5
-
Ha nem tud keresni, akkor az az ingyenes verzió, ami csak egy sima LLM, nincs összekapcsolva keresőmotorral vagy API-val, és csak statikus tudása van.
A ChatGPT Plus előfizetéses verzió már bármit tud csinálni, ha engedélyezve van.
Az ingyenes amúgy egy régebbi modell is, a GPT-3.5, a ChatGPT Plus alapértelmezett modellje pedig a GPT-4.0. -
duke #4 "Tehát a chatbotok véget vetnek a Google-keresésnek?"
Tegnap kertem a chatGPT hogy keresen ra valamire, de az altalanosagon tul azt mondta, hogy nem tud az interneten keresni. Igy azert eleg korlatozotak a lehetosegei. -
Én akkor szoktam ChatGPT-t használni, ha valaminek utána kell néznem, de nem érdekel annyira, hogy normálisan foglalkozzak vele. Vagy ha valamit nincs kedvem elolvasni, de azért valamennyire kíváncsi vagyok rá.
Persze ezt próbálom korlátozni meg minimalizálni, mert ennek az lesz a vége, hogy semmi nem érdekel, és semminek nincs kedvem utánanézni. :D -
Sequoyah #2 Csak ido kerdese, hogy megtanitsak az AI-t a reklamokra. Elvezzuk ki a mostani idoszakot, amikor meg relevans valaszokat ad, csakugy mint a korai Google. Hamarosan olyan lesz mint ha az MLM-es baratunkkal beszelgetnenk aki mindig el akar nekunk adni valamit mikozben valaszol -
t_robert #1 Az biztos, hogy a ChatGPT relevánsabb átfogóbb választ tud adni, mint maga a google kereső. Kérdez az ember valamit, amit nem tud pontosan megfogalmazni. Például soszor nem tudom milyen kulcsszavakra kéne rákeresni. aztán kap az ember egy halom link cimet, amiket át kéne bogarászni hátha talál a linken valami olyasmit, amit keres az ember. a ChatGPT-nek nagyjából megfogalmaza mit szeretne. ha nem pontos a válasz kicsit finomit egyértelmüsit rajta. Így hamar juthat praktikus válaszhoz. Egy hagyományos google keresénél lehet tököl az ember egy órát, mire talál valami használhatot. Ás bár tudjuk egy chatGPT vélasz több energiát igényel mint a sima google keresés de nem mindegy, hogy két kérdésből tutom pontosítani, hogy mi érdekel vagy egy órát bazsakodik az ember próbálva rájönni mit is kell kérdezni és 20 keresést tesz fel és 38 linkbe néz bele, hátha az az ami jó neki.