4
-
kvp #4 Nekem a tulmelegedes jellemzoen tuzo napon, videofelvetel keszites kozben szokott elojonni. Menni ugyan meg megy, de letiltja a vakut/zseblampat es onnantol nem hajlando HDR-ben felvenni es a 60 fps folotti uzemmodok se mennek. Ilyenkor gondolkozik el az ember, hogy fekete szilikon helyett egy feher, esetleg aktiv hutofeluletes tokban kellene tartani.
A telefongyartoknak azert lehetne annyi eszuk, hogy nem a 18-25 fok kozotti legkondis, arnyekos helyekre tervezik oket es a gyakran hasznalt tokokat is bele kellene tervezniuk a hutesi szamitasokba. Persze az teny, hogy a legtobb ember az ev nagyreszeben legkondis, nap mentes helyen hasznalja oket. (otthon vagy az irodaban) -
bunny #3 A pixel 7-esem már 30 fok körül bedobja a durcit, kijelző fényerőt úgy leveszi, hogy full fényerővel se látok semmit nappal kint rajta, pl. ha fotózok azt se látom rendesen ami a téma. A CPU-ról nem is beszélve, de az kevésbé zavarna. Az egész telefon atom meleg.
Megvan a régi xiaomi Mi9SE, az vígan dolgozik ugyanazon körülmények között, csak hát a képminősége sajnos gyengébb.
Egyszerűen ezek a modern(ebb) telók már minden sz*rért nyüszögnek. -
Cat #2 Te tényleg elvárod ezt a tudást egy strandon mobilozó átlagembertől? Annyit lát, hogy kijött a vízből, lefekszik a plédre, nyomogatja kicsit a telóját, mielőtt benyom egy sajtos tejfölöst, és a telefon azt írja ki, hogy ő most kikapcsol. Hát ember legyen a talpán aki ilyenkor nem küldi el a fenébe a készülék gyártóját. -
Ez most kb. olyan, mintha még senki nem hallott volna arról, hogy a SoC-ok melegszenek, és hűteni kell őket...
...Ami sokszor még szobahőmérsékleten sem elég, nemhogy kánikulában, amikor a telefon alaphőmérséklete idle módban eleve magasabb. :D Mivel mindegyik telefon egy kaptafára készül, nyilván ez mindegyikre igaz, nem csak az iPhone-ra, ha közlik ezt, ha nem. A lapos, kis formátumnak megvannak az árnyoldalai, akit ez zavar, az vegyen aktív hűtéses gémer téglatelefont, az nem throttlingol átlagos használat mellett kánikulában sem (legalábbis elvileg nem kéne).
Én úgy szoktam megakadályozni a throttlingot, hogy átrakom battery saver módba, ami visszafogja a procit (SoC-ot). Egy mai közép-/felsőközép kategóriás telefon úgy is akadásmentesen tud működni. Plusz nem megy rajta egy csomó háttérfolyamat sem, amitől még gyorsabban melegedhet. Nem túl bonyolult.