5
  • zetortraktor
    Mire is reagáltam? " csak komédiát és vigjátékot lehet késziteni, mert más mufaj valahogy nem igen jelenik"

Azt hittem, hogy segítek neked, ha leírom, hogy mennyire nincs igazad, de a jelek szerint nem hatott meg, hogy az idei 10 magyar film egyik sem volt komédia. Vagy történelmi.

Azt mindenki tudja, hogy készül itthon komédia film és történelmi film. Én azt írtam, hogy idén még nem készült. Tudom, hogy ügyesen tudod használni a Google-t ,hogy leírj pár komédia és történelmi film címét az elmúlt 100 évből, de én ezeket fejből is ismerem.

Itthon a legtöbb magyar mozifilm dráma.
  • zetortraktor
    Csak le kell írnod, hogy nem értesz hozzá, és megköszönnöd, hogy egy téves tudásodat helyre raktam. Nem buta vagy, csak ehhez vagy rettenetesen hülye és tudatlan. Nem értesz hozzá. Ennyi. És ezzel a világon nincs semmi gond. Én sem írok hamburgerekről vagy latin zenéről. Mert nem értek hozzá.

" ÉS még én vagyok aki nem tájékozott a filmekben ?"

hát, az, aki meg próbál felsorolni 5 filmcímet és ebből csak 3 filmcím, arra azt hiszem, hogy helytálló a megállapítás, hogy nem tájékozott a filmekben.

"Hunyadi"

nem film.

"hadik"

2023

"aranybulla"

nem film.

"most vagy soha"

"hid ember"

23 éve volt.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2025.08.15. 07:44:05
  • repvez
    Hunyadi, hadik, aranybulla,most vagy soha, hid ember, Csak, hogy párat azokbol amik alig voltak szerinted vagy nem is tudod mikor.
    ÉS még én vagyok aki nem tájékozott a filmekben ?

Amiket meg felsoroltál azok közt van amelyik még meg sem jelent, vagy ahogy a magyar filmek sokasága müvészfilm vagy alacsony érdeklödésű, nem igen éri el az ingerküszöböt senkinél.Ki lehet emelni ilyen eldugodt egyen sugaru embereknek szánt filmekkel példálozni, de nagy moziba, reklámokkal hirdetve , amik eljutnak mindenkihez akár a mozi után a TV vetitésre is, azok között nincs sok változatosság. az esetek döntö többsége vígjáték.
    a komédia és a vígjáték ugyanaz, de abból nyilván viszonylag kevés készült.
    Képzeld tudom, hogy ugyan az a kettö, vagy inkább ugy mondanám ,hogy vannak benne hasonloságok és eltérések is.
    ÉS nyilván kevés készül csak alig lehet felsorolni öket anyni van belöle:
    Drakulics elvtárs,Lajkó: Cigány az űrben,Pesti balhé,Brazilok, megdönteni hajnal timeát, argo, uvegtigris Liza, a rókatündér,Nyugati Nyaralás,Nagykarácsony stb..
    A sor végtelen és az itt felsoroltak is mind szoci beutésu ugyan azt a karaktert játsza el a legtöbb szinész , szinpadias a játék,

Az , hogy neked mások a filmes tipusaid még nem zárja ki azt amit én mondtam,
    Mutass olyan filmet amiben a sherer Péter vagy a Reviczki Gábor nem mindenhol ugyan ugy néz ki nem ugyan azt a karaktert hozza és nem vigjátékban szerepel? egy kapatafára készül mind.
    Hiába is akarod védeni, Magyarországon nincsenek filmes szinészek és ezért nincsenek is rendes filmek, nincs olyan, hoyg egy egy film kedvéért, valaki meghizott, leborotválta a szakállát vagy meghagyta, vagy bármi egyébb modon megávétozatta a kulsejét, hogy jobban hasonlitson a szerephez, mert nem tehetik meg, mert heti 2x szinházba játsza ugyan azt a szerepet éveken át és arra nem fér bele, hogy pár évente egy két honapra a film miatt átváltozzon.

• zetortraktor
    "mert más mufaj valahogy nem igen jelenik meg, ja de történelmi kosztümös filmek. "

á, írd le, hogy abszolút nem ismered a magyar filmeket anélkül, hogy leírnád, hogy abszolút nem ismered a filmeket.

kábé csak nem komédia film van. minden rendben, csendes barát, árva, silent zone, buborékkeringő, one more like, random széchenyi és az utolsó éjszakai látogató, véletlenül írtam egy könyvet. egyik sem komédia.

(a komédia és a vígjáték ugyanaz, de abból nyilván viszonylag kevés készült. történelmi kosztümös filmből meg pláne alig, nem is tudom, mikor volt utoljára)
  • repvez
    vajon mire gondolhatott a cikk irója amikor azt mondta, hogy remek elözetes? hogy van kép és hang vagy mi a remek benne?
    ÉS ez komédia? ha az elözetesben akkor sikerült összevágni azokat a részeket amik egyáltalán nem komikusak, biztos a moziba tartogatják a többit.
    Ugylátszik Magyarországon, csak komédiát és vigjátékot lehet késziteni, mert más mufaj valahogy nem igen jelenik meg, ja de történelmi kosztümös filmek. Lehetőleg a szoci-komunista időszakbol vagy azzal egyenlö életérzéssel.