8
-
manypet #8 +1 -
Melyik a hülyeség? Hogy a Google- és a Meta-vezért börtönbe zárják az EU-ban vagy hogy biztosan nem? :-/ -
Kotomicuki #6 A kettős mérce visszanyal esete forog fenn.
Amint integrálásra kerül a kettős mérce a MI-ba, azonmód megszűnik ez a jelenség... -
opinion #5 Ekkora hülyeséget is már rég olvastam. Bár tőled nem meglepő.... -
Vicces vagy. Ezek érinthetetlenek. Az EU odamondogathat, pénzbüntethet, de nem érhet huzzájuk. -
nlght #3 Ilyen kérdéseket lehetne még előhozni...
Ki fog börtönbe vonulni, mert az MS/Google/Meta/Amazon/stb. szarik bele az adatvédelembe és inkább kifizetnek 3 évente 1 milliárd $ büntit, ha mondjuk az EU-ban elkapják őket érte. Hol a visszatartó erő ezekben a büntetésekben?
Amíg a CEO/CFO/stb. bármit megtehet mert csak némi pénzbüntetést kap a cég, addig nem lesz változás sztem. -
Nyilván az LLM a tudása alapjául szolgáló szövegekből veszi a példát. Lehet a fejlesztője a wokság csúcsa, ha ezek szerint az emberek eleve ezekről beszélnek, vagy a számára rendelkezésre adott források, akár kimondatlanul, de másodlagos összefüggésként ezeket tartalmazzák.
Másrészt vannak bizonyos tabuk, amelyek ráadásul gyakran törvényileg is védve vannak. Ezek a tabuk azonban olyan erővel, ahogy azok alapesetben működnek nem feltétlenül jelennek meg a közbeszédben, az sokkal szabadosabb annál, mint ahogy adott dolog valójában szélsőséges módon blokkolva van. Pl teszem azt a gyilksossággal kapcsolatos kifejezések. Nagyságrendileg többször teszünk gyilkossággal kapcsolatos megjegyzést, vagy virtuálisan végrehajtjuk, játszunk ilyen játékokkal, nézünk ilyen filmeket, mint ahogy ezt végrehajtanánk.
A vezetőknek, IT szakembereknek nem lemondani kell, meg fejükre hamut szórni, hanem elmenni az egyetem pszichológia tanszékére és megkérdezni az emberi elmével foglalkozó szakembereket, hogy mondják már el, hogy mit tudnak annak működéséről. Ezt a fejlettebb NPC szintet kb csak így lehetne meghaladni, és nem úgy, hogy még több tiktokkal tömik az AI fejét. -
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2025.07.15. 10:14:57