6
-
Ennyi. Elmennek ezek a jó édes... én 2011 óta telepítgetek apk-kat mert nekem ahhoz van kedvem, én tudom, hogy melyik vírusos melyik nem, ez az ÉN MAGÁNÜGYEM. A Gulág meg ha vért izzad se fog engem rákényszeríteni arra, hogy ne telepíthessek apk-t. -
jozsi031 #5 Szemét társaság,tömören. -
kvp #4 Ezzel gyakorlatilag lehetetlenne teszik a nyilt forraskodu alkalmazasok hasznalatat es az online regisztracio nelkuli otthoni alkalmazaskeszitest. Tehat semmilyen modszer nem lesz arra, hogy valaki otthon offline leforditson egy alkalmazast sajat maganak es a google alairasa nelkul felrakja a sajat keszulekere.
Aki nyilt forraskodu alkalmazast akar fejleszteni, annak regisztralnia kell a google-nel es igy is csak a sajat a google altal engedelyezett fejlesztoi telefonjara rakhatja fel, de nem oszthatja meg senkivel. Innentol a google android semmilyen elonnyel nem fog rendelkezni az iphone-okhoz kepest. Annak aki tovabbra is szeretne sajat programokat futtatni annak marad a google mentes kinai keszulekek beszerzese erre a celra es egy hivatalos google-al szerelt keszulek beszerzese a mindennapi elethez szukseges hivatalos alkalmazasok (pl. digitalis allampolgarsag, bank, berletek, stb.) hasznalatara.
Plusz akinek sajat alkalmazasboltos es mellette play store-os azsiai keszuleke van (xiaomi, samsung, stb.), annak a sajat alkalmazasboltos app-jai vagy megszunnek mukodni (az alkalmazasboltokkal egyutt) vagy a Google-nek a teljes gyartot ki kell zarnia a hivatalos Android keszulekek korebol.
Kerdes mit szolnak ehhez azok a kis azsiai gyartok akik erintettek? (Xiaomi, Samsung, stb.) Plusz mit is gondol errol az Europai Unio? -
Dodo55 #3 Egy ilyen intézkedés még szerintem teljesen rendben van technológiai oldalról ahhoz képest pl., amilyen használhatatlanul zárt az iOS volt mindig is. Az más kérdés, hogy az egyes szolgáltatások teljesítésének gyakorlati szükségszerűségén kívül kötelező jelleggel személyes adatokat kérni az interneten nettó tahóság. -
Cat #2 Androidra vagy a Chrome böngészőre készülő reklámblokkolók se lesznek sose a saját boltjukban. Ami nyilván nem baj, joguk van hozzá, de akkor engedélyezzék a máshonnan való telepítésüket. -
end3 #1 Majd a Google Pixel telefonokon! - Akinek erre van szüksége vegyen olyat!
Több olyan alkalmazás létezik, amely nincsen a Play Store-ban, mert mondjuk a G-nek konkurenciát jelentene valamilyen szolgáltatással, (Lsd ol. "Rumble" app.) vagy szankciózott országban élnek a fejlesztők, lsd. Kína az inverterek vagy klímák, routerek, stb. más IoT, v. egyéb mérőműszerek, eszközök app-jai. Ezek akkor csak alternatív forrásokból telepíthetők.
Anélkül működnek a telefonokon, hogy különösebben vírusok lennének, - (vagy éppen pont egy orosz víruskereső alkalmazás..,) a telefonok követése és adatlopás területén pedig a G "máséban a szálkát" kifogásolja, a saját "gerendáját' pedig bocsánatos v. ünnepelni való jelenségnek tekinti. - Remélem a kínaiak a high tech eszközeiken megoldják a G nélkül is, legfeljebb kínai store-ból.
(Gyűlölöm ezt a monopolhelyzetből adódó, "megtehetem a világból más fejlesztők kizárását, hát meg is teszem" felfogást. - Remélem mindannyian a pokol kénköves tüzén fognak égni, akik a Szilícium-völgyben így, protekcionizmussal teszik tönkre az emberiség jövőjét.)