nagy mocsok cégeknek pénzt semmire - de azért vegye meg mindenki tőle a mesterségesen előállított 'vitaminokat', mert az az élet. Na, pont ezt látom nálad is. Valaki 'felnyitotta' :) a szemed, és annak adod a pénzed. Az ilyen emberekre szoktam azt mondani, hogy 'élj, ahogy szeretnéd, csak ne terjeszd a baromságaidat'.
Az energia ellátásról egyszerűen látható, hogy tényleg gondjaink vannak. Bizonyos helyeken (igen, pl. amcsiban is több helyen (Texas egy jó kis példa)) már most gond van az áramellátással - vagyis nincs biztosítva a napi folyamatos áramellátás. De most volt nemrég a spanyol-portugál probléma, aminek következtében nagyjából 1 hétig nem volt áram a spanyoloknál. Vagy lehet említeni a Balkánt, ahol szintén nincs biztos áramellátás. De nálunk is lassan lejár Paks élettartama, és már nem hosszabbítható tovább (elvileg azért épülne Paks 2 is, hogy kiváltsa azt, és több áramot termeljen - de eddig egy hatalmas lyukért adtak ki több milliárdot, és sehol nem tart a projekt). És rengeteg olyan ország van, ahol a határok közelében járnak a termeléseikkel. Ha pedig beüzemelik ezeket a hatalmas fogyasztókat (az ilyen adatközpont kisvárosok éves energiafogyasztását eszik meg óránként), akkor tényleg lehetnek gondok (azt hiszem, a MS is saját atomreaktort terveztet a saját adatközpontjai mellé, de nem minden nagyobb cég gondolkodik így). És elég egy pár nap 40 fokos hőség, vagy -20 fokos hideg, és megdőlnek áramfogyasztási csúcsok, ami után/közben egyszercsak azt veszed észre, hogy nem megy a géped, mert nincs áram (mondjuk legalább nem állsz neki kommentelgetni ilyen 'okosságokat').
Az meg, hogy a Napnak mennyi energiája van, egészen addig nem releváns infó, amíg nem tudjuk azt kiaknázni, és tárolni (ugye, az megvan, hogy este nincs nap? :-) és hogy a napelemekkel is csak bizonyos kis részét tudjuk felfogni a napenergiának? illetve hogy nem nagyon lehet tárolni ezt?). Az megint csak nem releváns, hogy a föld felszínének 71%-a víz, ha annak csak nagyon kis része iható (ha mondjuk megkérdezted volna ezekről is a ChatGPT-t, mielőtt nekiállsz billentyűzetet koptatni, akkor nem írogatnál ilyen balgaságokat). Dietetikusok meg nem ajánlanak se vörös húst, se alkoholt (édesanyám rendszeresen járt dietetikushoz, és ilyent véletlenül sem hallott - de ha nézed a tévét, akkor ott is láthatsz dietetikusokat, és ők sem ajánlanak soha ilyent, mert azonnal megszólná őket a szakma) - vagyis baromságokat is terjesztesz (remélem, nem ragályos :-) ).
És a leglényegesebb: senki nem paráztat senkit. Annyi volt leírva a hírben, hogy az energiavállalatoknak el kell kezdeni újabb termelőket építeni/beüzemelni, különben az adatközpontok építése (ezzel az NVIDIA eladásai) le fognak állni/be fognak zuhanni (mert nem lesz energia az üzemeltetésükre). A címben is ez van, idézem: "Az áramhiány okozhatja az Nvidia szárnyalásának végét ". De nem baj, mert nálad ez is a fegyver-, meg a hús-, meg a gyógyszerlobbi munkája. :-) -
ZenMillitia #1 ott van a Nap. 1000000000000000 szor tobb energiaval mint ami keves lenne
ott van a fold felszine 70%a viz.
De sir a sok majom h viz meg aramhiany. jo business alap. kb akkora kamu ez is,minthogy a dietetikusok toljak hogy kell a marhahus holott rakkelto. kell a vorosbor, holott idegmereg egeszsegtelen nem tamogatja a szivet es oli a mikrobiomot. ES RAKKELTO A BOR IS es MINDEN TIPUSU ALKOHOL IS KIS MERTEKBEN KICSIT KOZEPESEN MEGJOBBAN.
nyilvan erosebb az alkohol business lobbi meg a gyogyszerlobbi husipari lobbi,mint amennyire fontos az emebrek egeszsege.
itt meg ott a fegyveriparban husiparban is reszvenyes energialobbi. paraztatjak az emebreket,hogy megfizessek a pofatlan eloskodo emberek luxusat (olajipari fergeskedes)...parazitak marketingkampanya szuli az ilyen tudomanytalan cikkeket. ha nem hised kerdezd meg a ChatGPT 5 Prot.
Igen, tudom agymosott vagyok. szektas. es buszke is vagyok ra. ez dicseret. tudom gyogyszer elgurult stb. ezek az indikatorai annak hogy nem vagyok birka. aki vorosbort iszik, alkoholt iszik voros husikat eszik, es megkoszoni,hogy fereg eloskodo milliardosok lambojat es veyronkajat fizeti, akkor taps. Begikem, meg koszond is meg,hogy levittek az energia arat 1.1%kal barmelyik eloskodo bab kormany is legyen amikor eleve 10000%ot fizetsz. birkak lemingek mind. de a lenyeg,hogy aki atlat a szitan az az alufolias.
Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2025.09.03. 08:28:39